autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2011

Ingrediente
6 cartofi noi, mari, Folie de aluminiu, 1 piept de pui dezosat, 150g cascaval dat pe razatoare, 4 ciuperci medii, 1 ardei iute, 1 ardei kapia, Cozi de ceapa si usturoi verde, 2 linguri smantana, 1 lingurita amidon, 1 lingura sos de soia, 1 lingurita sos Worcester, 1 lingura ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

In primul rand, pornim cuptorul aragazului si ne ocupam de cartofi, pe care ii spalam apoi ii stergem bine cu un servet si ii inpachetam pe fiecare in cate o bucata de folie. Ii asezam intr-o tava (de friptura, am folosit eu) si ii dam la copt, cam 90’, dar pe la jumatatea timpului ii intoarcem in tava, partea de jos sa fie deasupra si invers. Dupa ce sau copt, ii lasam la racit.
Intre timp ne ocupam de umplutura. Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii spalam impreuna cu frunzele verzi, apoi le feliem grosier si le macinam pe toate in robot.
Ciupercile spalate le taiem in bucati potrivite. Pieptul de pui il taiem in bucati maricele.
Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins si rumenim bine, bucatile de carne, amestecand sa nu se arda. Peste ele adaugam verdeturile si dupa cateva minute (1-2’), adaugam si ciupercile. Amestecam, adaugam 100ml apa, punem capacul si lasam la foc mic sa fiarba 15’. Intr-un bol amestecam smantana cu amidonul. Cand carnea este fiarta, adaugam sosurile, smantana si jumatate din cantitatea de cascaval. Amestecam totul bine si luam de pe foc.
Ne intoarcem la cartofii care intre timp s-au racit, si decupam un capac generos din fiecare si ii scobim cu grija, formand corabioarele. Umplem fiecare cartof cu amestecul preparat si deasupra presaram restul de cascaval. Pt aspect si culoare, am mai adaugat o feliuta de rosie si frunzulite de marar verde, pe fiecare.
Punem corabioarele dinnou in cuptor pentru 10’.

Se servesc atat calde cat si reci, pe frunze de salata verde, si rosii proaspete.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi aurii cu carne de la garnita

Cartofi aurii cu carne de la garnita

Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci si pui

Pilaf cu ciuperci si pui

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi

91 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Multumesc Mihai, parerile voastre conteaza foarte mult pentru mine. Weekend placut !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Anandronel, ma bucur mult ca ti-am fost de ajutor...si-ti multumesc pentru apreciere. Weekend placut !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

    Ce buni si frumosi!***** La fav

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Excelenta si gustoasa reteta. Felicitari!*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

      Multumesc,multumesc si iar multumesc pt reteta,nu iti poti imagina de cind o caut,am mincat o data la cineva in tara si ...tot mi-a ramas gindul la cit de buni erau,fara sa descopar nicaieri reteta.BRAVO *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 6 cartofi noi
  • mari
  • Folie de aluminiu
  • 1 piept de pui dezosat
  • 150g cascaval dat pe razatoare
  • 4 ciuperci medii
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei kapia
  • Cozi de ceapa si usturoi verde
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos Worcester
  • 1 lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Multumesc Mihai, parerile voastre conteaza foarte mult pentru mine. Weekend placut !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Lasagna