autor:

elucubratii culinare

» » Dulciuri diverse

Cornulețe cu osânză

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2013

Ingrediente
250 g osânză,, 150 ml lapte,, 25 g drojdie,, 100 g zahăr,, 1/4 linguriță sare,, 2 pliculețe zahăr vanilat,, 1 lingură esență vanilie,, 500-600 g făină, , marmeladă de fructe,, zahăr pudră.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)
Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul.
Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă peste osânză.
Adăugăm sare, zahărul vanilat și esența de vanilie.
Amestecăm bine.
Adăugăm făina cernută în pealabil și frământăm bine un aluat potrivit de tare.
Se pune în folie alimentare să se dă la frigider o oră.
Pe o planșetă se întinde aluatul și se taie în pătrățele cu latura de 5 cm.
În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de marmeladă (eu am avut marmeladă cumpărată și era așa tare că se putea tăia cu un cuțit).
Se rulează și se dă forma de cornuleț.
Se pun într-o tavă - nu este nevoie să fie unsă.
Se dau la cuptor pentru 15-18 minute la 180 grade C.
Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu osânză" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Praline de ciocolata

Praline de ciocolata

Cum ar fi sa ne trezim dimineata si pe masa sa fie numai tablete de tooate tipurile de ciocolata?Sa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Desert racoros din iaurt

Desert racoros din iaurt

Piscoturile de sampanie, se asaza pe fundul vasului in care faceti desertul, impreuna cu cateva lingurite

3 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugenia Bogdan , 03 octombrie 2013

    bun bun!!! si mama facea asa, sau umplute cu nuca si rahat

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g osânză,
  • 150 ml lapte,
  • 25 g drojdie,
  • 100 g zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 500-600 g făină
  • marmeladă de fructe,
  • zahăr pudră.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

11 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
"Nopti libaneze in cupe-"Layali libnan"