autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete in 2 culori

Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
Ingrendiente aluat:, , 1 kg faina, 1 cub drojdie, 150 gr margarina\unt, 400 ml lapte, 3-4 linguri zahar, 2 oua, putina sare, 4 lg cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

31 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina . Se framanta bine bine pana aluatul se desprinde de pe vas. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut 1/2 de ora.Dupa ce sa dospit aluatul,il impartim in 6 parti egale(6 albe 6 cu cacao)se intide cu sucitoare una alba una cu cacao si se une una peste alta(cea cu cacao sub cea alba)se taie in 4 si se umple cu ce doriti(rahat,finetti,nuca,dulceata)dupa care se ruleaza si se pune la cuptor cca 15-20 de minte.Dupa ce sau racit se dau prin sirop si se pudreaza cu nuca de cocos.POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in 2 culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete in doua culori

Cornulete in doua culori

Sifon,zahar,drojdie(dizolvata in putina apa calda),uleiul si aromele se amesteca foarte bine,apoi

22 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cornulete in 2 culori

Cornulete in 2 culori

Se pune drojdia in apa calduta sa se inmoaie,apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele

38 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2015

    Cornulete ca la mama! :x

  • Fara foto

    Laura Carlogea , 02 februarie 2014

    am facut cand aveam 17 ani acum le incerc iar sunt delicioase

  • Fara foto

    Istrate Carmen , 22 noiembrie 2013

    siropul se face dintr-o cana de zahar si il acoperi cu apa ,pui si esenta de rom si pui la foc pana se topeste zaharul

    • Fara foto

      Deborah Jimenez , 21 noiembrie 2013

      me encanta pero si me lo hace alguien porque tiene mucho trabajo

    • Fara foto

      ionceanu (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      mi s-a facut pofta de cornulete, ms

    • Fara foto

      Victoria Nastasoiu , 20 noiembrie 2013

      ce fel de sirop?

    • Fara foto

      Andaniela Runcan , 20 noiembrie 2013

      IMI PLAC LA NEBUNIE DACA MI LEAR FACE CINEVAAAAAAAAAA

    • Nicoleta_Ungureanu

      Nicoleta_Ungureanu (Bucatar) , 20 noiembrie 2013

      am facut si eu dar de post foarte bune

    • Fara foto

      nicoleta , 20 noiembrie 2013

      am facut si eu dar de post foarte bune

    • Fara foto

      Larysa (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      ma bucur sa aud asta!

    • Fara foto

      livia , 21 aprilie 2010

      Am facut si eu aceste cornulete dupa reteta ta, si mi-au iesit f bune. Iti multumesc

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Arata foarte bine...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Tare bine arata cornuletele tale...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Asa mai merge :)

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      In primul rind Bine ai venit. Fara suparare la comentariul anterior dar trebie explicat toata reteta ca sa inteleaga toata lumea. :)))

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Multumim de reteta...........Arata super dar dupa ce se lasa la crescut 1/2 de ora , ce se face apoi?????De ce nu ai terminat de explicat draguta reteta??

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      ce pofta mi sa facut!!!!!!!!!!arata bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

31 voturi

Ingrediente

  • Ingrendiente aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 150 gr margarina\unt
  • 400 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 oua
  • putina sare
  • 4 lg cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Larysa
Placinta cu Branza

Placinta cu Branza

Aluatul: -Se pune drojdia la dospit in laptele caldut(100 ml)cca 10 min,se pune faina cu 2 galbenusuri

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Friptura la capac cu ardei

Friptura la capac cu ardei

Se taie carnea felii, se pune la tigaie dupa care se adauga uleiul(3 lg),se pune vegeta,sare,piper

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Se pune la fiert fasolea cu jumatate de morcov taiat cubulete mici, ceapa taiata la fel si sare,

9 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne

AdeLyna (Chef de cuisine)

Cornulete ca la mama! :x

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat de tarta