autor:

mihaela velicu

» » Aluaturi si Foietaje

Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza

Autor: mihaela velicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela velicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Ingrediente
Aluat:, , 4 cartofi fierti in coaja, 1 ou, sare, faina cat cuprinde., Umplutura:, , 300g branza de care aveti, 1ou, 1 lingurita marar verde tocat, 1 fir de ceapa verde, piper, Decor:, , smantana, patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

24 voturi

Mod de preparare

Fierbem cartofii cu tot cu coaja.
Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca.
Ii curatam si ii pasam ca pentru piure.
Adaugam sare, oul si faina putin cate putin.
Framantam adaugand faina pana obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana.
Intindem o foaie de aproximativ 3 mm taiem cu un pahar sau cu o forma.
Punem in centru compozitia de branza pe care o obtinem amestecand toate ingredientele si pliem.
Daca avem o forma speciala este foarte simplu se sigileaza foarte repede.
Daca nu dispunem de forma dupa ce ii pliem in apasam cu o furculita pe margini pana se lipesc.
Intre timp punem intr-o oala 3-4 litri de apa cu sare.
Cand clocoteste apa adaugam coltunasii in apa clocotita.
Ei se vor ridica la suprafata apei si ii mai lasam 3 minute sa fiarba.
Ii scoatem cu un spumar si ii lasam sa se scurga bine intr-o sita.
Ii servim cu smantana.
Eu am pus o lingurita de unt intr-o tigaie sa se topeasca dupa care am rasturnat coltunasii.
AM miscat putin tigaia sa se amestece coltunasii cu untul.
Ii asezam pe farfurie, turnam smantana deasupra si ornam cu frunze de partunjel proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

  • 3 comentarii

  • svetlana , 12 decembrie 2019

    deliciosi

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2012

    O nebunie!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2012

    Foarte apetisanti!*****

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

24 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 cartofi fierti in coaja
  • 1 ou
  • sare
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura:
  • 300g branza de care aveti
  • 1ou
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • 1 fir de ceapa verde
  • piper
  • Decor:
  • smantana
  • patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela velicu
Chec cu zahar ars

Chec cu zahar ars

Punem 100g zahar intr-o cratita si il ardem. Exista doua variante si anume, aduagam cana de lapte

10 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Dulciuri diverse
Salata Caprese

Salata Caprese

Spalati rosiile, le taiati felii iar cu branza faceti la fel. Le asezati pe o farfurie, alternand

11 voturi    2 comentarii
30 min
Salate diverse
Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Se fierb cat sa ramana destul de tari, sa

21 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

svetlana

deliciosi

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu jumari