autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Coltunasi cu visine -reteta de vara

Autor: Lungu Cornelia (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lungu Cornelia (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
pentru aluat:400 g faina, 1 ou, sare, apa, 1 kg visine coapte( din cele mai putin acre), zahar, un patratel de unt, optional smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata visinele de samburi.
Se pun cu zahar intr-un castron in asteptare, pana e gata aluatul de coltunasi.
Se face un aluat din faina, ou, putina apa si sare. Se framanta bine si pana se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie subtire si se taie in patratele in care vom pune visinele pregatite anterior (bine scurse de suc).
Se impaturesc coltunasii lipind marginile astfel incat sa nu se dezlipeasca in timpul fierberii. Separat se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare. Se pun coltunasii la fiert cand apa incepe sa clocoteasca, circa 15 - 20 de minute, avand insa grija sa nu se lipeasca intre ei sau de fundul cratitei.
Se scot coltunasii cu spumiera, se oparesc cu unt si se servesc de preferinta calzi, cu sucul de visine acumulat anterior in castron , presarati cu zahar si optional si cu smantana(sunt mai buni cu smantana) deasupra.
Pofta buna, si sper sa va faca placere - este o reteta de la bunica mea.
Cat despre fotografii sau video ..la vara cand vor aparea visinele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu visine -reteta de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu pere grizate

Tarta cu pere grizate

Pentru aluat, asa cum v-am tot povestit, eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar aluatul

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf

6 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:400 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • apa
  • 1 kg visine coapte( din cele mai putin acre)
  • zahar
  • un patratel de unt
  • optional smantana

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Briose cu chocolate chips