autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete sarate

Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2010

Ingrediente
-1 kg faina, -4 oua, -150 gr ulei, -1 cub drojdie, -lapte, -sare, -zahar, -chimen, -susan

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia intr-un bol cu lapte(200 ml) caldut sa dospeasca cca 10-15 min,se pune faina intr-un castron cu cele 3 galbenusuri cu uleiul si putina sare si zahar, dupa ce a dospit drojdia cu laptele se adauga peste faina si se incepe a framanta, se framanta pana ce devine un aluat obisnuit, daca mai este necesar pentru framantarea aluatului mai puteti sa adaugati lapte, dupa ce sa framantat bine se lasa la crescut cca 1h, se imparte aluatul in 5 parti egale si se ia fiecare in parte si se intinde cu sucitoarea in forma rotunda se taie in 4 parti egale si se ruleaza fiecare, se pune in tava, se sparge un ou se freaca cu putina sare si se unge cornurile cu oul, se presara peste ou susan sau chimen, se pune in cuptor pana se rumenesc deasupra.POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete sarate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte

Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte

1. In apa calduta se dizolva sarea, zaharul si drojdia, se adauga si uleiul de masline apoi acest

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi

Gogosi

Dizolvam drojdia in 3 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o

6 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Yamiii, yamiii....bune rau cornuletele tale!

Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • -1 kg faina
  • -4 oua
  • -150 gr ulei
  • -1 cub drojdie
  • -lapte
  • -sare
  • -zahar
  • -chimen
  • -susan

Raporteaza reteta

Retete
de Larysa
Cornulete in 2 culori

Cornulete in 2 culori

Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul,

32 voturi    17 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu Branza

Placinta cu Branza

Aluatul: -Se pune drojdia la dospit in laptele caldut(100 ml)cca 10 min,se pune faina cu 2 galbenusuri

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Friptura la capac cu ardei

Friptura la capac cu ardei

Se taie carnea felii, se pune la tigaie dupa care se adauga uleiul(3 lg),se pune vegeta,sare,piper

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Adina

Adina (Chef de cuisine)

Yamiii, yamiii....bune rau cornuletele tale!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac