autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu magiun de prune si nuca

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2016

Ingrediente
Ingrediente: 1 kg faina,400 gr untura de porc(sau 2 pachete de margarina),250 ml lapte, gr drojdie,6 linguri de smantana,200 gr zahar,5 oua., Umplutura:300 gr magiun de prune,300gr nuca macinata, coaja de la 2 lamai,50 ml lapte,150 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat. Zahar pudra pentru pudrat.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron cernem faina apoi adaugam untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin,zaharul,smantana,ouale si amestecam bine pana obtinem o coca care se desprinde de pe maini.Se lasa in castron la dospit cel putin 1 ora.Se imparte coca in patru parti si fiecare parte se intinde de circa 5 mm se taie forma de triunghi cu pintenul sau un cutit cu varf si se umplu cu magiun de prune sau nuca(nuca macinata se amesteca cu zaharul si se toarna peste ea laptele caldut se amesteca bine si apoi pui coaja razuita de la cele 2 lamai si zaharul vanilat.Se pun tava unsa cu ulei, lasi un pic distanta intre ele ca sa poata sa creasca putin si apoi le coci la foc potrivit 20-25 minute.Asa calde le dai prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu magiun de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

La fel de simplu ca la Tiramisu rețeta originală: Mai intai, am batut frisca lichida cu zaharul

7 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Imi plac cozonacii indiferent de anotimp si constituie un pachet gustos la scoala, la serviciu sau

1 vot    0 comentarii
2h 35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg faina,400 gr untura de porc(sau 2 pachete de margarina),250 ml lapte, gr drojdie,6 linguri de smantana,200 gr zahar,5 oua.
  • Umplutura:300 gr magiun de prune,300gr nuca macinata
  • coaja de la 2 lamai,50 ml lapte,150 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat. Zahar pudra pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gogosi