autor:

elucubratii culinare

» » Dulciuri diverse

Cornulețe cu osânză

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2013

Ingrediente
250 g osânză,, 150 ml lapte,, 25 g drojdie,, 100 g zahăr,, 1/4 linguriță sare,, 2 pliculețe zahăr vanilat,, 1 lingură esență vanilie,, 500-600 g făină, , marmeladă de fructe,, zahăr pudră.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)
Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul.
Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă peste osânză.
Adăugăm sare, zahărul vanilat și esența de vanilie.
Amestecăm bine.
Adăugăm făina cernută în pealabil și frământăm bine un aluat potrivit de tare.
Se pune în folie alimentare să se dă la frigider o oră.
Pe o planșetă se întinde aluatul și se taie în pătrățele cu latura de 5 cm.
În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de marmeladă (eu am avut marmeladă cumpărată și era așa tare că se putea tăia cu un cuțit).
Se rulează și se dă forma de cornuleț.
Se pun într-o tavă - nu este nevoie să fie unsă.
Se dau la cuptor pentru 15-18 minute la 180 grade C.
Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu osânză" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Acoperis de casa

Acoperis de casa

Faina , untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama

6 voturi    13 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placintuta cu mere si scortisoara

Placintuta cu mere si scortisoara

Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul , pina isi dubleaza volumul. Se adauga apoi zaharul vanilat,

8 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eugenia Bogdan , 03 octombrie 2013

    bun bun!!! si mama facea asa, sau umplute cu nuca si rahat

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g osânză,
  • 150 ml lapte,
  • 25 g drojdie,
  • 100 g zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 500-600 g făină
  • marmeladă de fructe,
  • zahăr pudră.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta frageda cu dovleac