Cornuri "minune"

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Cornuri "minune"

Ingrediente

  • Umplutura
  • 350g carne tocata(porc,vita sau in amestec)
  • 1 ceapa
  • sare,
  • piper
  • boia dulce
  • 1 ou
  • Aluat
  • 750g faina
  • 5 linguri margarina
  • 400 ml. lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata(cat o nuca daca-i proaspata)
  • 1 ou(pentru uns)
  • chimen sau susan

Mod de preparare

In putin ulei calim ceapa,adaugam carnea,condimentam dupa gust si lasam la innabusit cca.10min.Adaugam oul si mai lasam pe foc 4-5 min amestecand sa nu se prinda de tigaie.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Inainte de folosire scurgem bine de grasimea lasata de carne.

Din faina,margarina,lapte,sare,zahar,drojdie si ou facem un aluat potrivit(nici tare,nici moale;daca aluatul e prea tare cornurile nu vor mai fi pufoase) pe care-l impartim in trei.Fiecare bucata se intinde sub forma rotunda pe o suprafata pudrata cu faina si se taie cu pintenul in 8 buc.Se pune pe fiecare triunghi o jumatate de lingura din umplutura de carne si se ruleaza in forma de corn.

Se aseaza cornurile in tava,6-8 buc max.(isi dubleaza volumul),se acopera cu un prosop si se lasa la dospit aproximativ o ora.

Preincalzim cuptorul la 180C,ungem cornurile cu ou batut si presaram putina sare si chimen(sau susan).Le punem la copt cca.25min sau pina devin aurii.Se iau de pe tava si se pun intr-un vas pe care-l acoperim cu-n servet(se pastreaza moi si nu se usuca).

Umplutura de carne poate fi inlocuita cu branza feta sau telemea zdrobita si amestecata cu 2-3 linguri de smantana(dupa preferinta).

O reteta super care merita incercata.Musafirii vor fi impresionati de la prima imbucatura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise