Costite la gratar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Costite la gratar

Ingrediente

  • o transa de costite (fara numar, fara numar)
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 4-5 catei usturoi
  • 5 cuisoare
  • cateva boabe de piper
  • 1/2 lingurita praf de chilli (sau dupa gust)
  • sare de mare
  • pentru sosul de uns costitele:
  • 2 cepe
  • 2 linguri miere
  • 5 linguri sos Worcestershire
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri otet balsamic
  • zeama de la o lime

Mod de preparare

Intr-o cratita inalta puneti costitele taiate in bucati cu cate 4-5 oase. Turnati cam 2 litri de apa rece. Adaugati pasta de tomate, cepele curatate si taiate in 4, cuisoarele, boabele de piper, praful de chili, sare si usturoiul curatat. Lasati la foc mic, fierband inabusit si spumuiti des. Fierbeti cam 40-45 minute.

Intre timp pregatiti sosul cu care veti unge costitele… mmmm… delicios… Deja ma gandesc sa mai pun de-o portie, doua?!

Din zeama in care au fiert costitele luati 2 polonice. Puneti-le intr-o craticioara pe foc mic. Adaugati toate ingredientele de la sos, ceapa curatata si tocata marunt. Amestecati din cand in cand si lasati la foc mic pana ce scade si capata consistemta unui sirop.

Incingeti bine gratarul. Ungeti costitele cu sos, din belsug si frigeti-le pe gratar pana ce se rumenesc deocheat de frumos. Serviti-le fierbinti alaturi de o salata de varza proaspata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura