autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem

Autor: sorina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2013

Ingrediente
Faina alba 400 g, Apa calda 250 ml, Drojdie uscata 2 linguri sau 25g de drojdie proaspata, Zahar 4 linguri, Ulei de masline 50 ml sau simplu, de floarea soarelui, Sare 0.25 lingurite, Un borcan de gem

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura de zahar.
Lasati cam 10-15 minute sa dospeasca putin.
Apoi adaugati la maia restul de apa, zahar, sarea, uleiul - amestecati bine cu un tel.
Adaugati faina, amestecati si framantati aluatul.
Va iesi un aluat moale, putin lipicios - dar incercati sa nu adaugati prea multa faina in plus.
Il scoateti pe o masa presarata cu faina si framantati vreo 5-10 minute
Lasati la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentara de plastic.
Daca respectati toti pasii, aluatul trebuie sa creasca frumos, cam de 2-3 ori.
Il scoateti din bol, framantati putin si taiati in 3 bucati egale din care formati 3 bile de aluat.
Le lasati 10 minute sa se odihneasca
Fiecare bila de aluat o intindeti intr-o foaie rotunda, cam de 3-4mm grosime, taiati in 8 felii uniforme.

Puneti umplutura pe margini si rulati strans cornurile.
Le aranjati intr-o tava antiadeziva sau asternuta cu hartie de copt si lasati sa creasca cam 15-20 de minute.
In acest timp dati drumul la cuptor la 180 grade, sa se incalzeasca bine
Se coc timp de 15-20 de minute - foarte repede, asa ca stati pe langa bucatarie, sa nu le ardeti.
Lasati sa se racoreasca bine.
Le-am uns cu ou si le-am ornat cu mac.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Pentru inceput am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si

0 voturi    0 comentarii
1h
Sandviciuri
Inel cu nutella

Inel cu nutella

Se dizolva drojdia cu putin zahar si putina apa calda iar dupa ce a dospit cateva minute se rastoarna

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sorina (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2014

    giorgiana, ma bucur...

  • Giorgiana_Podasca

    Giorgiana_Podasca (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2014

    Fff bune mi-au iesit

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    super...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Faina alba 400 g
  • Apa calda 250 ml
  • Drojdie uscata 2 linguri sau 25g de drojdie proaspata
  • Zahar 4 linguri
  • Ulei de masline 50 ml sau simplu
  • de floarea soarelui
  • Sare 0.25 lingurite
  • Un borcan de gem

Raporteaza reteta

Retete
de sorina
Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavat pentru ciorbe

Legumele si verdeturile se spala bine. Ardeii curatati de seminte se toaca marunt (eu le-am dat prin

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Suzette

Suzette

Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Nuca caramelizata

Nuca caramelizata

Caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestcam bine. Rasturnam pe

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

sorina (Chef de cuisine)

giorgiana, ma bucur...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Duvsaniot - fursecuri cu miere
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania