Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie

Ingrediente

  • Pentru friptura:
  • 165g cotlet de porc fara os,
  • 120g muschiulet de porc,
  • Vin, cimbru, ulei,
  • Foi de dafin, boabe de piper,
  • Optional: 1-2 carnati si 1 cartof,
  • Pentru Cartofi la cuptor:
  • Ulei,
  • Sare, piper, rozmarin, boia,
  • Usturoi,
  • Pentru piure de mazare:
  • 200 g de mazare,
  • 30g unt,
  • Smantana pentru gatit, sare, piper.
  • Decor :baby morcovi,
  • chips de cartof dulce / portocala si bobite de mazare

Mod de preparare

Portionam carnea, saram si piperam dupa care o vom trage in tigaie in putin unt cat sa i se schimbe culoarea, dupa care o scoatem din tigaie si o lasam in asteptare. Punem intr-o tava mai mare pentru a o da la cuptor. Punem ulei, adaugam carnea, foile de dafin, cimbru si vinul si dam pentru 25 de minute la cuptor.

Separat punem la fiert mazarea cu un pic de sare si morcovi in alt vas. Cartofii ii vom fierbe in coaja. Dupa ce au fiert ii scoatem ii curatam si ii taiem in patru. Punem intr-o tava mai mare, adaugam ulei si boia, cimbru, sare, masam bine si dam la cuptor.

Cartofi sunt déjà fierti dar trebuie sa prinda acea crusta minunata.

Dupa ce mazarea a fiert, scurgem de apa, oprim cateva boabe, lasam foarte putina apa si punem in blendar. Blendam bine dupa care trecem printr-o sita, luam pasta rezultata si o punem din nou intr-o tigaie non-adederenta, adaugam un cub de unt si smantana pentru gatit rezultand o pasta fina.

Dupa ce baby morcovi au fiert ii scurgem de apa si intr-o tigaie punem putin unt, adaugam baby morcovi, un pic de sare si un praf de curry. Ii sotam cateva minute dupa care ii scoatem. Verificam daca sunt facuti si cartofi si ii scoatem si pe ei de la cuptor. Verificam daca si carnea este patrunsa, daca este facuta o scoatem, lasand jiul in tava din care vom face un sos bun pentru friptura noastra. Punem din nou tava in care a fost friptura pe foc, cautam cu o spatula de lemn sa indepartam toate bucatile lipite pe fundul tavii. Adaugam vin un cub de unt si un fir de cimbru optional. Lasam sa scada, pana se-ngroasa, dupa aceea strecuram.

Decoram ca in imaginea alaturata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor