Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator:
Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se completeaza cu sare si piper si se amesteca bine.
Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.
Coastele de porc se servesc cu sos barbecue.
Secretul Bucatarului
Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, se inteapa suprafata carnii cu o furculita. Pentru un plus de aroma, condimentele se taie cat mai marunt. Carnea se intoarce periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform. Vinul din marinata poate fi inlocuit cu bere pentru a fragezi carnea de porc.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.
Reteta germana ”Coasta de porc fripta la gratar” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii