autor:

valentina ionita

» » Dulciuri diverse

COLIVĂ PREPARATĂ LA PHILIPS MULTICOOKER

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Ingrediente
500 g arpacaş, 1,5 l apă, 500 g miez de nucă, 100 g stafide, 150 g zahăr, esenţă de lămâie, portocală, rom, migdale după gust, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 100 g biscuiţi pisaţi, zahăr pudră, cacao, nucă de cocos, bomboane pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele 9 cete îngereşti, după care se pune la fiert în vasul de gătit adăugând apa şi fixând programul RICE/PASTA. În apă se adaugă un praf de sare.În timpul fierberii puteţi ridica capacul pentru a amesteca uşor. Când aparatul arată că mai sunt 10 minute din program ridicaţi capacul, turnaţi zahărul, amestecaţi uşor şi continuaţi fierberea cu capacul ridicat. În cazul în care vă place grâul foarte fiert şi coliva mai moale mai puteţi adăuga pe parcursul fierberii câte puţină apă.

Grâul fiert se răstoarnă în alt vas (să nu fie din material plastic), se presară deasupra nuca măcinată şi se acoperă cu un prosop curat şi umed pentru a împiedica uscarea, prinderea unei cruste deasupra.
Dimineaţa la prima oră se amestecă cu zahărul vanilat, esenţă, câteva linguri din biscuiţii pisaţi, stafidele, câteva bombonele, se aşează pe platouri şi se ornează cu biscuiţi pisaţi, cacao, zahăr pudră, nucă de cocos, bomboane.
Daca ti-a placut reteta noastra "COLIVĂ PREPARATĂ LA PHILIPS MULTICOOKER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti 'alb si negru'

Biscuiti 'alb si negru'

Pe o planseta de lemn amestecati faina +vanilia,in centru adaugati untul rece din frigider,taiat

31 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul

10 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g arpacaş
  • 1,5 l apă
  • 500 g miez de nucă
  • 100 g stafide
  • 150 g zahăr
  • esenţă de lămâie
  • portocală
  • rom
  • migdale după gust
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 100 g biscuiţi pisaţi
  • zahăr pudră
  • cacao
  • nucă de cocos
  • bomboane pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Eclere