Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cum se face coliva la Multicooker

Ingrediente

  • 500 g arpacaş
  • 1
  • 5 l apă
  • 500 g miez de nucă
  • 100 g stafide
  • 150 g zahăr
  • esenţă de lămâie
  • portocală
  • rom
  • migdale după gust
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 100 g biscuiţi pisaţi
  • zahăr pudră
  • cacao
  • nucă de cocos
  • bomboane pentru ornat.

Mod de preparare

Cum se face coliva la Multicooker

Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele 9 cete îngereşti, după care se pune la fiert în vasul de gătit adăugând apa şi fixând programul RICE/PASTA. În apă se adaugă un praf de sare.În timpul fierberii puteţi ridica capacul pentru a amesteca uşor. Când aparatul arată că mai sunt 10 minute din program ridicaţi capacul, turnaţi zahărul, amestecaţi uşor şi continuaţi fierberea cu capacul ridicat. În cazul în care vă place grâul foarte fiert şi coliva mai moale mai puteţi adăuga pe parcursul fierberii câte puţină apă.

Grâul fiert se răstoarnă în alt vas (să nu fie din material plastic), se presară deasupra nuca măcinată şi se acoperă cu un prosop curat şi umed pentru a împiedica uscarea, prinderea unei cruste deasupra.

Dimineaţa la prima oră se amestecă cu zahărul vanilat, esenţă, câteva linguri din biscuiţii pisaţi, stafidele, câteva bombonele, se aşează pe platouri şi se ornează cu biscuiţi pisaţi, cacao, zahăr pudră, nucă de cocos, bomboane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise