autor:

Menuca

» » Mancaruri cu peste

Cod in crusta de malai si legume la abur

Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2009

Ingrediente
-file cod, -faina grau, -faina malai fina, -ceapa, -ardei-verde,galben,rosu, -rosii, -usturoi, -sare,piper, -ulei, -otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Fileurile de cod,se curata,se spala,se transeaza ,se lasa la scurs pe prosop de hartie,apoi se sareaza si se pipereaza.Trebuie lasat 30 de minute pt. a patrunde sarea si piperul.
Din faina de grau 70% si 30%faina de malai fina,punandu-se apa foarte rece, se face un aluat subtire in care se pune putina sare.
In tigaia incinsa se pune putin ulei si fileul de peste se da prin faina de grau si pe urma prin aluatul facut,se prajeste bine pe ambele parti.
Garnitura
Ceapa taiata fidelute se pune in tigaia cu ulei,se pune si ardeii taiat fidelute,se acopera cu un capac etans,se las pana sunt aproape partunse,se adauga rosiile descojite taiate rondele,se potriveste de sare si se mai lasa pana ce rosiile i-si lasa sucul.
Din usturoiul zdrobit bine si frecat cu ulei se face un mujdei,in care la final se pune putin otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod in crusta de malai si legume la abur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Paella

Paella

Paella este originara din Valencia,Spania si este un amestec savuros de ingrediente,de la diferite

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)

Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)

Pestele prajit Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza

29 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Gustos si sanatos...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O reteta super buna !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Ce bine arata...Si mie imi place codul...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun de tot!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Foarte bun.

    • Menuca

      Menuca (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Multumesc tuturor,am sa fac asa Alina dar nu folosec oul deoarece in crusta formata la coacere ramane pestele foarte zemos,ai impresia ca nu e prajit

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Interesanta compozitia prin care ai dat pestele ! Cred ca ar merge imbunatatita cu un ou, o lingura de mustar, si 2 linguri de mujdei de usturoi. Merita incercat !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Un peste foarte bun, cu calitati multe si chiar mi-a placut prezentarea si felul cum a fost prezentata aceasta reteta.Felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Un peste gustos,si mie imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • -file cod
  • -faina grau
  • -faina malai fina
  • -ceapa
  • -ardei-verde,galben,rosu
  • -rosii
  • -usturoi
  • -sare,piper
  • -ulei
  • -otet

Raporteaza reteta

Retete
de Menuca
Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa cu razalai

Supa cu razalai

Razalaii Din faina de grau,sare si apa se face un aluat ,care se framanta bine,trebuie sa fie ff

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Drob cu ficat de pui

Drob cu ficat de pui

Ficatul se spala bine in apa rece ,se curata de impuritati,se pune pe urma la fiert in apa clocotita

26 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Gustos si sanatos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Creveti la grill