Aceste cosulete le-am gãtit împreunã cu vecina si prietena mea Tania , ea are cont pe Bucãtãras.ro cu numele de "gamilici", la retete specific portugheze.
Am mai gãtit împreunã, de data asta pt.copii prietenilor nostri.
1)Pt. aluat:
Amestecã fãina cu untul topit, sare si ou.
Pune apa, putin câte putinã pânã obtinem un aluat usor de lucrat. Pune fãinã dacã mai trebuie.
Intinde aluatul pe masa tapetatã cu fãinã si decupeazã cerculete cu ajutorul unei cãni sau forme.
2)Unge cu unt si tapeteazã cu fãinã forme mici de chec.
3)Pt. umpluturã:
Pune la cãlit în putin ulei de mãsline sau unt, ceapa, usturoiul, sunca tocatã si ciupercile scurse.
Apoi, otet balsamic, ulei de susan, sos de soia si verdeatã dupã plac.
Sare si piper.
4)Se umplu cosuletele si se dau la copt, cca. 20-25 min.
Am decorat cu fire de cepsoarã.
Poftã bunã!
Multumesc Tania :) Bj
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii