Cotlet de berbecut cu cartofi cu rozmarin si sos de verdeturi

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Cotlet de berbecut cu cartofi cu rozmarin si sos de verdeturi

Ingrediente

  • 2 bucati de cotlet,
  • 150 g de cartofi(cantitate bruta, inainte de curatare),
  • Cimbru,
  • Sare cu gust de telina,
  • piper,
  • ulei,
  • Marinada pentru miel:50 ml lapte,
  • 50 ml vin alb,
  • ½ de ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 5 boabe de ienupar maruntite,
  • 3 boabe de cardamom verde
  • 1 g praf de curcuma,
  • 1 frunza de dafin,
  • ulei, sare, piper
  • 2 morcovi,
  • Sos de rodii,
  • Amestec jamaican(www.pastaidevanilie.ro),
  • Marar, patrunjel si spanac

Mod de preparare

Aranjam bucatile de cotlet, indepartand grasimea, vom marina bucatile de carne in marinada pregatita.Punem cotletele in marinada si lasam aproximativ doua ore. Dupa aceea se scot bucatile de carne si le vor sterge de surplusul de lichid. Pregatim o tigaie in care punem unt si ulei si vom trage la tigaie, 3-4 minute pe fiecare parte, bucatile de carne pe ambele parti atat cat sa prinda culoare, dupa care le scoatem si le lasam cateva momente in asteptare. In acest timp curatam morcovul si ii vom felia in felii potrivite, luam o tava de marime mica adaugam ulei, asezam feliile de morcovi, asezonam cu un praf de piper, rozmarin, cimbru si amestec jamaican ½ de lingurita si dam la cuptor, completam cu putina supa de legume.

Separat curatam catofii ii taiem in patru pe lungime ii fierbem in avans 15 minute in apa cu sare, dupa care ii scoatem ii lasam la scurs dupa care ii vom adauga langa morcov la cuptor. Tocam verdeata bine, adaugam 1 lingura de ulei de masline si o lingura de supa de legume, saram si vom blenda acest amestec, dupa care strecuram.

Aranjam farfuria ca in imaginile alaturate si servim.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise