autor:

Sidy

» » Fripturi

Coaste de porc picante

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 25 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 25 mai 2015

Ingrediente
- pentru marinada, 3 catei usturoi pisati, 1 ceapa mica( taiata julien), 200 ml vin alb, 1 linguta rasa boia afumata, 2 linguri ulei aromat, sare, piper negru macinat Kamis, , - pentru coaste:, 1,5 kg coaste porc, 1/2 lingurita chili piper de Cayenne, 1 lingurita Whole Chili, 1 lingura sos Worcestershire, 2-3 linguri mustar, 2 linguri ulei aromatizat, 3 catei usturoi pisati, 1 lingurita piper proaspat macinat Kamis, 1 lingurita boia afumata, 1 lingurita boabe de mustar, 2 cuburi zahar brun, - pentru cartofi :, 700 g cartofi, 2 catei usturoi pisati, sare, piper, boia, patrunjel verde tocat

Dificultate: Medie Timp: 3h

56 voturi

Mod de preparare

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut eu) in care incap coastele si putem sa o dam la frigider.
Introducem coastele, acoperim vasul cu capac sau folie si dam la rece pentru macar 24 de ore. O data sau de doua ori intoarcem coastele in cutir. Cu cat stau mai mult la marinat, vor fi mai gustoase...
Dupa trecerea timpului de marinare, scoatem coastele din vas si le tamponam putin, cu servetele, astfel incat sa nu curga zeama marinadei.
Pregatim intr-un bol toate ingredientele cu care vom unge coastele..
Curatam cartofii si ii taiem in doua sau in patru, depinde de marimea lor, apoi ii fierbem de jumatate, in apa cu sare.
Ungem coastele cu pasta formata, o punem intr-un vas care merge la cuptor( eu am pus intr-un vas de lut ,pe care l-am hidratat 30 de minute, inainte) si cartofii scursi de zeama ii asezam roata dupa coaste.
Stropim cartofii cu putin ulei, cu ajutorul spray-ului.
Dam vasul la cuptorul dinainte incins la maxim , pentru 10 minute, apoi reducem focul la 180 de grade si lasam sa se coaca coastele cam doua ore, doua ore jumatate, pina cand sunt bine patrunse.
Coastele au si grasime printre randurile de carne si aceasta se va topi, incet, incet.
Dupa ce scoatem coastele din cuptor, le acoperim si le lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi le putem portiona. Le servim alaturi de cartofii presarati cu patrunjel verde proaspat tocat si o salata de salata verde.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

1. Cuptorul se închinge la 160 C/gaz 3 şi pe tavă se aşează coastele peste care se toarnă cola

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Muschiulet impletit

Muschiulet impletit

Se spala muschiuletul, se curata de pielita si grasime si se taie pe lungime in trei fasii. Se sareaza

15 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Babalau , 16 iunie 2015

    Felicitari !!!! Sa fii sanatoasa si sa ne rasfeti pana la 100 de ani!

  • Fara foto

    Timp si Fluturi , 15 iunie 2015

    Abia astept sa treaca postul ca sa o testez...

  • Fara foto

    MOTILICA MARIANA reteta este SUPER ! Testata,verificată, succes absolut! , 14 iunie 2015

    Super!

    • Fara foto

      Nicoleta Sandulache , 14 iunie 2015

      Un deliciu

    • Fara foto

      Constanta Proca , 14 iunie 2015

      Am votat. Succes !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

56 voturi

Ingrediente

  • - pentru marinada
  • 3 catei usturoi pisati
  • 1 ceapa mica( taiata julien)
  • 200 ml vin alb
  • 1 linguta rasa boia afumata
  • 2 linguri ulei aromat
  • sare
  • piper negru macinat Kamis
  • - pentru coaste:
  • 1,5 kg coaste porc
  • 1/2 lingurita chili piper de Cayenne
  • 1 lingurita Whole Chili
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 2-3 linguri mustar
  • 2 linguri ulei aromatizat
  • 3 catei usturoi pisati
  • 1 lingurita piper proaspat macinat Kamis
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 2 cuburi zahar brun
  • - pentru cartofi :
  • 700 g cartofi
  • 2 catei usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Daniela Babalau

Felicitari !!!! Sa fii sanatoasa si sa ne rasfeti pana la 100 de ani!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi