autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu cocos si nuca de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 decembrie 2013

Ingrediente
200 ml apa, 100 gr nuca de cocos, 180 gr margarina la pachet, 50 gr zahar pudra, 1/2 de cub de drojdie mic, 1 lingurita zahar, un praf de sare, coaja rasa de portocala, 1 lingurita esenta de rom, 500 gr faina, 1 borcan mic gem de prune (ar fi de preferat un magiun ca sa fie mai gros), 7-8 linguri nuca macinata, zahar pudra pentru tavalit

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se prinda de cratita.
O tragem deoparte dupa acest timp si lasam sa se raceasca complet.
Drojdia o frecam cu lingurita de zahar pana se dizolva.
Margarina o amestecam cu zaharul pudra si drojdia dizolvata.
Incorporam nuca de cocos racita, apoi coaja de portocala, sarea si esenta de rom.
Cernem faina, o punem treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa.
Gemul de prune il amestecam cu nuca macinata.
Rupem o bucata din aluat, intindem o foaie subtire si taiem triunghiuri.
Punem cate putin din amestecul de gem cu nuca, le rulam de la baza spre varf si le asezam pe o tava tapetata cu margarina si hartie de copt.
La fel procedam cu tot aluatul. Ies doua tavi mari de aragaz.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc putin, nu foarte mult.
Scoatem tava cand sunt gata si fierbinti le tavalim prin zahar pudra, apoi le asezam pe un platou.
Dupa ce s-au racit le acoperim pentru a se pastra fragede.
Sunt foarte, foarte bune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu cocos si nuca de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupe inghetate de ciocolata, cu umplutura de mascarpone si migdale

Cupe inghetate de ciocolata, cu umplutura de mascarpone si migdale

Acesta este un desert migalos, cu pasi multi dar nu foarte complicati, iar rezultatul va uimi, cu

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Clatite cu branza dulce, nuci si dulce de leche

Clatite cu branza dulce, nuci si dulce de leche

Faceti clatitele amestecand ingredientele si obtinand o compozitie de consistenta unei smanatne groase.

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 03 decembrie 2014

    Am si eu reteta si cu bors si praf de copt :)

  • Fara foto

    Rudeanu Maria , 01 decembrie 2014

    eu le fac cu bors si praf de copt

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2013

    Cu multa placere Angela!

    • Fara foto

      Lungu Angela , 23 decembrie 2013

      Multumesc pentru reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 100 gr nuca de cocos
  • 180 gr margarina la pachet
  • 50 gr zahar pudra
  • 1/2 de cub de drojdie mic
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr faina
  • 1 borcan mic gem de prune (ar fi de preferat un magiun ca sa fie mai gros)
  • 7-8 linguri nuca macinata
  • zahar pudra pentru tavalit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Cu multa placere Angela!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Budinca de gris