autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Ingrediente
6 cartofi noi, mari, Folie de aluminiu, 1 piept de pui dezosat, 150g cascaval dat pe razatoare, 4 ciuperci medii, 1 ardei iute, 1 ardei kapia, Cozi de ceapa si usturoi verde, 2 linguri smantana, 1 lingurita amidon, 1 lingura sos de soia, 1 lingurita sos Worcester, 1 lingura ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

In primul rand, pornim cuptorul aragazului si ne ocupam de cartofi, pe care ii spalam apoi ii stergem bine cu un servet si ii inpachetam pe fiecare in cate o bucata de folie. Ii asezam intr-o tava (de friptura, am folosit eu) si ii dam la copt, cam 90’, dar pe la jumatatea timpului ii intoarcem in tava, partea de jos sa fie deasupra si invers. Dupa ce sau copt, ii lasam la racit.
Intre timp ne ocupam de umplutura. Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii spalam impreuna cu frunzele verzi, apoi le feliem grosier si le macinam pe toate in robot.
Ciupercile spalate le taiem in bucati potrivite. Pieptul de pui il taiem in bucati maricele.
Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins si rumenim bine, bucatile de carne, amestecand sa nu se arda. Peste ele adaugam verdeturile si dupa cateva minute (1-2’), adaugam si ciupercile. Amestecam, adaugam 100ml apa, punem capacul si lasam la foc mic sa fiarba 15’. Intr-un bol amestecam smantana cu amidonul. Cand carnea este fiarta, adaugam sosurile, smantana si jumatate din cantitatea de cascaval. Amestecam totul bine si luam de pe foc.
Ne intoarcem la cartofii care intre timp s-au racit, si decupam un capac generos din fiecare si ii scobim cu grija, formand corabioarele. Umplem fiecare cartof cu amestecul preparat si deasupra presaram restul de cascaval. Pt aspect si culoare, am mai adaugat o feliuta de rosie si frunzulite de marar verde, pe fiecare.
Punem corabioarele dinnou in cuptor pentru 10’.

Se servesc atat calde cat si reci, pe frunze de salata verde, si rosii proaspete.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Preparatele, branzeturile, ciupercile, ardeiul gras, toate curatate, spalate, taiate marunt, se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede,gustoase si simplu de preparat. Curatam,spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam

13 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Multumesc Mihai, parerile voastre conteaza foarte mult pentru mine. Weekend placut !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Anandronel, ma bucur mult ca ti-am fost de ajutor...si-ti multumesc pentru apreciere. Weekend placut !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Ce buni si frumosi!***** La fav

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Excelenta si gustoasa reteta. Felicitari!*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

      Multumesc,multumesc si iar multumesc pt reteta,nu iti poti imagina de cind o caut,am mincat o data la cineva in tara si ...tot mi-a ramas gindul la cit de buni erau,fara sa descopar nicaieri reteta.BRAVO *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 6 cartofi noi
  • mari
  • Folie de aluminiu
  • 1 piept de pui dezosat
  • 150g cascaval dat pe razatoare
  • 4 ciuperci medii
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei kapia
  • Cozi de ceapa si usturoi verde
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos Worcester
  • 1 lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Multumesc Mihai, parerile voastre conteaza foarte mult pentru mine. Weekend placut !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in iaurt si condimente Tandoori