autor:

Alice Ciobanu

» » Retete la gratar

Costite la gratar

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 mai 2016

Ingrediente
o transa de costite (fara numar, fara numar), 3 linguri pasta de tomate, 2 cepe, 4-5 catei usturoi, 5 cuisoare, cateva boabe de piper, 1/2 lingurita praf de chilli (sau dupa gust), sare de mare, pentru sosul de uns costitele:, 2 cepe, 2 linguri miere, 5 linguri sos Worcestershire, 2 linguri pasta tomate, 2 linguri mustar, 2 linguri otet balsamic, zeama de la o lime

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita inalta puneti costitele taiate in bucati cu cate 4-5 oase. Turnati cam 2 litri de apa rece. Adaugati pasta de tomate, cepele curatate si taiate in 4, cuisoarele, boabele de piper, praful de chili, sare si usturoiul curatat. Lasati la foc mic, fierband inabusit si spumuiti des. Fierbeti cam 40-45 minute.

Intre timp pregatiti sosul cu care veti unge costitele… mmmm… delicios… Deja ma gandesc sa mai pun de-o portie, doua?!

Din zeama in care au fiert costitele luati 2 polonice. Puneti-le intr-o craticioara pe foc mic. Adaugati toate ingredientele de la sos, ceapa curatata si tocata marunt. Amestecati din cand in cand si lasati la foc mic pana ce scade si capata consistemta unui sirop.

Incingeti bine gratarul. Ungeti costitele cu sos, din belsug si frigeti-le pe gratar pana ce se rumenesc deocheat de frumos. Serviti-le fierbinti alaturi de o salata de varza proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Costite la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Costite miel la gratar

Costite miel la gratar

Costitele se spala, se ung cu ulei de masline apoi se condimenteaza cu sare, piper oregano, se stropesc

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete la gratar
Clisa (slanina) fripta si pita picurata

Clisa (slanina) fripta si pita picurata

Pe vremuri se iesea la iarba verde pentru clisa fripta si pita cu ceapa,picurata, alaturi de un pahar,

1 vot    0 comentarii
45 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • o transa de costite (fara numar
  • fara numar)
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 4-5 catei usturoi
  • 5 cuisoare
  • cateva boabe de piper
  • 1/2 lingurita praf de chilli (sau dupa gust)
  • sare de mare
  • pentru sosul de uns costitele:
  • 2 cepe
  • 2 linguri miere
  • 5 linguri sos Worcestershire
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri otet balsamic
  • zeama de la o lime

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Fleica de porc la grill, cu sparanghel si cartofi copti Fleica de porc la grill, cu sparanghel si cartofi copti

Îmi plac mult cartofii copți cu unt și cimbru alături de grătar. De data asta, am adăugat și sparanghel, pe care l-am

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui mixte de legume si muschiulet Frigarui mixte de legume si muschiulet

Se taie carnea in bucatele de marimea ciupercutelor. Se spala, se curata si se taie legumele in bucati potrivite de aproximativ aceeasi

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Aperitive cu carne
Coaste de porc la gratar