autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Ingrediente
pentru 1 cozonac:, 4 oua, 500 g faina, 200 ml apa calda, 25 g drojdie, 1 varf de lingurita cu sare, 3 linguri zahar, 100 ml ulei (pentru framantat), , pentru umplut:, 5 linguri pline cu zahar, 1 lingura zahar vanilat, 4 linguri cacao, Rahat de trandafiri sau orice aroma va place, coaja de portocala si de lamaie, putina ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie cu portocala, In plus: 1 galbenus pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h 35 min

5 voturi

Mod de preparare

Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca pana se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.



Se adauga restul ingredientelor: zaharul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), un varf de lingurita cu sare si restul de apa. Se ung mainile cu ulei si se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini. Apoi, se lasa la crescut cam o ora (sau pana isi dubleaza volumul).



Se presara masa de lucru cu faina si se imparte aluatul in 3 parti. Se intinde prima coca cu mainile, se presara o parte din amestecul de zahar, zahar vanilat si cacao, apoi se presara si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat maruntit si ciocolata preferata (eu am avut cu lapte si amaruie cu portocala) rupta in bucatele mici. Se ruleaza aluatul si se procedeaza la fel si cu celelalte doua. Se impletesc cele 3 aluaturi.



Se asaza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. (Eu acum pornesc cuptorul ca sa se incalzeasca si mut tava cu cozonac pe aragaz ca sa stea acolo la crescut.) Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine. Se da cozonacul la cuptorul incins, cam 40 de minute sau pana se rumeneste bine. Cand este gata, se scoate si se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia.



Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/cozonac-cu-cacao-ciocolata-portocala-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Scoatem untul din frigider, cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun
Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dora , 17 decembrie 2018

    Wauuu, ce bunatate de cozonac, imi vine apa in gura cand il vad.Bravo Anca.

Dificultate

Medie

Timp

2h 35 min

5 voturi

Ingrediente

  • pentru 1 cozonac:
  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei (pentru framantat)
  • pentru umplut:
  • 5 linguri pline cu zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 4 linguri cacao
  • Rahat de trandafiri sau orice aroma va place
  • coaja de portocala si de lamaie
  • putina ciocolata cu lapte
  • ciocolata amaruie cu portocala
  • In plus: 1 galbenus pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Dora

Wauuu, ce bunatate de cozonac, imi vine apa in gura cand il vad.Bravo Anca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Biscuiti cu mac si ciocolata alba