Se spala si se curata visinele de samburi.
Se pun cu zahar intr-un castron in asteptare, pana e gata aluatul de coltunasi.
Se face un aluat din faina, ou, putina apa si sare. Se framanta bine si pana se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie subtire si se taie in patratele in care vom pune visinele pregatite anterior (bine scurse de suc).
Se impaturesc coltunasii lipind marginile astfel incat sa nu se dezlipeasca in timpul fierberii. Separat se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare. Se pun coltunasii la fiert cand apa incepe sa clocoteasca, circa 15 - 20 de minute, avand insa grija sa nu se lipeasca intre ei sau de fundul cratitei.
Se scot coltunasii cu spumiera, se oparesc cu unt si se servesc de preferinta calzi, cu sucul de visine acumulat anterior in castron , presarati cu zahar si optional si cu smantana(sunt mai buni cu smantana) deasupra.
Pofta buna, si sper sa va faca placere - este o reteta de la bunica mea.
Cat despre fotografii sau video ..la vara cand vor aparea visinele.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii