Coltunasi cu carne de pui si sos alb

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Coltunasi cu carne de pui si sos alb

Ingrediente

  • pentru coltunasi;3 oua,cca. 400 g faina,un praf de sare
  • umplutura;350 g carne tocata de pui,200 g ciuperci Champignion,un ardei rosu,jumatate de ceapa,o bucata mica de telina,cateva fire de patrunjel verde,o lingura de ulei de masline ,sare.piper cu aroma de lamaie
  • sos alb;2 linguri cu varf de faina,o lingura de ulei,200 ml lapte,sare,piper, frunze de busuioc verde

Mod de preparare

1.Se cerne faina intr-un castronel ,se face o gaura in mijlocul ei si adaugam ouale batute cu un praf dec sare apoi amestecam cu furculita pana nu se mai poate roti in aluat,apoi se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de degete.Se pudreaza cu faina o planseta apoi se intind foi subtiri,ca de taitei,din aluat.Se taie cu gura unui pahar sau cu forma speciala ,discuri de aluat.

2.Se curata ceapa si se taie marunt apoi ciupercile si ardeiul se taie cubulete,telina curatata se da prin razatoarea fina,verdeata spalata si toaca si eu marunt.

Se pune un strop de ulei de masline la incins intr-o tigaie apoi calim la inceput zarzavatul maruntit,pana se inmoaie apoi adaugam si carnea tocata amstecand continuu pana scade tot sucul lasat de ea.La sfarsit se potriveste de sare si piper dupa gust,se da de pe foc si se presara si verdeata tocata fin.

Se pune cate o lingurita de umplutura pe fiecare disc de aluat,se unge marginea cu apa rece apoi se aduce margine peste margine(ca un portofel) si se lipeste presand cu o furculita sau ajutandu-ne de forma speciala.

Se pune intr-o oaqla cam 1 l de apa cu un praf de sare sa fiarba iar in momentul in care clocoteste bagam coltunasii umpluti si ii lasam sa fiarba cca.10 minute ,dupa care se scot cu o spumiera pe un platou.

3.Se prepara sosul incalzind bine untul peste care adaugam faina amestecand continuu si diluam cu laptele.Lasam sa dea 2-3 clocote,potrivim de sare si piper,dam de pe foc si adaugam firele de busuioc proaspat taiat marunt.

Coltunasii se srvesc reci sau calzi,stropiti cu acest delicios sos si dupa preferinta,cu legume sotate(eu am ales ciupercute)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor