Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie

Ingrediente

  • Pentru friptura:
  • 165g cotlet de porc fara os,
  • 120g muschiulet de porc,
  • Vin, cimbru, ulei,
  • Foi de dafin, boabe de piper,
  • Optional: 1-2 carnati si 1 cartof,
  • Pentru Cartofi la cuptor:
  • Ulei,
  • Sare, piper, rozmarin, boia,
  • Usturoi,
  • Pentru piure de mazare:
  • 200 g de mazare,
  • 30g unt,
  • Smantana pentru gatit, sare, piper.
  • Decor :baby morcovi,
  • chips de cartof dulce / portocala si bobite de mazare

Mod de preparare

Portionam carnea, saram si piperam dupa care o vom trage in tigaie in putin unt cat sa i se schimbe culoarea, dupa care o scoatem din tigaie si o lasam in asteptare. Punem intr-o tava mai mare pentru a o da la cuptor. Punem ulei, adaugam carnea, foile de dafin, cimbru si vinul si dam pentru 25 de minute la cuptor.

Separat punem la fiert mazarea cu un pic de sare si morcovi in alt vas. Cartofii ii vom fierbe in coaja. Dupa ce au fiert ii scoatem ii curatam si ii taiem in patru. Punem intr-o tava mai mare, adaugam ulei si boia, cimbru, sare, masam bine si dam la cuptor.

Cartofi sunt déjà fierti dar trebuie sa prinda acea crusta minunata.

Dupa ce mazarea a fiert, scurgem de apa, oprim cateva boabe, lasam foarte putina apa si punem in blendar. Blendam bine dupa care trecem printr-o sita, luam pasta rezultata si o punem din nou intr-o tigaie non-adederenta, adaugam un cub de unt si smantana pentru gatit rezultand o pasta fina.

Dupa ce baby morcovi au fiert ii scurgem de apa si intr-o tigaie punem putin unt, adaugam baby morcovi, un pic de sare si un praf de curry. Ii sotam cateva minute dupa care ii scoatem. Verificam daca sunt facuti si cartofi si ii scoatem si pe ei de la cuptor. Verificam daca si carnea este patrunsa, daca este facuta o scoatem, lasand jiul in tava din care vom face un sos bun pentru friptura noastra. Punem din nou tava in care a fost friptura pe foc, cautam cu o spatula de lemn sa indepartam toate bucatile lipite pe fundul tavii. Adaugam vin un cub de unt si un fir de cimbru optional. Lasam sa scada, pana se-ngroasa, dupa aceea strecuram.

Decoram ca in imaginea alaturata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise