autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
400 gr faina, 200 ml apa, 50 ml ulei, 25 gr drojdie proaspata, sare, 30 gr bicarbonat de sodiu

Dificultate: Medie Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si uleiul si se framanta.



Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la dospit.



Se portioneaza aluatul (eu am obtinut 7 buc).

Se modeleaza cate un snur lung de vreo 80 cm, si se impleteste ca in poze.



Intr-o cratita se pune la fiert apa (1 litru) cu bicarbonat de sodiu, cand clocoteste se scufunda cate un covrig si se tine aproximativ 30 secunde apoi se scoate cu ajutorul unei spumiere si se aseaza pe o tava intinsa. (in tava incap 3- 4 covrigi). Se pot decora cu susan, mac, eu am folosit sare grunjoasa.



Se dau la cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi bavarezi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Lavinia Bazoianu , 14 august 2017

    Cata apa adaugati peste faina?

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Ce bine arata ! as rontai si eu unul:)))

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Foarte reusiti!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Foarte usor de facut! O bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Deliciosi...

    • Ionutz

      Ionutz (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Nu mai sunt deloc =)) au disparut ...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Lasa gura apa....Sunt calzi?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 25 gr drojdie proaspata
  • sare
  • 30 gr bicarbonat de sodiu

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Lavinia Bazoianu

Cata apa adaugati peste faina?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu urda si marar