Cosulete cu suncã si ciuperci (Empadas de fiambre e cogumelos)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu suncã si ciuperci (Empadas de fiambre e cogumelos)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 gr. fãinã
  • 60 gr. unt
  • sare
  • 1 ou
  • se poate folosi si aluat foietaj din comert
  • Umplutura:
  • 1 ceapã micã tocatã
  • 2-3 cãtei de usturoi tocati
  • cca. 200 gr. suncã (am avut de curcan)sau ce avem in casa
  • 1 conservã de ciuperci
  • piper, sare, ierburi aromate
  • otet balsamic
  • ulei de susan
  • sos de soia
  • Decor:
  • fire de cepsoarã

Mod de preparare

Aceste cosulete le-am gãtit împreunã cu vecina si prietena mea Tania , ea are cont pe Bucãtãras.ro cu numele de "gamilici", la retete specific portugheze.

Am mai gãtit împreunã, de data asta pt.copii prietenilor nostri.

1)Pt. aluat:

Amestecã fãina cu untul topit, sare si ou.

Pune apa, putin câte putinã pânã obtinem un aluat usor de lucrat. Pune fãinã dacã mai trebuie.

Intinde aluatul pe masa tapetatã cu fãinã si decupeazã cerculete cu ajutorul unei cãni sau forme.

2)Unge cu unt si tapeteazã cu fãinã forme mici de chec.

3)Pt. umpluturã:

Pune la cãlit în putin ulei de mãsline sau unt, ceapa, usturoiul, sunca tocatã si ciupercile scurse.

Apoi, otet balsamic, ulei de susan, sos de soia si verdeatã dupã plac.

Sare si piper.

4)Se umplu cosuletele si se dau la copt, cca. 20-25 min.

Am decorat cu fire de cepsoarã.

Poftã bunã!

Multumesc Tania :) Bj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise