autor:

mihaela velicu

» » Aluaturi si Foietaje

Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza

Autor: mihaela velicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela velicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Ingrediente
Aluat:, , 4 cartofi fierti in coaja, 1 ou, sare, faina cat cuprinde., Umplutura:, , 300g branza de care aveti, 1ou, 1 lingurita marar verde tocat, 1 fir de ceapa verde, piper, Decor:, , smantana, patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

24 voturi

Mod de preparare

Fierbem cartofii cu tot cu coaja.
Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca.
Ii curatam si ii pasam ca pentru piure.
Adaugam sare, oul si faina putin cate putin.
Framantam adaugand faina pana obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana.
Intindem o foaie de aproximativ 3 mm taiem cu un pahar sau cu o forma.
Punem in centru compozitia de branza pe care o obtinem amestecand toate ingredientele si pliem.
Daca avem o forma speciala este foarte simplu se sigileaza foarte repede.
Daca nu dispunem de forma dupa ce ii pliem in apasam cu o furculita pe margini pana se lipesc.
Intre timp punem intr-o oala 3-4 litri de apa cu sare.
Cand clocoteste apa adaugam coltunasii in apa clocotita.
Ei se vor ridica la suprafata apei si ii mai lasam 3 minute sa fiarba.
Ii scoatem cu un spumar si ii lasam sa se scurga bine intr-o sita.
Ii servim cu smantana.
Eu am pus o lingurita de unt intr-o tigaie sa se topeasca dupa care am rasturnat coltunasii.
AM miscat putin tigaia sa se amestece coltunasii cu untul.
Ii asezam pe farfurie, turnam smantana deasupra si ornam cu frunze de partunjel proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Rulouri de pizza din aluat de foietaj

Rulouri de pizza din aluat de foietaj

Lasam aluatul de foietaj in frigider la dezghetat. Presaram pe masa de lucru putina faina si punem

16 voturi    13 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Pocea cu branza

Pocea cu branza

Se topeste untul si se amesteca cu ouale si faina(se face coca). Din coca obtinuta se fac mingiute

9 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2012

    O nebunie!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2012

    Foarte apetisanti!*****

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

24 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 cartofi fierti in coaja
  • 1 ou
  • sare
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura:
  • 300g branza de care aveti
  • 1ou
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • 1 fir de ceapa verde
  • piper
  • Decor:
  • smantana
  • patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela velicu
Chec cu zahar ars

Chec cu zahar ars

Punem 100g zahar intr-o cratita si il ardem. Exista doua variante si anume, aduagam cana de lapte

9 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Dulciuri diverse
Salata Caprese

Salata Caprese

Spalati rosiile, le taiati felii iar cu branza faceti la fel. Le asezati pe o farfurie, alternand

11 voturi    2 comentarii
30 min
Salate diverse
Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Se fierb cat sa ramana destul de tari, sa

21 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Cely Snijec (Chef de cuisine)

O nebunie!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la creme