autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Ingrediente
Pentru friptura:, , 165g cotlet de porc fara os,, , 120g muschiulet de porc,, , Vin, cimbru, ulei,, , Foi de dafin, boabe de piper,, , Optional: 1-2 carnati si 1 cartof,, , Pentru Cartofi la cuptor:, , Ulei,, , Sare, piper, rozmarin, boia,, , Usturoi,, , Pentru piure de mazare:, , 200 g de mazare,, , 30g unt,, , Smantana pentru gatit, sare, piper., Decor :baby morcovi,, chips de cartof dulce / portocala si bobite de mazare

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Portionam carnea, saram si piperam dupa care o vom trage in tigaie in putin unt cat sa i se schimbe culoarea, dupa care o scoatem din tigaie si o lasam in asteptare. Punem intr-o tava mai mare pentru a o da la cuptor. Punem ulei, adaugam carnea, foile de dafin, cimbru si vinul si dam pentru 25 de minute la cuptor.

Separat punem la fiert mazarea cu un pic de sare si morcovi in alt vas. Cartofii ii vom fierbe in coaja. Dupa ce au fiert ii scoatem ii curatam si ii taiem in patru. Punem intr-o tava mai mare, adaugam ulei si boia, cimbru, sare, masam bine si dam la cuptor.
Cartofi sunt déjà fierti dar trebuie sa prinda acea crusta minunata.
Dupa ce mazarea a fiert, scurgem de apa, oprim cateva boabe, lasam foarte putina apa si punem in blendar. Blendam bine dupa care trecem printr-o sita, luam pasta rezultata si o punem din nou intr-o tigaie non-adederenta, adaugam un cub de unt si smantana pentru gatit rezultand o pasta fina.

Dupa ce baby morcovi au fiert ii scurgem de apa si intr-o tigaie punem putin unt, adaugam baby morcovi, un pic de sare si un praf de curry. Ii sotam cateva minute dupa care ii scoatem. Verificam daca sunt facuti si cartofi si ii scoatem si pe ei de la cuptor. Verificam daca si carnea este patrunsa, daca este facuta o scoatem, lasand jiul in tava din care vom face un sos bun pentru friptura noastra. Punem din nou tava in care a fost friptura pe foc, cautam cu o spatula de lemn sa indepartam toate bucatile lipite pe fundul tavii. Adaugam vin un cub de unt si un fir de cimbru optional. Lasam sa scada, pana se-ngroasa, dupa aceea strecuram.

Decoram ca in imaginea alaturata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Fripura pulpe de pui si carne de porc

Fripura pulpe de pui si carne de porc

Spalam pulpele apoi le punem intr-o tava,printre ele asezam carnea de porc taiat bucatele.Curatam

12 voturi    10 comentarii
1h 50 min
Fripturi
Friptura de curcan cu vin la tava

Friptura de curcan cu vin la tava

Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa

14 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru friptura:
  • 165g cotlet de porc fara os,
  • 120g muschiulet de porc,
  • Vin
  • cimbru
  • ulei,
  • Foi de dafin
  • boabe de piper,
  • Optional: 1-2 carnati si 1 cartof,
  • Pentru Cartofi la cuptor:
  • Ulei,
  • Sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia,
  • Usturoi,
  • Pentru piure de mazare:
  • 200 g de mazare,
  • 30g unt,
  • Smantana pentru gatit
  • sare
  • piper.
  • Decor :baby morcovi,
  • chips de cartof dulce / portocala si bobite de mazare

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice