autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete cu gem

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Ingrediente
400 grame faina, 1/3 cub drojdie, 1 lingura margarina, 1/2 cana ulei, 1 cana apa calduta, 1/2 lingurita sare, 1 borcan gem dupa preferinta, 1 plic zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Se intinde o foaie groasa cam de 5 mm, si se inparte in triunghiuri sau dreptunghiuri.
Se pune in mijloc cate o jumatate de lingurita de gem si se ruleaza.

Se aseaza intr-o tava intinsa, si se dau la cuptorul incins timp de 12 - 15 minute.
Se scot din tava si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu gem de caise

Cornulete cu gem de caise

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de

17 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Delicioase...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Foarte bune!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Foarte bune,si mie tot cele cu gem imi plac.

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 grame faina
  • 1/3 cub drojdie
  • 1 lingura margarina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 borcan gem dupa preferinta
  • 1 plic zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si bere