autor:

Cristina_Vintu

» » Aluaturi si Foietaje

Cornuri cu gem

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 noiembrie 2013

Ingrediente
650 gr făină, 250 ml lapte călduț, 2 ouă,3 linguri zahăr, 3 linguri ulei (ori un cub de unt f moale), un praf de sare, 2 lingurițe drojdie uscata, 2 linguri iaurt, 4-5 linguri migdale macinate, 150 gr gem de prune si un ou pentru uns cornurile

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Ah...iubesc aceste cornuri pentru ca se fac extraordinar de repede si le poți umple cu ce ai prin casă, gem, branză, nutella.... Eu am ales să le umplu astăzi cu gem de prune..:)



Punem intr-un bol făina, zahărul, drojdia, iaurtul,ouăle, uleiul și la urmă laptele căldut. Frămintam aluatul aprox. 5 min pina devine un pic elastic si il lasăm la crescut la loc caldut cel putin o oră pină iși dublează volumul. Impărțim aluatul in 3 părți egale si apoi intindem foi rotunde (ca in imagine) și tăiem foaia in 8 părți egale. Punem pe fiecare parte o linguriță de gem pe care l-am amestecat cu cele 4 linguri de migdale in prealabil. Rulăm cele 8 cornuri. Le ungem cu ou bătut si presarăm un pic de zahăr. Le coacem aprox. 15 min la 180”C (cuptorul să fie incins in prealabil).



Spor la prajiturit si ginduri bune vă trimit :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Pentru inceput am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si

0 voturi    0 comentarii
1h
Sandviciuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Chiriluta , 20 noiembrie 2013

    Arata bestial ....

  • Cristina_Vintu

    Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Mă bucur mult că ți-a plăcut rețeta și le-ai incercat Rouasa. :*

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    delicioase...

    • Fara foto

      Liliana Liliana , 12 noiembrie 2013

      Arata bestial ....

    • Fara foto

      Monica Harosa Monica , 12 noiembrie 2013

      gustoase

    • Fara foto

      Elena Florescu , 11 noiembrie 2013

      sono bone

    • Fara foto

      Emilia Cseh , 11 noiembrie 2013

      buono **

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 650 gr făină
  • 250 ml lapte călduț
  • 2 ouă,3 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei (ori un cub de unt f moale)
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe drojdie uscata
  • 2 linguri iaurt
  • 4-5 linguri migdale macinate
  • 150 gr gem de prune si un ou pentru uns cornurile

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Cristina_Vintu (Chef de cuisine)

Mă bucur mult că ți-a plăcut rețeta și le-ai incercat Rouasa. :*

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca