autor:

Doina  Varga

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
1 pulpa superioara de curcan 1,2-1,5 kg, 150 g carnat afumat, 2 pahare de vin, 1 dovleac, 1-2 gutui, 1 morcov, 2 ardei grasi, 1 peperoni, 1/2 ceapa rosie, 1 rosie, 5-6 catei de usturoi, cateva fire de marar, patrunjel, spanac, 4-5 foi de dafin, 1 lingura ketchup, 4-5 linguri ulei, 2-3 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru, curry, paprika.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

45 voturi

Mod de preparare

Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul de masline si puneti-o la prajit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, cate 4-5 minute pe fiecare parte.

Intre timp taiati dovleacul in felii de 7-8 cm si curatati fiecare felie de coaja cu un satar (vezi video), apoi taiati dovleacul in bastonase sau cubulete, indepartand semintele. Taiati gutuile, indepartati cotorul si taiati-le ca si dovleacul. Condimentati dovleacul si gutuile cu piper, curry si cimbru. Curatati morcovul si taiati-l felii mai grosute, ardeii se taie bucati, carnatul se feliaza, iar usturoiul nu se curata de coaja, ci se zdrobesc cateii cu latul unui cutit.

Intr-o tava mai inalta puneti pulpa prajita cu tot cu uleiul din tigaie, ceapa rosie taiata bucati, dovleacul, gutuile, feliile de carnati si de morcov, ardeii, peperoni, usturoiul, verdeata, acoperiti cu felii de rosie, turnati vinul si 2 pahare de apa in care ati dizolvat o lingurita de sare. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptor la foc moderat 60 minute.

Indepartati folia, intoarceti pulpa pe cealalta parte, adaugati frunzele de dafin si mai lasati la cuptor 20-30 minute pana se rumeneste frumos carnea.

Feliati pulpa si asezati-o pe farfurii cu garnitura si sos din tava.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risotto cu morcovi şi curry

Risotto cu morcovi şi curry

1.Într-o cratiţă se pun 2-3 linguri de unt, în care vom căli puţin ceapă şi usturoiul. Se

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Shaksuka verde

Shaksuka verde

Se incalzeste o tigaie adanca si se toarna 3-4 linguri ulei de masline si se prajeste ceapa usor

5 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • nicolae hasegan

    nicolae hasegan (Chef de cuisine):

    o reteta care merita incercata! am pregatit o de revelion si toata lumea a fost incantata si s a lins pe degete. desi nu fac asa, de data asta am respectat retea intr o proportie mare si chiar mi a iesit. am facut rabat de la cantitaea de vin si am pus si extra dar a fost o miscare inteligenta pentru ca am avut mai mult sos la final(vinul a fost unul usor de masa asa ca s a putut exagera putin) aa si era rosu desi pe viitor voi folosi alb, au iesit toate cele putin mai inchise la culoare.

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dora , 08 aprilie 2017

    traducerea titlului: cocos in vin cu curcan; astept explicatii

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Totul este perfect si superb prezentat, insa doar pana la denumirea retetei: "Coq au vin cu curcan", care e tot asa hazliu cum am vazut ca scriu multi "Salata de boeuf cu carne de gaina". Acum se vede cine a lipsit de la orele de franceza!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte gustos e!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte bun!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Cred ca e o bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Cred ca e o bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Ai dreptate. Am folosit vin alb. Am uitat sa precizez.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Chiar daca cei mai multi oameni folosesc vinul rosu, vinul alb e preferat de cei care vor complimenteze gustul carnii si al legumelor, si nu sa il acopere cu savoarea vinului rosu. Pana la urma, preparatele din carne de pui se consuma cel mai bine in compania unui vin alb.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Draga Doina,ce culoare de vin ai folosit la acest minunat fel de mancare?Si eu am aceasta reteta si am scris ce vin am folosit.In reteta nu ai specificat.Multumesc pentru raspuns.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Imi plac mancarurile cu gutui. Asa am ajuns la reteta ta , pe care am salvat-o. Se poate scuza povestea cu cocosul.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Imi plac mancarurile cu gutui. Asa am ajuns la reteta ta , pe care am salvat-o. Excelenta prezentarea !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Imaginile arata super si reteta ta se poate numi cum are ea chef atat timp cat sunt precizate ingredientele si este facuta de manutele tale ! O zi buna ;)

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Deşi cuvântul "coq" înseamnă, în franceză "cocoş" daca s-a folosit carnea de curcan nu trebuie sa deranjeze pe nimeni! Felicitari!

    • Fara foto

      Roxi , 20 februarie 2010

      Am intrat si eu sa ma inspir petru a face de mancare. Mancarea asta arata asa de bine, dar nu am inteles cum se cheama. Nu e o mancare romaneasca desigur.

    • Fara foto

      Elena , 18 februarie 2010

      La pomul laudat nu mergi cu sacul.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      interesant "cocosul" tau dar nu are absolut nimic de a face cu reteta coq au vin frantuzeasca,pe care eu am mancat-o in franta.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Se vede ochiul de artist! Tot ce faci e minunat!

    • Fara foto

      Camelia W. , 24 ianuarie 2010

      Ori e coq, ori e curcan/ nemaivorbind ca reteta de coq au vin si cea de aici nu au nimic de-a face una cu alta. Atunci de ce numele asta??

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Stiu, Sorin. Am scris pe blog, aici nu am avut cum. Am vrut sa pun in ghilimele coq au vin, dar in trecut au fost probleme cu ghilimelele. :) Ma bucur ca v-a placut reteta.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      yammyyy! Imi place si am sa testez reteta de Revelion!

    • Fara foto

      sorin krumholtz , 16 decembrie 2009

      coq au vin din curcan este exact ca "louis quinze al paisprezecelea"; sant insa convins ca e gustoasa

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Fara foto

      Cely , 03 noiembrie 2009

      Superba prezentare. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

45 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara de curcan 1,2-1,5 kg
  • 150 g carnat afumat
  • 2 pahare de vin
  • 1 dovleac
  • 1-2 gutui
  • 1 morcov
  • 2 ardei grasi
  • 1 peperoni
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 rosie
  • 5-6 catei de usturoi
  • cateva fire de marar
  • patrunjel
  • spanac
  • 4-5 foi de dafin
  • 1 lingura ketchup
  • 4-5 linguri ulei
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • curry
  • paprika.

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

dora

traducerea titlului: cocos in vin cu curcan; astept explicatii

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Ardei copti cu rosii