Se pune faina intr-un bol.
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si uleiul si se framanta.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la dospit.
Se portioneaza aluatul (eu am obtinut 7 buc).
Se modeleaza cate un snur lung de vreo 80 cm, si se impleteste ca in poze.
Intr-o cratita se pune la fiert apa (1 litru) cu bicarbonat de sodiu, cand clocoteste se scufunda cate un covrig si se tine aproximativ 30 secunde apoi se scoate cu ajutorul unei spumiere si se aseaza pe o tava intinsa. (in tava incap 3- 4 covrigi). Se pot decora cu susan, mac, eu am folosit sare grunjoasa.
Se dau la cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii