autor:

TeoBucatar

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida gratinata

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2011

Ingrediente
-5-700g conopida,, -100 g branza(telemea,urda),, -150 g cascaval,, -2oo g smantana,, -3 oua mari,, -2 carnaciori cabanos(sunca,etc), -cateva buchetele de broccoli(optional),, - o jumatate de ardei rosu(optional),, -3 catei de usturoi,, -o rosie,, -3 linguri pesmet,, -3 linguri ulei,, -sare,, -piper,, -cimbru(optional),, -o legatura de marar verde,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

46 voturi

Mod de preparare

Ca la orice reteta incepem prin a spala si curata legumele, dupa care punem la fiert o oala de apa cu sare in care, cand a inceput sa clocoteasca oparim bine conopida si broccoli desfacute in buchetele (max 7-8 min ca buchetelele sa nu se strice). Se scot si se lasa sa se racoreasca. Personal oparesc aceste legume in buchetele mai mari ca sa nu se zdrobeasca si dupa aceea le fac cat imi comvine de mici.
Urmeaza sa dam drumul la cuptor si sa ungem un vas termorezistent cu cele 3 linguri de ulei. Presaram pesmetul si incepem sa asezam conopida. Pentru culoare am folosit broccoli si ardei rosu care poate fi optional daca nu aveti...
Branza si cascavalul se dau pe razatoarea mare. Ouale se bat cu putina sare si piper (atentie la cat de sarata este branza) si se amesteca cu smantana, si branzeturile rase. Din cascaval se opresc 2-3 linguri pentru ornat.
Ardeiul tocat marunt, mararul, usturoiul si carnaciorii se pun in vas peste conopida si broccoli. Se adauga mixul de oua si branzeturi si se orneaza cu felii de rosii.
Se da la cuptor pentru cca 40 min, pana se rumeneste stratul de deasupra si feliile de rosie sunt coapte.
Conopida gratinata am mai facut si alte dati (cand mancam fara poza:)) dar pot sa va spun ca este prima data cand fata mea mananca sub alta forma decat pane, iar la broccoli am avut ...premiera absoluta (rezultatul filmelor de desene animate americane este ca nu trebuie sa mancam legume verzi ca ce... devenim extraterestrii:))
Sper ca v-am convins de succesul deplin pe care l-a avut conopida gratinata. Si nu ezitati...strecurati discret si broccoli...
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata cu sos de brocoli

Conopida gratinata cu sos de brocoli

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Conopida gratinata

Conopida gratinata

Dupa ce se curata, conopida este pusa la fiert circa 15 minute. Se scurge apa, se spala conopida

34 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    AnnaM (Chef de cuisine):

    eu am renuntat la broccoli si ardei dar a fost foarte si fara

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    mi-a iesit foarte buna! un deliciu si este usor de preparat! Merci

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zoicas Viorica , 16 octombrie 2014

    eu amestec conopida cu paste si sunca presata sau tertelini, in rest respect reteta, nu se moare din asa ceva, sigur !

  • Fara foto

    Chiorean Viorica , 03 septembrie 2014

    Conopida la cuptor poate fi facuta si cu cartofi fierti si taiati marunt,ceapa taiata marunt,carne tocata. Se pun in straturi iar deasupra se pun oua batute cu smantana sau fara smantana.Se poate pune si cascaval daca vrei si se dau la cuptor 20-30 minute.Este un deliciu.

  • Fara foto

    Todasca Ionut , 03 septembrie 2014

    Atunci sa bem doar apa. Dar sa fie minerala sau plata? (Raspuns-intrebare pentru Dlaurentia Laurentia)

    • Fara foto

      Proca Constanta , 23 noiembrie 2013

      Imi place

    • Fara foto

      Dlaurentia Laurentia , 18 octombrie 2013

      Pai ouale au colesterol iar carnaciorii provoaca dureri abdominale. Doar daca vrei sa te sinucizi, mananci asa ceva

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2011

      Arata excelent!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011

      Foarte buna reteta!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2011

      E unul din preparatele mele preferate ! e drept ca eu nu pun cabanos... pupici

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2011

      Smechero...ai pus si niste cabanos, sa fie si mai buna !!! Excelenta ideea de a adauga si putin brocoli. Bravo !

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2011

      Delicios! Eu pun deasupra pesmet prajit in putzin ulei... mhmhmhmh Merci de retzeta :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

46 voturi

Ingrediente

  • -5-700g conopida,
  • -100 g branza(telemea,urda),
  • -150 g cascaval,
  • -2oo g smantana,
  • -3 oua mari,
  • -2 carnaciori cabanos(sunca,etc)
  • -cateva buchetele de broccoli(optional),
  • - o jumatate de ardei rosu(optional),
  • -3 catei de usturoi,
  • -o rosie,
  • -3 linguri pesmet,
  • -3 linguri ulei,
  • -sare,
  • -piper,
  • -cimbru(optional),
  • -o legatura de marar verde,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Arata excelent!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
. Budincă de vinete