autor:

Cristina Oprica

» » Conserve si muraturi

Cocktail de fructe pentru salate si prajituri

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
Cantitatile sunt la aprecierea fiecaruia cu mentiunea ca raportul dintre cantitatea de zahar si cea de fructe trebuie sa fi de cca 1/1 (adica 1kg zahar la 1kg de fructe in functie si de dulceata sau acreala fructelor si de gust)., Avem deci nevoie de:, - fructe de sezon, pe masura ce apar (capsuni, zmeura, afine, mure, fragi, visine etc), - zahar in functie de cantitatea de fructe, - 1 borcan mare cu capac (ca de muraturi), - 1l de coniac corespunzator unui borcan de 5l

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

In borcanul spalat si sterilizat (ca sa nu se produca mucegai) se aseaza fructele in straturi acoperindu-le cu zahar.
Se clatina borcanul la 2-3 zile fara a se rasturna insa.
Cand borcanul s-a umplut (catre sfarsitul verii) se toarna coniacul si se vantura borcanul.
Se pastreaza la fel ca muraturile, in loc racoros si uscat, ferit de inghet.
Se foloseste la salate de fructe sau la diverse prajituri atat in compozitie cat si pentru ornat.
A nu se consuma inainte de a conduce un autovehicul!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail de fructe pentru salate si prajituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un

5 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantitatile sunt la aprecierea fiecaruia cu mentiunea ca raportul dintre cantitatea de zahar si cea de fructe trebuie sa fi de cca 1/1 (adica 1kg zahar la 1kg de fructe in functie si de dulceata sau acreala fructelor si de gust).
  • Avem deci nevoie de:
  • - fructe de sezon
  • pe masura ce apar (capsuni
  • zmeura
  • afine
  • mure
  • fragi
  • visine etc)
  • - zahar in functie de cantitatea de fructe
  • - 1 borcan mare cu capac (ca de muraturi)
  • - 1l de coniac corespunzator unui borcan de 5l

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

73 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Castraveti murati