autor:

sorina gabriela

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Paste si pizza

Conchiglioni Funghi

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 februarie 2011

Ingrediente
pentru o portie, Conchiglioni rigati(paste in forma de scoica de dimensiune mare,pentru a le putea umple cu soteul de ciuperci)8 bucati,o conserva mica de ciuperci la 400g,o cutie rosi pasate,2 catei de usturoi, ,piper si ce este mai important la prepararea acestei retete este Basilikum proaspat si frunze de Snittlauch (este un fel de ceapa de dimensiuni mici ,de la care nu se consuma decat frunzele si are o aroma intre ceapa si usturoi),100ml ulei de masline, important si acest ulei pentru savoarea preparatului.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita apa cu sare si putin ulei sa fiarba.Cand incepe apa sa clocoteasca ,reducem focul spre mic si punem Conchiglioni la fiert respectand timpul scris pe ambalaj.
Ciupercile le trecem intr-un jet de apa, dupa care le scurgem putin si le tocam marunt.Frunzele de Snittlauch(hai sa ii spunem ceapa )le tocam marunt . Intr-o tigaie punem 50ml ulei ,ciupercile si le sotam putin pentru a evacua restul de apa din ele , dar sa nu uitati sa acoperiti tigaia cu un capac pentru a nu avea ciuperci in toata bucataria.Acestea sar precum floricelele din tigaie si nu vreau sa va suparati pe mine ca nu v-am spus.Punem peste ciupercile sotate si frunzele de ceapa ,potrivim de gust cu sare si piper ,lasam 5 minute sa se imprieteneasca si luam tigaie de pe foc.
sosul:
Punem in alta tigaie restul de ulei de masline, rosile pasate , frunzele de Basilikum (tijele nu, sunt prea aromate si vor da un gust amarui sosului),catei de usturoi zdrobiti cu cutitul si apoi tocati(astfel v-a pastra aroma mai intensa daca ii zdrobim ),sare piper dupa gust , 5 minute la foc si sosul este gata.
Este un preparat usor, poate fi servit si ca antreu,pranz sau cina.
Dupa gustul fiecaruia se poate servi in farfurie cu Parmigiano sau Cascaval ras.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conchiglioni Funghi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza dulce si smantana

Paste cu branza dulce si smantana

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se trec printr-un jet de apa rece si

1 vot    3 comentarii
20 min
Paste si pizza
Spaghetti cu branza cheddar, ardei iute si rosii uscate

Spaghetti cu branza cheddar, ardei iute si rosii uscate

Pastele se fierb in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se fierb al dente,

0 voturi    0 comentarii
10 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Ce bunatate...... Dar Conchiglioni rigati n-am trebuie sa caut la magazinele italienesti ca prea mi-ai facut pofta.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Ce bine arata si cred ca e si atre gustoasa! Bravo!***** O primavara plina de cat mai multe bucurii!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Excelenta reteta, excelenta prezentare! Din pacate iti dau doar........5 stele. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • pentru o portie
  • Conchiglioni rigati(paste in forma de scoica de dimensiune mare,pentru a le putea umple cu soteul de ciuperci)8 bucati,o conserva mica de ciuperci la 400g,o cutie rosi pasate,2 catei de usturoi, ,piper si ce este mai important la prepararea acestei retete este Basilikum proaspat si frunze de Snittlauch (este un fel de ceapa de dimensiuni mici ,de la care nu se consuma decat frunzele si are o aroma intre ceapa si usturoi),100ml ulei de masline
  • important si acest ulei pentru savoarea preparatului.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

78 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

Ce bunatate...... Dar Conchiglioni rigati n-am trebuie sa caut la magazinele italienesti ca prea mi-ai facut pofta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Macaroane cu branza si stafide