autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Coronita de porc cu cartofi la cuptor

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
1-1,5 kg cotlet de porc, 1 kg cartofi, 2 capatani de usturoi, 1- 2 legaturi de ceapa verde, 50-70 grame de boia dulce, 2 cani de vin rosu(1 pt marinata, 1 in tava), 50 ml miere, 1 lamaie, piper boabe, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

29 voturi

Mod de preparare

Carnea se pune la marinata: 1 capatana de usturoi, 1 legatura ceapa verde, piper boabe, sare, 1-2 linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie mai mare, 1 cana de vin rosu, piper boabe, 50 ml de miere, carnea se unge cu amestecul rezultat se pune in punga speciala si se da la frigider pana a doua zi.

A doua zi se scoate carnea, se taie cotletul pana aproape de os si se aranjeaza sub forma de coronita in tava, se curata si se zdrobeste usturoiul, pasta rezultata se unge carnea cu ea, se adauga cana de vin rosu se sareaza si pipereaza si se da la cuptor.

Se spala, curata si taie cartofii se adauga ceapa verde se sareaza se adauga boia, se pune ulei si se va completa cu apa, si se da la cuptor.

Carnea se lasa 30-40 de minute dupa care se incearca, se unge carnea cu sos-ul din tava, si aceasta operatiune se repeta de doua-trei ori, carnea trebuie sa fie facuta bine, dupa verificare se introduce din nou in cuptor si se mai lasa la facut, este in functie de aragazul fiecarei persoane. Se verifica si cartofii sa fie facuti.

Aceasta este coronita noastra de porc cu garnitura de cartofi la cuptor.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de porc cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
flamenquines

flamenquines

Cu ciocaneluL batem bine muschiuleti pana devin subtirei.Tocam marunt usturoiul ,punem deasupra patrunjelul

21 voturi    10 comentarii
1h
Fripturi
Costita de porc la cuptor

Costita de porc la cuptor

Carnea spalata si portionata, se pune in tava de friptura, se condimenteaza, se adauga cateva fire

18 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Cred ca a fost tare buna.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

    Nico imi place mult cum arata coronita ta. Eu am facut-o din miel dar am sa o fac si din costite de porc...

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 17 august 2009

    Va multumesc pentru felicitari, imi pare bine ca va place si nelipsita urarea Pofta Buna.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Felicitari,arata foarte bine.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      E f. bună reţeta. Felicitări!!!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      este f curios ca nu te-am remarcat pana acum!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Arata foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

29 voturi

Ingrediente

  • 1-1,5 kg cotlet de porc
  • 1 kg cartofi
  • 2 capatani de usturoi
  • 1- 2 legaturi de ceapa verde
  • 50-70 grame de boia dulce
  • 2 cani de vin rosu(1 pt marinata
  • 1 in tava)
  • 50 ml miere
  • 1 lamaie
  • piper boabe
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca a fost tare buna.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pane de Pui á Casa