Coltunasi cu visine -reteta de vara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru aluat:400 g faina, 1 ou, sare, apa
  • 1 kg visine coapte( din cele mai putin acre)
  • zahar
  • un patratel de unt
  • optional smantana

Mod de preparare

Se spala si se curata visinele de samburi.

Se pun cu zahar intr-un castron in asteptare, pana e gata aluatul de coltunasi.

Se face un aluat din faina, ou, putina apa si sare. Se framanta bine si pana se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie subtire si se taie in patratele in care vom pune visinele pregatite anterior (bine scurse de suc).

Se impaturesc coltunasii lipind marginile astfel incat sa nu se dezlipeasca in timpul fierberii. Separat se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare. Se pun coltunasii la fiert cand apa incepe sa clocoteasca, circa 15 - 20 de minute, avand insa grija sa nu se lipeasca intre ei sau de fundul cratitei.

Se scot coltunasii cu spumiera, se oparesc cu unt si se servesc de preferinta calzi, cu sucul de visine acumulat anterior in castron , presarati cu zahar si optional si cu smantana(sunt mai buni cu smantana) deasupra.

Pofta buna, si sper sa va faca placere - este o reteta de la bunica mea.

Cat despre fotografii sau video ..la vara cand vor aparea visinele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise