autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Colac de Paste

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
aluat:, 500 g faina, 1 pluc droijdie uscata, 250 ml lapte caldut, 80 g zahar, 1 pluic zahara vanilat, 80 unt moale, 1 praf de sare, 2 oua, ornat:, 2 galbenusuri, 1 lingura zahar candel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina cu drojdie si se adauga laptele, zahrul tos, zaharul vanilat, unt, oua si sare. Se framinta , se acopera si se lasa sa creasca 30 min. Aluatul se imparte in 3 si se formeaza 3 rulouri care se impletesc intr-o coada: aceasta se asaza sub forma de coronita pe o tava unsa. Se acopera si se lasa sa se mai lasa sa creasca 15-20 min. Se unge cu galbenusuri si se presara zaharul candel. Se coace 30 min la 200 grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu mac, susan si chimen

Saleuri cu mac, susan si chimen

Se lasa la dezghet foietajul la temperatura camerei. Apoi se ia foaia si se taie in dreptunghiuri.

4 voturi    4 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle de casa

Chifle de casa

1. Cernem faina intr-un castron,in mijloc adaugam drojdia topita in 100ml lapte caldut. 2. Amestecam

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pluc droijdie uscata
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 1 pluic zahara vanilat
  • 80 unt moale
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • ornat:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar candel

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura rasturnata cu prune