Conchiglioni Funghi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Conchiglioni Funghi

Ingrediente

  • pentru o portie
  • Conchiglioni rigati(paste in forma de scoica de dimensiune mare,pentru a le putea umple cu soteul de ciuperci)8 bucati,o conserva mica de ciuperci la 400g,o cutie rosi pasate,2 catei de usturoi,sare ,piper si ce este mai important la prepararea acestei retete este Basilikum proaspat si frunze de Snittlauch (este un fel de ceapa de dimensiuni mici ,de la care nu se consuma decat frunzele si are o aroma intre ceapa si usturoi),100ml ulei de masline, important si acest ulei pentru savoarea preparatului.

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita apa cu sare si putin ulei sa fiarba.Cand incepe apa sa clocoteasca ,reducem focul spre mic si punem Conchiglioni la fiert respectand timpul scris pe ambalaj.

Ciupercile le trecem intr-un jet de apa, dupa care le scurgem putin si le tocam marunt.Frunzele de Snittlauch(hai sa ii spunem ceapa )le tocam marunt . Intr-o tigaie punem 50ml ulei ,ciupercile si le sotam putin pentru a evacua restul de apa din ele , dar sa nu uitati sa acoperiti tigaia cu un capac pentru a nu avea ciuperci in toata bucataria.Acestea sar precum floricelele din tigaie si nu vreau sa va suparati pe mine ca nu v-am spus.Punem peste ciupercile sotate si frunzele de ceapa ,potrivim de gust cu sare si piper ,lasam 5 minute sa se imprieteneasca si luam tigaie de pe foc.

sosul:

Punem in alta tigaie restul de ulei de masline, rosile pasate , frunzele de Basilikum (tijele nu, sunt prea aromate si vor da un gust amarui sosului),catei de usturoi zdrobiti cu cutitul si apoi tocati(astfel v-a pastra aroma mai intensa daca ii zdrobim ),sare piper dupa gust , 5 minute la foc si sosul este gata.

Este un preparat usor, poate fi servit si ca antreu,pranz sau cina.

Dupa gustul fiecaruia se poate servi in farfurie cu Parmigiano sau Cascaval ras.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise