autor:

sorina gabriela

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Paste si pizza

Conchiglioni Funghi

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 februarie 2011

Ingrediente
pentru o portie, Conchiglioni rigati(paste in forma de scoica de dimensiune mare,pentru a le putea umple cu soteul de ciuperci)8 bucati,o conserva mica de ciuperci la 400g,o cutie rosi pasate,2 catei de usturoi, ,piper si ce este mai important la prepararea acestei retete este Basilikum proaspat si frunze de Snittlauch (este un fel de ceapa de dimensiuni mici ,de la care nu se consuma decat frunzele si are o aroma intre ceapa si usturoi),100ml ulei de masline, important si acest ulei pentru savoarea preparatului.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita apa cu sare si putin ulei sa fiarba.Cand incepe apa sa clocoteasca ,reducem focul spre mic si punem Conchiglioni la fiert respectand timpul scris pe ambalaj.
Ciupercile le trecem intr-un jet de apa, dupa care le scurgem putin si le tocam marunt.Frunzele de Snittlauch(hai sa ii spunem ceapa )le tocam marunt . Intr-o tigaie punem 50ml ulei ,ciupercile si le sotam putin pentru a evacua restul de apa din ele , dar sa nu uitati sa acoperiti tigaia cu un capac pentru a nu avea ciuperci in toata bucataria.Acestea sar precum floricelele din tigaie si nu vreau sa va suparati pe mine ca nu v-am spus.Punem peste ciupercile sotate si frunzele de ceapa ,potrivim de gust cu sare si piper ,lasam 5 minute sa se imprieteneasca si luam tigaie de pe foc.
sosul:
Punem in alta tigaie restul de ulei de masline, rosile pasate , frunzele de Basilikum (tijele nu, sunt prea aromate si vor da un gust amarui sosului),catei de usturoi zdrobiti cu cutitul si apoi tocati(astfel v-a pastra aroma mai intensa daca ii zdrobim ),sare piper dupa gust , 5 minute la foc si sosul este gata.
Este un preparat usor, poate fi servit si ca antreu,pranz sau cina.
Dupa gustul fiecaruia se poate servi in farfurie cu Parmigiano sau Cascaval ras.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conchiglioni Funghi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete milaneze

Spaghete milaneze

Spaghetele le-am pus la fiert in apa cu sare si putin ulei. Am taiat cubulete ardeiul si l-am

62 voturi    7 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu praz si afumatura

Paste cu praz si afumatura

Pastele sunt foarte satioase, oricand la indemana, principalul este sa stii sa le dai mereu un gust

17 voturi    2 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Ce bunatate...... Dar Conchiglioni rigati n-am trebuie sa caut la magazinele italienesti ca prea mi-ai facut pofta.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Ce bine arata si cred ca e si atre gustoasa! Bravo!***** O primavara plina de cat mai multe bucurii!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Excelenta reteta, excelenta prezentare! Din pacate iti dau doar........5 stele. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • pentru o portie
  • Conchiglioni rigati(paste in forma de scoica de dimensiune mare,pentru a le putea umple cu soteul de ciuperci)8 bucati,o conserva mica de ciuperci la 400g,o cutie rosi pasate,2 catei de usturoi, ,piper si ce este mai important la prepararea acestei retete este Basilikum proaspat si frunze de Snittlauch (este un fel de ceapa de dimensiuni mici ,de la care nu se consuma decat frunzele si are o aroma intre ceapa si usturoi),100ml ulei de masline
  • important si acest ulei pentru savoarea preparatului.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

Ce bunatate...... Dar Conchiglioni rigati n-am trebuie sa caut la magazinele italienesti ca prea mi-ai facut pofta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu creveti si sos de ton