autor:

Gustul din bucatarie

» » Mancaruri cu carne

Cous cous cu pui si legume

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 10 decembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, * 200 gr cous-cous, * carne de pui (pulpe sau aripioare), * morcov, * ceapa, * ardei gras (orice culoare aveti), * 2-3 rosii, * 1-2 boabe de usturoi cat sa dam putina aroma, * putin unt, * sare, * ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Bucatile de pui se pun la fiert si se ia spuma. Apoi se adauga ceapa, morcovul si ardeiul taiat in bucati mai mari si 2-3 linguri de ulei. Se lasa pe foc pana se fierb legumele si carnea. Cand sunt aproape fierte adaugam rosiile, sare si usturoiul pisat.
Cand legumele si carnea sunt aproape fierte, vom incepe sa preparam cous-cousul. Intr-un vas se pun granulele de cous-cous, se toarna peste ele apa clocotita, potrivita de sare (aceeasi cantitate de apa cat ocupa cous-cousul), amestecam un pic si acoperim vasul cu o folie. Se lasa 5-10 minute dupa care adaugam putin unt si amestecam incet.
Eu am ales sa montez farfuria ca in imagine. Se aseaza cous-cousul pe farfurie, iar deasupra punem carne de pui si legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 2 comentarii

  • Gustul din bucatarie

    Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2012

    Multumesc frumos Mihaela! Sper sa va placa retetele mele!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2012

    Delicios!**** Bine ai venit pe gustos!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • * 200 gr cous-cous
  • * carne de pui (pulpe sau aripioare)
  • * morcov
  • * ceapa
  • * ardei gras (orice culoare aveti)
  • * 2-3 rosii
  • * 1-2 boabe de usturoi cat sa dam putina aroma
  • * putin unt
  • * sare
  • * ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

2 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)

Multumesc frumos Mihaela! Sper sa va placa retetele mele!

Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de vita cu ardei si ciupercute