autor:

valentina ionita

» » Dulciuri diverse

COLIVĂ PREPARATĂ LA PHILIPS MULTICOOKER

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Ingrediente
500 g arpacaş, 1,5 l apă, 500 g miez de nucă, 100 g stafide, 150 g zahăr, esenţă de lămâie, portocală, rom, migdale după gust, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 100 g biscuiţi pisaţi, zahăr pudră, cacao, nucă de cocos, bomboane pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele 9 cete îngereşti, după care se pune la fiert în vasul de gătit adăugând apa şi fixând programul RICE/PASTA. În apă se adaugă un praf de sare.În timpul fierberii puteţi ridica capacul pentru a amesteca uşor. Când aparatul arată că mai sunt 10 minute din program ridicaţi capacul, turnaţi zahărul, amestecaţi uşor şi continuaţi fierberea cu capacul ridicat. În cazul în care vă place grâul foarte fiert şi coliva mai moale mai puteţi adăuga pe parcursul fierberii câte puţină apă.

Grâul fiert se răstoarnă în alt vas (să nu fie din material plastic), se presară deasupra nuca măcinată şi se acoperă cu un prosop curat şi umed pentru a împiedica uscarea, prinderea unei cruste deasupra.
Dimineaţa la prima oră se amestecă cu zahărul vanilat, esenţă, câteva linguri din biscuiţii pisaţi, stafidele, câteva bombonele, se aşează pe platouri şi se ornează cu biscuiţi pisaţi, cacao, zahăr pudră, nucă de cocos, bomboane.
Daca ti-a placut reteta noastra "COLIVĂ PREPARATĂ LA PHILIPS MULTICOOKER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Reteta e preluata din retetarul Dr. Oetker. Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g arpacaş
  • 1,5 l apă
  • 500 g miez de nucă
  • 100 g stafide
  • 150 g zahăr
  • esenţă de lămâie
  • portocală
  • rom
  • migdale după gust
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 100 g biscuiţi pisaţi
  • zahăr pudră
  • cacao
  • nucă de cocos
  • bomboane pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bile din cocos.