autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete cu susan

Autor: Cuciurean (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cuciurean (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
1kg faine, 0,5L lapte, 80g drogdie, ulei 200ml, sare 5g, zahar 10g, 1 galbenus de oua, seminte de susan

Dificultate: Medie Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

In 0,5kg de faine punem sare si zahar, adaugam drogdie si punem peste lapte calduta, cu mana mestecam drogdie cu lapte si lasam in cald sa creasca 1 ora. Adaugam restu de faine mestecam si punem ulei in aluat, mestecam bine. Taem aluatu in 4 portii si din fie care portia in 2. Intindem aluatu pe masa in forma rotunda, nu prea suptire cam de 0,5mm cu o lingura de faine si taem ca pizza (treungii) si incidem din partea groasa in parteaascutita. Pun pe tava cornulet, cu pensula vopsim cu galbenus, punem peste seminte de susan. Punem in cuptor incalzit si lasam acolo 30-35 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Cuciurean (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

    Poate sa fie si umplute cu crenvusti sau cu branza.

Dificultate

Medie

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • 1kg faine
  • 0,5L lapte
  • 80g drogdie
  • ulei 200ml
  • sare 5g
  • zahar 10g
  • 1 galbenus de oua
  • seminte de susan

Raporteaza reteta

Cuciurean (Chef de cuisine)

Poate sa fie si umplute cu crenvusti sau cu branza.

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si bere