autor:

Carp Elena Loredana

» » Conserve si muraturi

Compot de cirese

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
cantitati pentru un borcan de 800gr, cirese cat sa umple borcanul 3/4, 3 lg de zahar, apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

31 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
ciresele spalate se pune in borcan se adauga zaharul se completeaza cu apa se capseaza se invelesc in hartie si se pune la fiert la bain marine 30 min din momentul in care apa in vas incepe sa fiarba.Se lasa sa se raceasca in vasul in care au fost fierte.
Mentiune
daca observati ca zaharul nu s-a topit dupa ce le-ati scos de la baine marine ...nu e nici o problema se va topi in timp
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Compot de cirese cu visine

Compot de cirese cu visine

Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele. Le

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Sucuri si compoturi de fructe
Compot de cirese rosii

Compot de cirese rosii

Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele. Borcanele se spala cu apa fierbinte si se scurg

1 vot    0 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lenuta Butugan , 16 iunie 2015

    Nu-i eftin!

  • Fara foto

    Doina Doinita Stoianovici , 15 iunie 2015

    << ciresele spalate se pune in borcan se adauga zaharul se completeaza cu apa se capseaza se invelesc in hartie si se pune la fiert la bain marine 30 min din momentul in care apa in vas incepe sa fiarba.>> Interesată fiind de un mod facil de preparare a acestui fel de compot, accesez și... Și găsesc o expunere ce nu conține semne de punctuație, de parcă ar fi necesar să trag aer în piept ca să pot citi fraza(?!) de la cap la coadă. De verbele folosite agramat nici nu mai vorbesc. Păi se poate așa ceva pe un site ca acesta?

  • Fara foto

    Brunetzik Unghii CU Gel , 12 iulie 2014

    borcanele se invelesc in hartie si se pun la fiert????????

    • Fara foto

      Magdalena Valu , 18 iunie 2014

      Am inteles,ok...Multumesc.Este cea mai simpla reteta.Eu fac cantitati mari de compoturi.

    • Fara foto

      Sarrbu Ellena , 09 iunie 2014

      ok....merci mult! Dumi Amariei

    • Fara foto

      Dumi Amariei , 09 iunie 2014

      5 linguri de zahăr la un borcan de 800gr.caută pe ..www.GUSTOS.RO. RETETE DE CONSERVE SI MURATURI. SUCCES...

    • Fara foto

      Sarrbu Ellena , 09 iunie 2014

      cat zahar??????????????????

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Pregatesc compot de cirese in fiecare an.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Este foarte bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Tare gustos...

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Multumesc Aurora...am sa tin minte sfatul tau :)

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Mentiune la mentiune: Inainte de a pune borcanele in vasul in care se fierb, se rastoarna de cateva ori cu fundul in sus, in felul acesta se dizolva si zaharul si se verifica si etanseitatea capacelor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

31 voturi

Ingrediente

  • cantitati pentru un borcan de 800gr
  • cirese cat sa umple borcanul 3/4
  • 3 lg de zahar
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei iuti(bulgaresti) in otet