Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Se imparte aluatul in 3 bucati, iar fiecare bucatica se inparte in 4.
Se obtin 4 baghete egale in lungime si se se aseaza pe masa perpendiculare unele pe celelalte.
Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic.
Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic, si tot asa pana ce capetele sunt prea scurte, caz in care se baga dedesubt.
Se aseaza in tava si se ung cu apa calduta.
Se introduc la cuptorul incalzit la 200 grade pentru 18- 25 minute, pana se rumenesc putin. Cand sunt gata se stropesc cu apa si se acopera cu un prosop uscat pana se mai racesc.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii