autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
400 gr faina, 200 ml apa, 50 ml ulei, 25 gr drojdie proaspata, sare, 30 gr bicarbonat de sodiu

Dificultate: Medie Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si uleiul si se framanta.



Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la dospit.



Se portioneaza aluatul (eu am obtinut 7 buc).

Se modeleaza cate un snur lung de vreo 80 cm, si se impleteste ca in poze.



Intr-o cratita se pune la fiert apa (1 litru) cu bicarbonat de sodiu, cand clocoteste se scufunda cate un covrig si se tine aproximativ 30 secunde apoi se scoate cu ajutorul unei spumiere si se aseaza pe o tava intinsa. (in tava incap 3- 4 covrigi). Se pot decora cu susan, mac, eu am folosit sare grunjoasa.



Se dau la cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi bavarezi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje

"Painici" cu ciuperci si pui

Trecand peste mica osteneala de le a asambla astfel incat sa nu se desfaca la cuptor, sunt niste

10 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Colac de dat la grinda

Colac de dat la grinda

Din ingredientele de mai sus se framinta un aluat potrivit de tare, se lasa la crescut, se preframinta

25 voturi    11 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lavinia Bazoianu , 14 august 2017

    Cata apa adaugati peste faina?

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Ce bine arata ! as rontai si eu unul:)))

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Foarte reusiti!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Foarte usor de facut! O bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Deliciosi...

    • Ionutz

      Ionutz (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Nu mai sunt deloc =)) au disparut ...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Lasa gura apa....Sunt calzi?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 25 gr drojdie proaspata
  • sare
  • 30 gr bicarbonat de sodiu

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Lavinia Bazoianu

Cata apa adaugati peste faina?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine Iuliana