autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Cotlete de porc cu felioare de portocale

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, 4 cotelete de porc., 2 portocale mai mari., 150 ml suc din pulpa de portocale de la Santal., 1 kg cartofi., 3 sau 4 linguri de ulei de masline extravirgin,pentru cartofi., 1 lingura de ulei de masline extravirgin,pentru uns cotlete., 1 lingurita de ulei de masline extravirgin pentru fiert portocalele., 1 lingurita zahar., 1 lingurita de vegeta fara sare(legume uscate de la plafar)., 1 lingurita rasa de nucsoara., sare, boabe roz,un praf de tarhon verde,un praf de coriandru,5 catei de usturoi, sau 4 linguri de iaurt ptr mujedei,optional lapte batut pentru indoit mujdeiul.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Curatam cartofii ii taiem in bucati mai mari si ii vom pune intr-o tava de yena la cuptor cu 3 linguri de ulei de masline extravirgin,1 cescuta mica de apa,sare,piper proaspat macinat,un praf de nucsoara,un praf de tarhon,un praf de coriandru,amestecam bine si vom pune o folie de aluminiu peste tava sa se faca in abur.Dam tava la cuptor pentru 50 sau 60 de minute.Cine doreste poate sa puna peste cartofi si cateva feliute de portocale.Pregatim cotletele pentru gratar,le vom da cu ulei de masline extravirgin si apoi le punem pe gratar.Eu pun ulei in palma si le frec pe ambele parti si apoi le pun pe gratar.Asa cotletele nu se vor mai prinde de grilajul gratarului si vor iesi mai suculente.Pe gratar cotletele vor sta cam 20 sau 25 de minute,dar ca sa fim siguri ca sunt facute ridicam capacul si le verificam.Depinde de cum arde aragazul din dotare.Curatam portocalele de coaja si de acea pielita alba,care este amaruie.Intr-o tava de teflon punem 1 lingurita de zahar si o lasam sa se incalzeasca pana ce devine putin galbui-maronie,punem 100 ml apa si lasam sa se dizolve zaharul.Eu am o tigaie cu bulina rosie si nu se prinde absolut nimic de tigaie.Este foarte important sa nu ardeti zaharul,deoarece se amaraste compozitia.In aceasta compozitie eu am pus 1 lingura de ulei de masline extravirgin,1 lingurita de vegeta,piper boabe roz (si ce condimente mai dorim fiecare),150 ml suc de portocale din pulpa de portocale de la Santal, felioarele de portocale si o lingurita rasa de nucsoara si le lasam 5-7 minute sa dea intr-un clocot rapid,dupa care punem tigaia de teflon deoparte.Pregatim mujdeiul,dam la presa de usturoi cei 5 catei de usturoi si apoi ii frecam cu cateva picaturi de ulei de masline si 1 lingurira de vegeta fara sare.Dupa ce i-am frecat si s-a facut usturoiul ca o maioneza,adaugam si iaurtul,frecam in continuare si indoim cu lapte batut Brenac,sau cu ce lapte doriti,poate sa fie si dulce,depinde de gustul fiecaruia.Noua ne place mai acrisor.Dupa ce toate preparatele sunt gata,punem pe platou,dupa imaginatia fiecaruia.Acest fel de mancare se poate servi doar cu felii de portocale sau combinat cu cartofi la cuptor cu portocale.Fiecare cum doreste.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc cu felioare de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

Pieptul de pui se taie in 4 bucati, fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele ,avand grija san

6 voturi    4 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui, pe pat de legume

Pulpe de pui, pe pat de legume

Punem intro oala 1L apa la fiert. Intre timp spalam legumele si le taiem in forma dorita; rondele

7 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    trebuie sa fie o bunatate.imi place carnea cu fructe.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

    Arata super bine!!!!!!!!!felicitari

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

    Super bun!!!Felicitari din toate punctele de vedere...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Felicitari Carmen!! Arata grozav de bine. Imi lasa gura apa. Si prezentarea merita aprecata

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      arata bine,trebiue sa experimentez!oricum ai votul meu,felicitari

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      ma autoinvit si eu la masa .Imi place mancarea pregatita de tine.Felicitari, Carmen!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 cotelete de porc.
  • 2 portocale mai mari.
  • 150 ml suc din pulpa de portocale de la Santal.
  • 1 kg cartofi.
  • 3 sau 4 linguri de ulei de masline extravirgin,pentru cartofi.
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin,pentru uns cotlete.
  • 1 lingurita de ulei de masline extravirgin pentru fiert portocalele.
  • 1 lingurita zahar.
  • 1 lingurita de vegeta fara sare(legume uscate de la plafar).
  • 1 lingurita rasa de nucsoara.
  • sare, boabe roz,un praf de tarhon verde,un praf de coriandru,5 catei de usturoi, sau 4 linguri de iaurt ptr mujedei,optional lapte batut pentru indoit mujdeiul.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

panseluta (Chef de cuisine)

trebuie sa fie o bunatate.imi place carnea cu fructe.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui la gratar