autor:

burdulea maria elena

» » Fripturi

Costita de porc la cuptor

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 mai 2010

Ingrediente
1,200 kg costite proaspete de porc, 2 lingurite piper macinat, 2 lingurite boia, 1 lingurita ienibahar, 3 lingurite vegeta, 1 lingura ulei de palmier, 5 catei usturoi, cateva crengute patrunjel verde., Pt decor: patrunjel si marar verde, coaja de mar.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

18 voturi

Mod de preparare

Carnea spalata si portionata, se pune in tava de friptura, se condimenteaza, se adauga cateva fire de patrunjel verde, 4 catei de usturoi, 1 pahar de apa(200-250 ml), acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul deja incins timp de 50 minute(la jumatatea timpului intoarcem carnea). Carnea este preparata cand furculita intra cu usurinta. Luam folia si mai lasam carnea la cuptor 10 minute sa se rumeneasca. Se serveste cu garniture de cartofi pregatiti la cuptor(pireu, orez) si salata de castraveti proaspeti. Dupa ce asezam friptura si cartofii pe farfurie, garnisim cu crengute de verdeata, verdeata tocata, ustoroi(1 catel taiat marunt), trandafir realizat din coaja de mar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Costita de porc la cuptor

Costita de porc la cuptor

Costita se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se aseaza in tava si deasupra se pun toate

5 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Fripturi
Snitel Michel cu trandafirasi  de cartofi

Snitel Michel cu trandafirasi de cartofi

Cartofii se curata si se taie feliute foarte subtiri. Se pun cate 4-5 feliute in forma de evantai,

16 voturi    25 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Immmmmmmmmmmmmmmmmmmm,bun!

  • licu pop

    licu pop (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Foarte bine arata...eu o fac la gryl si iese fantastic se topeste grasimea si ramane carnea fragezita....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Multumesc pt aprecieri.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Arata minunat !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Mariela, foarte apetisanta costita ta si la fel de aratoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Multumesc , ma bucur ca va place.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 22 mai 2010

      Multumesc pt comentariile frumoase.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Felicitari,arata minunat.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      O bunãtate!!!i-mi place mult decorul!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      O bunatate,iti lasa gura apa.....mmmm ce bunatate ai facut draga Lenuta.O idee super-ingenioasa cu trandafirasul pus deasupra si o prezentare pe masura ta.Ai votul meu si felicitarile mele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Imi place enorm acest preparat...este delicios...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Nemaipomenit de gustoasa....!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 22 mai 2010

      Multumesc.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Este o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Aromata si apetisanta! Arata super cu trandafirul din coaja de mar!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1,200 kg costite proaspete de porc
  • 2 lingurite piper macinat
  • 2 lingurite boia
  • 1 lingurita ienibahar
  • 3 lingurite vegeta
  • 1 lingura ulei de palmier
  • 5 catei usturoi
  • cateva crengute patrunjel verde.
  • Pt decor: patrunjel si marar verde
  • coaja de mar.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Immmmmmmmmmmmmmmmmmmm,bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui cu sos de marar