Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)
Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul.
Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă peste osânză.
Adăugăm sare, zahărul vanilat și esența de vanilie.
Amestecăm bine.
Adăugăm făina cernută în pealabil și frământăm bine un aluat potrivit de tare.
Se pune în folie alimentare să se dă la frigider o oră.
Pe o planșetă se întinde aluatul și se taie în pătrățele cu latura de 5 cm.
În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de marmeladă (eu am avut marmeladă cumpărată și era așa tare că se putea tăia cu un cuțit).
Se rulează și se dă forma de cornuleț.
Se pun într-o tavă - nu este nevoie să fie unsă.
Se dau la cuptor pentru 15-18 minute la 180 grade C.
Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii