autor:

Menuca

» » Mancaruri cu peste

Cod in crusta de malai si legume la abur

Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2009

Ingrediente
-file cod, -faina grau, -faina malai fina, -ceapa, -ardei-verde,galben,rosu, -rosii, -usturoi, -sare,piper, -ulei, -otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Fileurile de cod,se curata,se spala,se transeaza ,se lasa la scurs pe prosop de hartie,apoi se sareaza si se pipereaza.Trebuie lasat 30 de minute pt. a patrunde sarea si piperul.
Din faina de grau 70% si 30%faina de malai fina,punandu-se apa foarte rece, se face un aluat subtire in care se pune putina sare.
In tigaia incinsa se pune putin ulei si fileul de peste se da prin faina de grau si pe urma prin aluatul facut,se prajeste bine pe ambele parti.
Garnitura
Ceapa taiata fidelute se pune in tigaia cu ulei,se pune si ardeii taiat fidelute,se acopera cu un capac etans,se las pana sunt aproape partunse,se adauga rosiile descojite taiate rondele,se potriveste de sare si se mai lasa pana ce rosiile i-si lasa sucul.
Din usturoiul zdrobit bine si frecat cu ulei se face un mujdei,in care la final se pune putin otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod in crusta de malai si legume la abur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste ( file de merluciu)

Peste ( file de merluciu)

Tai ceapa, ardeiul fideluta si le pui in cratita, deasupra lor pui fileul de peste si peste el cateva

5 voturi    4 comentarii
1h 1 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana

Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana

Pestele se curata, se spala bine,se sterge sau se lasa la zvantat,dupa care se cresteaza pe burta

12 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Gustos si sanatos...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O reteta super buna !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Ce bine arata...Si mie imi place codul...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun de tot!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Foarte bun.

    • Menuca

      Menuca (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Multumesc tuturor,am sa fac asa Alina dar nu folosec oul deoarece in crusta formata la coacere ramane pestele foarte zemos,ai impresia ca nu e prajit

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Interesanta compozitia prin care ai dat pestele ! Cred ca ar merge imbunatatita cu un ou, o lingura de mustar, si 2 linguri de mujdei de usturoi. Merita incercat !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Un peste foarte bun, cu calitati multe si chiar mi-a placut prezentarea si felul cum a fost prezentata aceasta reteta.Felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Un peste gustos,si mie imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • -file cod
  • -faina grau
  • -faina malai fina
  • -ceapa
  • -ardei-verde,galben,rosu
  • -rosii
  • -usturoi
  • -sare,piper
  • -ulei
  • -otet

Raporteaza reteta

Retete
de Menuca
Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand

20 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa cu razalai

Supa cu razalai

Razalaii Din faina de grau,sare si apa se face un aluat ,care se framanta bine,trebuie sa fie ff

13 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Drob cu ficat de pui

Drob cu ficat de pui

Ficatul se spala bine in apa rece ,se curata de impuritati,se pune pe urma la fiert in apa clocotita

26 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Gustos si sanatos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Saramura de crap