autor:

Maria Markov

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornuri dulci umplute

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2014

Ingrediente
400 gr faina de grau, 80 gr zahar tos, 50 ml ulei, 1 lingurita coaja de portocala/lamaie, 1 plic drojdie uscata (7 sau 10gr), 200 ml apa calduta, 1 vf cutit de sare, Pentru umplutura, absolut orice doriti: gem, ciocolata, fructe, etc, Glazura:sirop facut din apa si zahar si lasat la fiert pana se ingroasa putin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se toarna apa calduta si in ea se adauga zaharul si plicul de drojdie si se amesteca energic cam 1 minut, apoi se adauga uleiul, coaja de fruct si jumatate din cantitatea de faina si se amesteca bine; Se adauga, in cele din urma, sarea si restul de faina si se framanta pana se obine un aluat bun de modelat.
Se scopera bolul cu aluat cu un servet de bucatarie curat si se lasa jumate de ora al crescut, apoi se toarna pe suprafata de lucru unsa cu ulei, facem un sul din aluat si il taiam in bucati egale; ar trebui sa iasa cam 12-14 bucatele; fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, punem umplutura preferata pe ea si rulam. Asezam toate cornurile formate in tava si mai lasam 20 min la crescut,apoi dam la cuptor pana devin rumene.
Se scot, se unge fiecare corn cu siropul si se mai da ava la cuptor pentru aprox. 5 min. Aveti grija sa nu se arda!
Sunt extrem de gustoase si pufoase fie calde, fie reci!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri dulci umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Placinta cu urda

Placinta cu urda

Urda se amesteca bine cu 200 gr zahar,1 ou batut,un varf de sare,stafide,faina si coaja de lamaie

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2015

    hmm, nu e lichid aluatul. Eu folosesc faina de la Boromir 000 si mi-a iesit intotdeanuna; in functie de tipul de faina e posibil sa nu se foloseasca toate cele 400 de grame, ci in jur de 350-370 gr. Sper sa va iasa data viitoare. Spor la gatit! :)

  • Fara foto

    Maria Markov , 28 aprilie 2015

    hmm, nu e lichid aluatul. Eu folosesc faina de la Boromir 000 si mi-a iesit intotdeanuna; in functie de tipul de faina e posibil sa nu se foloseasca toate cele 400 de grame, ci in jur de 350-370 gr. Sper sa va iasa data viitoare. Spor la gatit! :)

  • Fara foto

    Daba Adriana , 19 aprilie 2015

    După ce am incorporat 400 gr faina a ieșit un aluat lichid, mai punem faina cât cuprinde sau ce?

    • Fara foto

      Pisi , 19 aprilie 2015

      După ce am incorporat 400 gr faina a ieșit un aluat foarte lichid, mai punem faina sau ce fac

    • Fara foto

      Adriana Ion , 20 martie 2015

      am sa o incerc maria

    • Fara foto

      Rebeca Mitu , 11 februarie 2015

      am facut cu tot felu de unpluturi si in loc de glazura am folosit miere

    • Anca_Lup

      Anca_Lup (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2015

      Am facut umplute cu rahat si altele cu finetti,vai ce bunatate!

    • Danut_Danci

      Danut_Danci (Bucatar sef) , 14 decembrie 2014

      da am facut cu gem de prune sunt gustoase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina de grau
  • 80 gr zahar tos
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita coaja de portocala/lamaie
  • 1 plic drojdie uscata (7 sau 10gr)
  • 200 ml apa calduta
  • 1 vf cutit de sare
  • Pentru umplutura
  • absolut orice doriti: gem
  • ciocolata
  • fructe
  • etc
  • Glazura:sirop facut din apa si zahar si lasat la fiert pana se ingroasa putin

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Maria Markov (Chef de cuisine)

hmm, nu e lichid aluatul. Eu folosesc faina de la Boromir 000 si mi-a iesit intotdeanuna; in functie de tipul de faina e posibil sa nu se foloseasca toate cele 400 de grame, ci in jur de 350-370 gr. Sper sa va iasa data viitoare. Spor la gatit! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din struguri albi cu whisky Dulceata din struguri albi cu whisky

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Cheesecake cu struguri si mar