autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Cosulete cu suncã si ciuperci (Empadas de fiambre e cogumelos)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Ingrediente
Aluat:, 400 gr. fãinã, 60 gr. unt, sare, 1 ou, se poate folosi si aluat foietaj din comert, Umplutura:, 1 ceapã micã tocatã, 2-3 cãtei de usturoi tocati, cca. 200 gr. suncã (am avut de curcan)sau ce avem in casa, 1 conservã de ciuperci, piper, sare, ierburi aromate, otet balsamic, ulei de susan, sos de soia, Decor:, fire de cepsoarã

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Aceste cosulete le-am gãtit împreunã cu vecina si prietena mea Tania , ea are cont pe Bucãtãras.ro cu numele de "gamilici", la retete specific portugheze.
Am mai gãtit împreunã, de data asta pt.copii prietenilor nostri.
1)Pt. aluat:
Amestecã fãina cu untul topit, sare si ou.
Pune apa, putin câte putinã pânã obtinem un aluat usor de lucrat. Pune fãinã dacã mai trebuie.
Intinde aluatul pe masa tapetatã cu fãinã si decupeazã cerculete cu ajutorul unei cãni sau forme.
2)Unge cu unt si tapeteazã cu fãinã forme mici de chec.
3)Pt. umpluturã:
Pune la cãlit în putin ulei de mãsline sau unt, ceapa, usturoiul, sunca tocatã si ciupercile scurse.
Apoi, otet balsamic, ulei de susan, sos de soia si verdeatã dupã plac.
Sare si piper.
4)Se umplu cosuletele si se dau la copt, cca. 20-25 min.
Am decorat cu fire de cepsoarã.
Poftã bunã!
Multumesc Tania :) Bj
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu suncã si ciuperci (Empadas de fiambre e cogumelos)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Portofele cu ciuperci si carne

Portofele cu ciuperci si carne

Am luat cate o foaie, am stropit –o cu ulei si am indoit-o in doua, pe latime. Am adaugat putin

15 voturi    12 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Strudel oriental Lucica

Strudel oriental Lucica

Caisele taiate cubulete se amesteca intr-un bol,cu sucul de portocale.Carnea se prajeste in ulei,pana

19 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2010

    Vã multumim :)

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

    Felicitari!***** Prezentarea excelenta.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

    Bravo Ramona,felicitari.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

      Felicitari arata foarte bine!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

      Ce frumoase sunt ! si cu siguranta sunt delicioase. Felicitari ! atat tie cat si Taniei. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 gr. fãinã
  • 60 gr. unt
  • sare
  • 1 ou
  • se poate folosi si aluat foietaj din comert
  • Umplutura:
  • 1 ceapã micã tocatã
  • 2-3 cãtei de usturoi tocati
  • cca. 200 gr. suncã (am avut de curcan)sau ce avem in casa
  • 1 conservã de ciuperci
  • piper
  • sare
  • ierburi aromate
  • otet balsamic
  • ulei de susan
  • sos de soia
  • Decor:
  • fire de cepsoarã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Vã multumim :)

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaje "Cocktail"