1)Am optat pt.cod uscat;l-am lasat de dimineata in apa pana seara si am schimbat apa,gusti si tot schimbi la apa pana iasa toata sarea.Se scurge.2)Intr-o oala se pune apa cu foaia de dafin,cand incepe sa fiarba se pune codul,se lasa mai 5 min.se ia de pe foc si se lasa la racit in propria apa.3)Intre timp cartofii se taie rondele si se prajesc in ulei.Se pun intr-un vas cu hartie absorvanta.4)Caleste ceapa,ceapa verde(optional),usturoiul toate taiate feliute in ulei de masline.Adauga codul scurs bine,patrunjelul tocat gros,amesteca bine.4)Adauga cartofii,condimenteaza cu piper,sare daca este nevoie.....;smantana,bechamelul(am folosit din comert).Amesteca bine,toarna comp.intr-un vas termorezistent.Deasupra pune branza rasa dupa gust,da la cuptor cca.20-25 min.Se serveste cu masline si salata verde.Bacalhau/Codul are originile in Norvegia,portughezii sunt mari consumatori.La orice sarbatoare nu lipseste codul de pe masa,e ca sarmalele pt.romanii!!!se zice ca sunt peste 1000 de retete de a gati codul...cred si eu!Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii