autor:

anuta

» » Paste si pizza

Coltunasi cu carne de pui si sos alb

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 martie 2016

Ingrediente
pentru coltunasi3 oua,cca. 400 g faina,un praf de sare, umplutura350 g carne tocata de pui, g ciuperci Champignion,un ardei rosu,jumatate de ceapa, bucata mica de telina, fire de patrunjel verde,o lingura de ulei de masline ,sare.piper cu aroma de lamaie, sos alb2 linguri cu varf de faina,o lingura de ulei,200 ml lapte,, frunze de busuioc verde

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se cerne faina intr-un castronel ,se face o gaura in mijlocul ei si adaugam ouale batute cu un praf dec sare apoi amestecam cu furculita pana nu se mai poate roti in aluat,apoi se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de degete.Se pudreaza cu faina o planseta apoi se intind foi subtiri,ca de taitei,din aluat.Se taie cu gura unui pahar sau cu forma speciala ,discuri de aluat.
2.Se curata ceapa si se taie marunt apoi ciupercile si ardeiul se taie cubulete,telina curatata se da prin razatoarea fina,verdeata spalata si toaca si eu marunt.
Se pune un strop de ulei de masline la incins intr-o tigaie apoi calim la inceput zarzavatul maruntit,pana se inmoaie apoi adaugam si carnea tocata amstecand continuu pana scade tot sucul lasat de ea.La sfarsit se potriveste de sare si piper dupa gust,se da de pe foc si se presara si verdeata tocata fin.
Se pune cate o lingurita de umplutura pe fiecare disc de aluat,se unge marginea cu apa rece apoi se aduce margine peste margine(ca un portofel) si se lipeste presand cu o furculita sau ajutandu-ne de forma speciala.
Se pune intr-o oaqla cam 1 l de apa cu un praf de sare sa fiarba iar in momentul in care clocoteste bagam coltunasii umpluti si ii lasam sa fiarba cca.10 minute ,dupa care se scot cu o spumiera pe un platou.
3.Se prepara sosul incalzind bine untul peste care adaugam faina amestecand continuu si diluam cu laptele.Lasam sa dea 2-3 clocote,potrivim de sare si piper,dam de pe foc si adaugam firele de busuioc proaspat taiat marunt.
Coltunasii se srvesc reci sau calzi,stropiti cu acest delicios sos si dupa preferinta,cu legume sotate(eu am ales ciupercute)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu carne de pui si sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu bacon

Pizza cu bacon

Intr-un bol amestecam drojdia cu laptele caldut, zaharul, sarea, uleiul de masline. Se adauga faina

6 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan

Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan

Curatam rosiile. Eu nu le-am mai oparit sa le curat si de coaja ci le-am scos doar miezul apoi le-am

0 voturi    0 comentarii
15 min
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru coltunasi3 oua,cca. 400 g faina,un praf de sare
  • umplutura350 g carne tocata de pui, g ciuperci Champignion,un ardei rosu,jumatate de ceapa, bucata mica de telina, fire de patrunjel verde,o lingura de ulei de masline ,sare.piper cu aroma de lamaie
  • sos alb2 linguri cu varf de faina,o lingura de ulei,200 ml lapte,
  • frunze de busuioc verde

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu ficatei de pui