autor:

Luana

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Cornuri "minune"

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Ingrediente
Umplutura, 350g carne tocata(porc,vita sau in amestec), 1 ceapa, sare,, piper, boia dulce, 1 ou, , , Aluat, 750g faina, 5 linguri margarina, 400 ml. lapte, 1 lingurita sare, 1 ou, 2 linguri zahar, 2 lingurite drojdie uscata(cat o nuca daca-i proaspata), 1 ou(pentru uns), chimen sau susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

16 voturi

Mod de preparare

In putin ulei calim ceapa,adaugam carnea,condimentam dupa gust si lasam la innabusit cca.10min.Adaugam oul si mai lasam pe foc 4-5 min amestecand sa nu se prinda de tigaie.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Inainte de folosire scurgem bine de grasimea lasata de carne.

Din faina,margarina,lapte,sare,zahar,drojdie si ou facem un aluat potrivit(nici tare,nici moale;daca aluatul e prea tare cornurile nu vor mai fi pufoase) pe care-l impartim in trei.Fiecare bucata se intinde sub forma rotunda pe o suprafata pudrata cu faina si se taie cu pintenul in 8 buc.Se pune pe fiecare triunghi o jumatate de lingura din umplutura de carne si se ruleaza in forma de corn.
Se aseaza cornurile in tava,6-8 buc max.(isi dubleaza volumul),se acopera cu un prosop si se lasa la dospit aproximativ o ora.
Preincalzim cuptorul la 180C,ungem cornurile cu ou batut si presaram putina sare si chimen(sau susan).Le punem la copt cca.25min sau pina devin aurii.Se iau de pe tava si se pun intr-un vas pe care-l acoperim cu-n servet(se pastreaza moi si nu se usuca).
Umplutura de carne poate fi inlocuita cu branza feta sau telemea zdrobita si amestecata cu 2-3 linguri de smantana(dupa preferinta).

O reteta super care merita incercata.Musafirii vor fi impresionati de la prima imbucatura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri "minune"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Cighir a la

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Piept de pui cu sunca si cascaval ( Cordon Bleu )

Piept de pui cu sunca si cascaval ( Cordon Bleu )

1.Dupa ce spalati pieptul de pui, lasati-l sa se scurga foarte bine.Bateti pieptul de pui la fel

7 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hilde Natu , 20 ianuarie 2014

    sunt de acord cu zaharul, nu prea are ce cauta impreuna cu umplutura, in rest mi se par interesante !

  • Fara foto

    Adina Lurtz , 19 ianuarie 2014

    Sunt foarte bune ,pufoase si se poate incälzi a doua zi si servi la micul dejun..

  • Fara foto

    Liviu Cotet , 27 octombrie 2013

    vreau si eu

    • Fara foto

      Maya Erika , 21 octombrie 2013

      sunt de acord cu zaharul, nu prea are ce cauta impreuna cu umplutura, in rest mi se par interesante !

    • Fara foto

      Gabriela Kerekes , 21 octombrie 2013

      sunt foarte bune,si pufoase, chiar si a doua zi.Cred totusi ca ar fi si mai bune fara cele 2 linguri de zahar din aluat, deoarece mi s-a parut prea dulce aluatul pentru umplutura cu carne

    • Fara foto

      Costel Si Valentina Nichitelea , 21 octombrie 2013

      bune prt pachetel

    • Fara foto

      Ancaema Morar , 14 octombrie 2013

      sunt de acord cu zaharul, nu prea are ce cauta impreuna cu umplutura, in rest mi se par interesante !

    • Fara foto

      Marinela Mehelean Pop , 14 octombrie 2013

      sunt de acord cu zaharul, nu prea are ce cauta impreuna cu umplutura, in rest mi se par interesante !

    • Fara foto

      Erika Cseh , 14 octombrie 2013

      hmmmm

    • Fara foto

      Elena Sarbu , 14 octombrie 2013

      foarte bun mmmmmmmmmm

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      Multumesc pentru aprecieri si apropos ;cornurile se pot consuma si dupa 3-4 zile(daca mai raman caci la mine nu-i cazul )incalzite in cuptor citeva minute intr-o folie de aluminiu sau la microunde

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      Cred ca sunt foarte bune aceste cornulete, asa ca eu le voi testa. Felicitari !*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      ce bine arata ...si ce bune ar fi dimineata !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      ce bine arata...trebe sa fac si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

16 voturi

Ingrediente

  • Umplutura
  • 350g carne tocata(porc,vita sau in amestec)
  • 1 ceapa
  • sare,
  • piper
  • boia dulce
  • 1 ou
  • Aluat
  • 750g faina
  • 5 linguri margarina
  • 400 ml. lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata(cat o nuca daca-i proaspata)
  • 1 ou(pentru uns)
  • chimen sau susan

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

10 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

Luana (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri si apropos ;cornurile se pot consuma si dupa 3-4 zile(daca mai raman caci la mine nu-i cazul )incalzite in cuptor citeva minute intr-o folie de aluminiu sau la microunde

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu bacon si hrean