Cum se face coliva la Multicooker
Cum se face coliva la Multicooker
Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele 9 cete îngereşti, după care se pune la fiert în vasul de gătit adăugând apa şi fixând programul RICE/PASTA. În apă se adaugă un praf de sare.În timpul fierberii puteţi ridica capacul pentru a amesteca uşor. Când aparatul arată că mai sunt 10 minute din program ridicaţi capacul, turnaţi zahărul, amestecaţi uşor şi continuaţi fierberea cu capacul ridicat. În cazul în care vă place grâul foarte fiert şi coliva mai moale mai puteţi adăuga pe parcursul fierberii câte puţină apă.
Grâul fiert se răstoarnă în alt vas (să nu fie din material plastic), se presară deasupra nuca măcinată şi se acoperă cu un prosop curat şi umed pentru a împiedica uscarea, prinderea unei cruste deasupra.
Dimineaţa la prima oră se amestecă cu zahărul vanilat, esenţă, câteva linguri din biscuiţii pisaţi, stafidele, câteva bombonele, se aşează pe platouri şi se ornează cu biscuiţi pisaţi, cacao, zahăr pudră, nucă de cocos, bomboane.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii