autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Costita pe pat de varza dulce in vas roman

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2011

Ingrediente
2 kg costita proaspata de porc, 1 lingura ulei, 1 ceapa medie, 1 morcov, 1 fir praz (partea alba), 1 ardei gras, 5 rosii cherry, 100 ml supa de zarzavat, 100 ml suc de rosii, 1,5 kg varza dulce, 1 legatura Frunze de marar proaspat, 1 lingura de sare mare, 1 lingurita condiment (kamis pt mancarurile cu varza), 1 ardei iute (facultative)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem “fideluta”, presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam zarzavaturile. Ceapa, prazul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare sau la robot.
Punem uleiul intr-o tigaie la incins, adaugam costita si o calim vre-o 10 minute, amestecand sa nu se arda si sa se cuprinda toate bucatile, apoi o scoatem intr-un bol. In uleiul ramas, punem la calit ceapa, prazul si ardeiul si dupa 5-6 minute, adaugam si morcovii. Mai lasam cam 5 minute si luam tigaia de pe foc. Punem costita peste legume, adaugam condimentul si amestecam bine, dupa care pregatim vasul roman.
Frecam putin varza cu sarea presarata, o storcem bine si o punem in vas. Deasupra golim amestecul de costita si zarzavat.
Decoram cu rosii foliate, ardei iute si o parte din marar. Adaugam supa si sucul de rosii, punem capacul si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 120 minute.
Se serveste calda .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita pe pat de varza dulce in vas roman" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Taci si-nghite cu carnati

Taci si-nghite cu carnati

Intr-un vas yena rotund uns cu margarina asezam un strat de mamaliga, unul cu branza de vaci amestecata

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti cu pui

Cartofi taranesti cu pui

Curatam cartofii apoi ii taiem cuburi sau rondele si ii punem in tava. Peste ei se pune ceapa taiata

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Am facut-o imediat dupa ce am vazut postarea! E minunata reteta, e minunat gustul costitei coapte pe varza dulce!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

    Multumesc Maria, pentru apreciere ! pupici

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

    Mihai, multumesc pentru apreciere si ma bucur ca a ajuns mirosul pana la tine hi,hi, pupici

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

    Multumesc Marian ! gustul intradevar este unul aparte...

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2011

      Vai, ce minune ati facut aici!!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2011

      Ce bine arata, parca-i simnt mirosul imbietor!*****

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2011

      felicitari pentru aspect! cred ca si gustul este foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 kg costita proaspata de porc
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1 fir praz (partea alba)
  • 1 ardei gras
  • 5 rosii cherry
  • 100 ml supa de zarzavat
  • 100 ml suc de rosii
  • 1,5 kg varza dulce
  • 1 legatura Frunze de marar proaspat
  • 1 lingura de sare mare
  • 1 lingurita condiment (kamis pt mancarurile cu varza)
  • 1 ardei iute (facultative)

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Multumesc Maria, pentru apreciere ! pupici

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si ciuperci