autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Coltunasi cu visine -reteta de vara

Autor: Lungu Cornelia (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lungu Cornelia (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
pentru aluat:400 g faina, 1 ou, sare, apa, 1 kg visine coapte( din cele mai putin acre), zahar, un patratel de unt, optional smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata visinele de samburi.
Se pun cu zahar intr-un castron in asteptare, pana e gata aluatul de coltunasi.
Se face un aluat din faina, ou, putina apa si sare. Se framanta bine si pana se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie subtire si se taie in patratele in care vom pune visinele pregatite anterior (bine scurse de suc).
Se impaturesc coltunasii lipind marginile astfel incat sa nu se dezlipeasca in timpul fierberii. Separat se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare. Se pun coltunasii la fiert cand apa incepe sa clocoteasca, circa 15 - 20 de minute, avand insa grija sa nu se lipeasca intre ei sau de fundul cratitei.
Se scot coltunasii cu spumiera, se oparesc cu unt si se servesc de preferinta calzi, cu sucul de visine acumulat anterior in castron , presarati cu zahar si optional si cu smantana(sunt mai buni cu smantana) deasupra.
Pofta buna, si sper sa va faca placere - este o reteta de la bunica mea.
Cat despre fotografii sau video ..la vara cand vor aparea visinele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu visine -reteta de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si menta

Chec cu ciocolata si menta

Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Faina o amestecam cu nuca, cacao, sarea si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul

14 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:400 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • apa
  • 1 kg visine coapte( din cele mai putin acre)
  • zahar
  • un patratel de unt
  • optional smantana

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu mere si gem de prune