autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Colac de Paste

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
aluat:, 500 g faina, 1 pluc droijdie uscata, 250 ml lapte caldut, 80 g zahar, 1 pluic zahara vanilat, 80 unt moale, 1 praf de sare, 2 oua, ornat:, 2 galbenusuri, 1 lingura zahar candel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina cu drojdie si se adauga laptele, zahrul tos, zaharul vanilat, unt, oua si sare. Se framinta , se acopera si se lasa sa creasca 30 min. Aluatul se imparte in 3 si se formeaza 3 rulouri care se impletesc intr-o coada: aceasta se asaza sub forma de coronita pe o tava unsa. Se acopera si se lasa sa se mai lasa sa creasca 15-20 min. Se unge cu galbenusuri si se presara zaharul candel. Se coace 30 min la 200 grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza burduf

Placinte cu branza burduf

Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat. Impartim

13 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu varza acra

Placinta cu varza acra

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, si-l lasam la dospit pana i se dubleaza volumul.

6 voturi    5 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pluc droijdie uscata
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 1 pluic zahara vanilat
  • 80 unt moale
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • ornat:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar candel

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Panini integrale