autor:

Gustos_Ro

» » Retete la gratar

Coaste de porc fripte la gratar

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 19 septembrie 2014

Ingrediente
2 coaste de porc, , Pentru marinata, - vin rosu, - ulei Arpis, - sare, - usturoi, - maghiran, - salvie, - Ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator:



Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se completeaza cu sare si piper si se amesteca bine.



Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.



Coastele de porc se servesc cu sos barbecue.





Secretul Bucatarului



Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, se inteapa suprafata carnii cu o furculita. Pentru un plus de aroma, condimentele se taie cat mai marunt. Carnea se intoarce periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform. Vinul din marinata poate fi inlocuit cu bere pentru a fragezi carnea de porc.



Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.



Reteta germana ”Coasta de porc fripta la gratar” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc fripte la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Antricot de Vita Maturat si Aromatizat pe Pat de Taitei de Cartofi

Antricot de Vita Maturat si Aromatizat pe Pat de Taitei de Cartofi

Se incep pregatirile pt preparare pe rand,intai cu aromatizarea carnii care necesita 3 ore de stat

2 voturi    5 comentarii
3h 30 min
Retete la gratar
Carne la gratar

Carne la gratar

Micii, carnatii, pieptul de pui si carnea de porc se aseaza pe gratarul fierbinte si se prajesc pe

11 voturi    1 comentariu
1h 5 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Candler , 19 decembrie 2014

    nemaipomenite

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 coaste de porc
  • Pentru marinata
  • - vin rosu
  • - ulei Arpis
  • - sare
  • - usturoi
  • - maghiran
  • - salvie
  • - Ierburi provensale (oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • salvie
  • levantica
  • rozmarin)

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Kebab de pui in stil mediteranean Kebab de pui in stil mediteranean

Taie pieptul de pui în bucăți de aproximativ 2 cm. Pregătește primele 4 kebab-uri, introducând o bucată de carne de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci

Untul se freaca spuma. Se adauga restul ingredientelor si se freaca pana la omogenizare. Compozitia se da deoparte si ne ocupam de pieptul

0 voturi    0 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Friptura aromata de pui