autor:

Gustos_Ro

» » Retete la gratar

Coaste de porc fripte la gratar

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 19 septembrie 2014

Ingrediente
2 coaste de porc, , Pentru marinata, - vin rosu, - ulei Arpis, - sare, - usturoi, - maghiran, - salvie, - Ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator:



Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se completeaza cu sare si piper si se amesteca bine.



Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.



Coastele de porc se servesc cu sos barbecue.





Secretul Bucatarului



Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, se inteapa suprafata carnii cu o furculita. Pentru un plus de aroma, condimentele se taie cat mai marunt. Carnea se intoarce periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform. Vinul din marinata poate fi inlocuit cu bere pentru a fragezi carnea de porc.



Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.



Reteta germana ”Coasta de porc fripta la gratar” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc fripte la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Rulouri de ficatei la gratar

Rulouri de ficatei la gratar

Se spala bine ficatei de pui si apoi se condimenteaza cu un amestec de condimente pentru gratar. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete la gratar
Ciupercute cu cascaval fripte pe gratar

Ciupercute cu cascaval fripte pe gratar

Se curata bine ciupercile, si in functie de preferinta se indeparteaza invelisul exterior al acestora. Se

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Candler , 19 decembrie 2014

    nemaipomenite

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 coaste de porc
  • Pentru marinata
  • - vin rosu
  • - ulei Arpis
  • - sare
  • - usturoi
  • - maghiran
  • - salvie
  • - Ierburi provensale (oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • salvie
  • levantica
  • rozmarin)

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

8 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

12 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri

0 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Zuchinni pizzette Zuchinni pizzette

Zuchinni se spala, se sterg si se taie rondele groase de circa 1 cm. Se ung rondelele de dovlecel pe ambele parti si se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Frigarui de pui Fancy