autor:

Alice Ciobanu

» » Retete la gratar

Costite la gratar

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 mai 2016

Ingrediente
o transa de costite (fara numar, fara numar), 3 linguri pasta de tomate, 2 cepe, 4-5 catei usturoi, 5 cuisoare, cateva boabe de piper, 1/2 lingurita praf de chilli (sau dupa gust), sare de mare, pentru sosul de uns costitele:, 2 cepe, 2 linguri miere, 5 linguri sos Worcestershire, 2 linguri pasta tomate, 2 linguri mustar, 2 linguri otet balsamic, zeama de la o lime

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita inalta puneti costitele taiate in bucati cu cate 4-5 oase. Turnati cam 2 litri de apa rece. Adaugati pasta de tomate, cepele curatate si taiate in 4, cuisoarele, boabele de piper, praful de chili, sare si usturoiul curatat. Lasati la foc mic, fierband inabusit si spumuiti des. Fierbeti cam 40-45 minute.

Intre timp pregatiti sosul cu care veti unge costitele… mmmm… delicios… Deja ma gandesc sa mai pun de-o portie, doua?!

Din zeama in care au fiert costitele luati 2 polonice. Puneti-le intr-o craticioara pe foc mic. Adaugati toate ingredientele de la sos, ceapa curatata si tocata marunt. Amestecati din cand in cand si lasati la foc mic pana ce scade si capata consistemta unui sirop.

Incingeti bine gratarul. Ungeti costitele cu sos, din belsug si frigeti-le pe gratar pana ce se rumenesc deocheat de frumos. Serviti-le fierbinti alaturi de o salata de varza proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Costite la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Costite miel la gratar

Costite miel la gratar

Costitele se spala, se ung cu ulei de masline apoi se condimenteaza cu sare, piper oregano, se stropesc

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete la gratar
Pastrav la gratar

Pastrav la gratar

Condimentam pestele numai cu sare si piper pentu a ne bucura de aroma saramurii. Pentru saramura

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • o transa de costite (fara numar
  • fara numar)
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 4-5 catei usturoi
  • 5 cuisoare
  • cateva boabe de piper
  • 1/2 lingurita praf de chilli (sau dupa gust)
  • sare de mare
  • pentru sosul de uns costitele:
  • 2 cepe
  • 2 linguri miere
  • 5 linguri sos Worcestershire
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri otet balsamic
  • zeama de la o lime

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri

1 vot    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Zuchinni pizzette Zuchinni pizzette

Zuchinni se spala, se sterg si se taie rondele groase de circa 1 cm. Se ung rondelele de dovlecel pe ambele parti si se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled Kibbeh )
Cookie Settings