autor:

Cristina Oprica

» » Conserve si muraturi

Cocktail de fructe pentru salate si prajituri

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
Cantitatile sunt la aprecierea fiecaruia cu mentiunea ca raportul dintre cantitatea de zahar si cea de fructe trebuie sa fi de cca 1/1 (adica 1kg zahar la 1kg de fructe in functie si de dulceata sau acreala fructelor si de gust)., Avem deci nevoie de:, - fructe de sezon, pe masura ce apar (capsuni, zmeura, afine, mure, fragi, visine etc), - zahar in functie de cantitatea de fructe, - 1 borcan mare cu capac (ca de muraturi), - 1l de coniac corespunzator unui borcan de 5l

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

In borcanul spalat si sterilizat (ca sa nu se produca mucegai) se aseaza fructele in straturi acoperindu-le cu zahar.
Se clatina borcanul la 2-3 zile fara a se rasturna insa.
Cand borcanul s-a umplut (catre sfarsitul verii) se toarna coniacul si se vantura borcanul.
Se pastreaza la fel ca muraturile, in loc racoros si uscat, ferit de inghet.
Se foloseste la salate de fructe sau la diverse prajituri atat in compozitie cat si pentru ornat.
A nu se consuma inainte de a conduce un autovehicul!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail de fructe pentru salate si prajituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
conserve de vinete pt iarna

conserve de vinete pt iarna

Se coc vinetele, se cojesc, se scurg, se pun in borcane, deasupra se pune o jumatate de rosie, se

23 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide

Dulceata de dovleac cu citrice si stafide

Stafidele se inmoaie in apa. Miezul de dovleac se razuieste pe razatoarea cu gauri mari, se pune

10 voturi    6 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantitatile sunt la aprecierea fiecaruia cu mentiunea ca raportul dintre cantitatea de zahar si cea de fructe trebuie sa fi de cca 1/1 (adica 1kg zahar la 1kg de fructe in functie si de dulceata sau acreala fructelor si de gust).
  • Avem deci nevoie de:
  • - fructe de sezon
  • pe masura ce apar (capsuni
  • zmeura
  • afine
  • mure
  • fragi
  • visine etc)
  • - zahar in functie de cantitatea de fructe
  • - 1 borcan mare cu capac (ca de muraturi)
  • - 1l de coniac corespunzator unui borcan de 5l

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de castane