Costite de porc in sos

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Costite de porc in sos

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1kg de costite de porc
  • 750ml suc de rosii
  • o jumatate de ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 morcov potrivit
  • o crenguta de rozmarin
  • o frunza de telina
  • 1-2 foi de dafin
  • citeva boabe de coreandru
  • 1 pahar de vin rosu
  • 50 ml ulei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care pot fi gatite si in alt mod raminind la fel de bune si gustoase. Costitele le gasim la supermarket taiate deja in bucati potrivite, daca folosim costite de la porcul de acasa va trebui sa le taiem in bucati potrivite, ca pentru gratar.

Curatam de coaja morcovul, ceapa si usturoiul. Tocam cat mai marunt ceapa, usturoiul, morcovul, frunza de telina si crenguta de rozmarin. Intr-o cratita mai intinsa, punem uleiul la incins. Cind uleiul este bine incins, punem la calit ceapa si usturoiul, le calim bine pana cand incep sa devina aurii. Dupa aceea adaugam morcovul si costitele, le lasam circa 5 minute sa se rumeneasca la foc mai mare, amestecind des pentru a incepe sa se rumeneasca pe toate partile, dupa care stingem cu vinul rosu.

Lasam circa 1-2 minute sa se evapore alcoolul, dupa care adaugam frunza de telina, rozmarinul, foile de dafin si sucul de rosii. Amestecam bine, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit pentru circa o ora, pana cand carnea incepe sa se desprinda de oase. Cand carnea este fiarta, adaugam boabele de coriandru pisate, potrivim de sare si piper. Amestecam bine, acoperim iar cu capacul si lasam sa mai fiarba inca 3-4 minute, dupa care mancarea este gata.

Cine doreste mai poate adauga la inceputul fiertului putina boia de ardei iute sau chiar ardei iute tocat marunt. In cazul in care vedem ca sosul devine prea uscat putem adauga putina apa. Se serveste calda cu pilaf de orez, cartofi natur sau piure de cartofi. Cine nu vrea sa mai faca si o garnitura poate adauga o cutie de mazare bob cu circa 15 minute inainte de terminarea fiertului.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise