autor:

licu pop

» » Prajituri

Cornulete rulate umplute cu crema de lamaie

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
Aluatul:, 150 gr de margarina, 100gr untura de porc, 1 ou, 5 linguri de zahar, coaja de la o lamaie, 1 praf de copt, 700 gr de faina, 5 linguri de iaurt, 4 linguri de nuca macinata, 1 plic de gelatina, , , 1 plic de crema cu lamaie, 250gr lapte, 4 linguri pline de zahar praf, , zahar praf pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat se framanta si se lasa la frigider timp de o ora.Portionam aluatul iar bucatile le intindem cu sucitorul.Taiem fasi de 1-1,5cm si le rulam(eu le rulez pe tulpina de porumb partea mai de sus care e mai subtire).Le dam la cuptor c-am 30 min si le lasam sa se raceasca.
Batem crema cu 250 ml de lapte rece(fiert) la care adaugam 4 linguri de zahar praf si gelatina diluata.Umplem cornuletele cu o seringa de ornat le asezam pe un platou si le pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete rulate umplute cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
White Chocolate Lamington

White Chocolate Lamington

Topim ciocolata si margarina separat si le lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul si laptele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Madlene

Madlene

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile pe rand si albusurile spuma batute cu zaharul

3 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2012

    Sunt foarte bune! Eu le ornez cu ciocolata topita pe deasupra si apoi cu fulgi de cocos sau bombonele colorate.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Sunt deosebite !

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Delicioaseeee!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Tare bune!arata super

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Foarte frumoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      O minunatie...

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Reteta arata usor de facut iar rezultatul pe cat de aspectuos pe atat de gustos sunt sigura! Totusi as avea o intrebare: cu ce as putea inlocui untura de porc, deoarece noi nu consumam porc in famile sub nici o forma? Va rog sa imi spuneti daca exista un alt substitut pentru ca doresc sa incerc reteta. Merci mult

    • Fara foto

      anaandronel , 16 mai 2010

      nemaipomenite,si eu am salvat reteta,felicitari eu de mult caut o reteta de cornulete fara bors,pt ca reteta de la mama e cu bors si eu aici nu am,inca o data felicitari

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Imi plac mult cornuletele...ale tale arata foarte bine asa ca am salvat reteta. Felicitari!*****

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Minunate! Nu am mai facut de mult aceasta reteta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Dupa cum suna reteta se topesc in gura.Felicitari!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Cred ca sunt delicioase.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Ce procedeu inedit de umplere ???, trebuie sa brevetezi aceasta modalitate !?, nu ?, mi-ai amintit de cornuletele bunicii, cu reteta ta !

    • Fara foto

      COSTY HUNNY , 15 mai 2010

      Interesant!foarte bune cred ca sunt cornuletele tale......salvez si eu reteta si o sa o incerc.mersi si felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Sigur sunt sfaramiciose si bune, tinand cont ca aluatul contine si untura si margarina...si mai sunt si umplute...o nebunie. Felicitari ! ai votul meu.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte bune cornuletele!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Licule....m-am hotarat ! Nu mai fac de mancare si ma mut cu tot familionul la tine in bucatarie.... Minunate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 150 gr de margarina
  • 100gr untura de porc
  • 1 ou
  • 5 linguri de zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de copt
  • 700 gr de faina
  • 5 linguri de iaurt
  • 4 linguri de nuca macinata
  • 1 plic de gelatina
  • 1 plic de crema cu lamaie
  • 250gr lapte
  • 4 linguri pline de zahar praf
  • zahar praf pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune! Eu le ornez cu ciocolata topita pe deasupra si apoi cu fulgi de cocos sau bombonele colorate.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu iaurt si pere