Intr-un bol se toarna apa calduta si in ea se adauga zaharul si plicul de drojdie si se amesteca energic cam 1 minut, apoi se adauga uleiul, coaja de fruct si jumatate din cantitatea de faina si se amesteca bine; Se adauga, in cele din urma, sarea si restul de faina si se framanta pana se obine un aluat bun de modelat.
Se scopera bolul cu aluat cu un servet de bucatarie curat si se lasa jumate de ora al crescut, apoi se toarna pe suprafata de lucru unsa cu ulei, facem un sul din aluat si il taiam in bucati egale; ar trebui sa iasa cam 12-14 bucatele; fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, punem umplutura preferata pe ea si rulam. Asezam toate cornurile formate in tava si mai lasam 20 min la crescut,apoi dam la cuptor pana devin rumene.
Se scot, se unge fiecare corn cu siropul si se mai da ava la cuptor pentru aprox. 5 min. Aveti grija sa nu se arda!
Sunt extrem de gustoase si pufoase fie calde, fie reci!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii