Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara de curcan 1,2-1,5 kg;
  • 150 g carnat afumat;
  • 2 pahare de vin;
  • 1 dovleac;
  • 1-2 gutui;
  • 1 morcov;
  • 2 ardei grasi;
  • 1 peperoni;
  • 1/2 ceapa rosie;
  • 1 rosie
  • 5-6 catei de usturoi;
  • cateva fire de marar, patrunjel, spanac;
  • 4-5 foi de dafin;
  • 1 lingura ketchup;
  • 4-5 linguri ulei;
  • 2-3 linguri ulei de masline;
  • sare, piper, cimbru, curry, paprika.

Mod de preparare

Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul de masline si puneti-o la prajit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, cate 4-5 minute pe fiecare parte.

Intre timp taiati dovleacul in felii de 7-8 cm si curatati fiecare felie de coaja cu un satar (vezi video), apoi taiati dovleacul in bastonase sau cubulete, indepartand semintele. Taiati gutuile, indepartati cotorul si taiati-le ca si dovleacul. Condimentati dovleacul si gutuile cu piper, curry si cimbru. Curatati morcovul si taiati-l felii mai grosute, ardeii se taie bucati, carnatul se feliaza, iar usturoiul nu se curata de coaja, ci se zdrobesc cateii cu latul unui cutit.

Intr-o tava mai inalta puneti pulpa prajita cu tot cu uleiul din tigaie, ceapa rosie taiata bucati, dovleacul, gutuile, feliile de carnati si de morcov, ardeii, peperoni, usturoiul, verdeata, acoperiti cu felii de rosie, turnati vinul si 2 pahare de apa in care ati dizolvat o lingurita de sare. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptor la foc moderat 60 minute.

Indepartati folia, intoarceti pulpa pe cealalta parte, adaugati frunzele de dafin si mai lasati la cuptor 20-30 minute pana se rumeneste frumos carnea.

Feliati pulpa si asezati-o pe farfurii cu garnitura si sos din tava.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise