autor:

Cristina Oprica

» » Conserve si muraturi

Cocktail de fructe pentru salate si prajituri

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
Cantitatile sunt la aprecierea fiecaruia cu mentiunea ca raportul dintre cantitatea de zahar si cea de fructe trebuie sa fi de cca 1/1 (adica 1kg zahar la 1kg de fructe in functie si de dulceata sau acreala fructelor si de gust)., Avem deci nevoie de:, - fructe de sezon, pe masura ce apar (capsuni, zmeura, afine, mure, fragi, visine etc), - zahar in functie de cantitatea de fructe, - 1 borcan mare cu capac (ca de muraturi), - 1l de coniac corespunzator unui borcan de 5l

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

In borcanul spalat si sterilizat (ca sa nu se produca mucegai) se aseaza fructele in straturi acoperindu-le cu zahar.
Se clatina borcanul la 2-3 zile fara a se rasturna insa.
Cand borcanul s-a umplut (catre sfarsitul verii) se toarna coniacul si se vantura borcanul.
Se pastreaza la fel ca muraturile, in loc racoros si uscat, ferit de inghet.
Se foloseste la salate de fructe sau la diverse prajituri atat in compozitie cat si pentru ornat.
A nu se consuma inainte de a conduce un autovehicul!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail de fructe pentru salate si prajituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75

2 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Fructe murate

Fructe murate

Merele si gutuile se taie cuburi iar perele felii, telina si morcovii se taie rondele. In borcan

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantitatile sunt la aprecierea fiecaruia cu mentiunea ca raportul dintre cantitatea de zahar si cea de fructe trebuie sa fi de cca 1/1 (adica 1kg zahar la 1kg de fructe in functie si de dulceata sau acreala fructelor si de gust).
  • Avem deci nevoie de:
  • - fructe de sezon
  • pe masura ce apar (capsuni
  • zmeura
  • afine
  • mure
  • fragi
  • visine etc)
  • - zahar in functie de cantitatea de fructe
  • - 1 borcan mare cu capac (ca de muraturi)
  • - 1l de coniac corespunzator unui borcan de 5l

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Pasta de gogosari si ardei kapia