autor:

amalia

» » , , Aperitive, Aperitive cu carne, Retete de Craciun

CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Ingrediente
1 kg carne tocata, 8 felii jambon, cat mai mari si feliate potrivit de gros, 2 oua, 4 lg pesmet, sare, piper, boia, 6 catei de usturoi, 1 lg patrunjel verde tocat, 1 lg unt, 3 oua pentru fiert

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine .

Lasi compozitia sa se odihneasca 30 minute.

Fierbi cele 3 oua tari.

Tava rotunda pentru tort( guguluf, cu pereti detasabili) o ungi cu untul topit si asezi feliile de jambon, imbracand peretii.

Asezi jumatate din compozitia de carne, apoi pui ouale fierte taiate jumatati, continuand cu restul de carne.

Invelesti totul cu feliile de jambon si dai la cuptorul incalzit pentru 60 minute.

Lasi sa se raceasca in forma, indepartezi inelul si asezi coronita pe platou.

O servesti cu drag, taiata felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Crap la cuptor

Crap la cuptor

Se curata pestele, se portioneaza si se asaza in tava in care s-a pus ulei, se asaza hribii in tava,

31 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza murata

Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza murata

Scarita sau orice alta afumatura, o portionam si o punem la fiert. Intre timp curatam cartofii si

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata
  • 8 felii jambon
  • cat mai mari si feliate potrivit de gros
  • 2 oua
  • 4 lg pesmet
  • sare
  • piper
  • boia
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 1 lg unt
  • 3 oua pentru fiert

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza,

25 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin