autor:

Gustul din bucatarie

» » Mancaruri cu carne

Cous cous cu pui si legume

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 10 decembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, * 200 gr cous-cous, * carne de pui (pulpe sau aripioare), * morcov, * ceapa, * ardei gras (orice culoare aveti), * 2-3 rosii, * 1-2 boabe de usturoi cat sa dam putina aroma, * putin unt, * sare, * ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Bucatile de pui se pun la fiert si se ia spuma. Apoi se adauga ceapa, morcovul si ardeiul taiat in bucati mai mari si 2-3 linguri de ulei. Se lasa pe foc pana se fierb legumele si carnea. Cand sunt aproape fierte adaugam rosiile, sare si usturoiul pisat.
Cand legumele si carnea sunt aproape fierte, vom incepe sa preparam cous-cousul. Intr-un vas se pun granulele de cous-cous, se toarna peste ele apa clocotita, potrivita de sare (aceeasi cantitate de apa cat ocupa cous-cousul), amestecam un pic si acoperim vasul cu o folie. Se lasa 5-10 minute dupa care adaugam putin unt si amestecam incet.
Eu am ales sa montez farfuria ca in imagine. Se aseaza cous-cousul pe farfurie, iar deasupra punem carne de pui si legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Gustul din bucatarie

    Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2012

    Multumesc frumos Mihaela! Sper sa va placa retetele mele!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2012

    Delicios!**** Bine ai venit pe gustos!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • * 200 gr cous-cous
  • * carne de pui (pulpe sau aripioare)
  • * morcov
  • * ceapa
  • * ardei gras (orice culoare aveti)
  • * 2-3 rosii
  • * 1-2 boabe de usturoi cat sa dam putina aroma
  • * putin unt
  • * sare
  • * ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

2 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)

Multumesc frumos Mihaela! Sper sa va placa retetele mele!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de curcan la cuptor cu legume si zatar