Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Covrigi bavarezi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 25 gr drojdie proaspata
  • sare
  • 30 gr bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si uleiul si se framanta.

Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la dospit.

Se portioneaza aluatul (eu am obtinut 7 buc).

Se modeleaza cate un snur lung de vreo 80 cm, si se impleteste ca in poze.

Intr-o cratita se pune la fiert apa (1 litru) cu bicarbonat de sodiu, cand clocoteste se scufunda cate un covrig si se tine aproximativ 30 secunde apoi se scoate cu ajutorul unei spumiere si se aseaza pe o tava intinsa. (in tava incap 3- 4 covrigi). Se pot decora cu susan, mac, eu am folosit sare grunjoasa.

Se dau la cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise