autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Cotlet de berbecut cu cartofi cu rozmarin si sos de verdeturi

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Ingrediente
2 bucati de cotlet,, 150 g de cartofi(cantitate bruta, inainte de curatare),, Cimbru,, Sare cu gust de telina, , piper,, ulei, , , Marinada pentru miel:50 ml lapte, , 50 ml vin alb,, ½ de ceapa, , 2 catei de usturoi,, 5 boabe de ienupar maruntite,, 3 boabe de cardamom verde, 1 g praf de curcuma, , 1 frunza de dafin,, ulei, sare, piper, , , 2 morcovi,, Sos de rodii,, Amestec jamaican(www.pastaidevanilie.ro),, Marar, patrunjel si spanac

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Aranjam bucatile de cotlet, indepartand grasimea, vom marina bucatile de carne in marinada pregatita.Punem cotletele in marinada si lasam aproximativ doua ore. Dupa aceea se scot bucatile de carne si le vor sterge de surplusul de lichid. Pregatim o tigaie in care punem unt si ulei si vom trage la tigaie, 3-4 minute pe fiecare parte, bucatile de carne pe ambele parti atat cat sa prinda culoare, dupa care le scoatem si le lasam cateva momente in asteptare. In acest timp curatam morcovul si ii vom felia in felii potrivite, luam o tava de marime mica adaugam ulei, asezam feliile de morcovi, asezonam cu un praf de piper, rozmarin, cimbru si amestec jamaican ½ de lingurita si dam la cuptor, completam cu putina supa de legume.

Separat curatam catofii ii taiem in patru pe lungime ii fierbem in avans 15 minute in apa cu sare, dupa care ii scoatem ii lasam la scurs dupa care ii vom adauga langa morcov la cuptor. Tocam verdeata bine, adaugam 1 lingura de ulei de masline si o lingura de supa de legume, saram si vom blenda acest amestec, dupa care strecuram.

Aranjam farfuria ca in imaginile alaturate si servim.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de berbecut cu cartofi cu rozmarin si sos de verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de pui cu cartofi la cuptor

Friptura de pui cu cartofi la cuptor

Se spala pulpele si se sterg cu servet de hartie. Se pun intr-o tava in care s-a pus ulei. Cartofii

6 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi
Curcan umplut la cuptor

Curcan umplut la cuptor

Am lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior, 24 de ore intr-un

50 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati de cotlet,
  • 150 g de cartofi(cantitate bruta
  • inainte de curatare),
  • Cimbru,
  • Sare cu gust de telina
  • piper,
  • ulei
  • Marinada pentru miel:50 ml lapte
  • 50 ml vin alb,
  • ½ de ceapa
  • 2 catei de usturoi,
  • 5 boabe de ienupar maruntite,
  • 3 boabe de cardamom verde
  • 1 g praf de curcuma
  • 1 frunza de dafin,
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 2 morcovi,
  • Sos de rodii,
  • Amestec jamaican(www.pastaidevanilie.ro),
  • Marar
  • patrunjel si spanac

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Aripioare glazurate cu legume picante