autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 decembrie 2016

Ingrediente
pentru 1 cozonac:, 4 oua, 500 g faina, 200 ml apa calda, 25 g drojdie, 1 varf de lingurita cu sare, 3 linguri zahar, 100 ml ulei (pentru framantat), , pentru umplut:, 5 linguri pline cu zahar, 1 lingura zahar vanilat, 4 linguri cacao, Rahat de trandafiri sau orice aroma va place, coaja de portocala si de lamaie, putina ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie cu portocala, In plus: 1 galbenus pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se amesteca pana se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.



Se adauga restul ingredientelor: zaharul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), un varf de lingurita cu sare si restul de apa. Se ung mainile cu ulei si se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini. Apoi, se lasa la crescut cam o ora (sau pana isi dubleaza volumul).



Se presara masa de lucru cu faina si se imparte aluatul in 3 parti. Se intinde prima coca cu mainile, se presara o parte din amestecul de zahar, zahar vanilat si cacao, apoi se presara si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat maruntit si ciocolata preferata (eu am avut cu lapte si amaruie cu portocala) rupta in bucatele mici. Se ruleaza aluatul si se procedeaza la fel si cu celelalte doua. Se impletesc cele 3 aluaturi.



Se asaza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. (Eu acum pornesc cuptorul ca sa se incalzeasca si mut tava cu cozonac pe aragaz ca sa stea acolo la crescut.) Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine. Se da cozonacul la cuptorul incins, cam 40 de minute sau pana se rumeneste bine. Cand este gata, se scoate si se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia.



Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/cozonac-cu-cacao-ciocolata-portocala-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Confit de rata

Confit de rata

Pulpele se freaca bine cu sare grunjoasa, cimbru si usturoi tocat si se lasa la frigider 24 ore,

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Turta dulce glazurata

Turta dulce glazurata

Punem bicarbonatul de sodiu si un varf de lingurita cu sare peste cele 330 g de faina si amestecam

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 35 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru 1 cozonac:
  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei (pentru framantat)
  • pentru umplut:
  • 5 linguri pline cu zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 4 linguri cacao
  • Rahat de trandafiri sau orice aroma va place
  • coaja de portocala si de lamaie
  • putina ciocolata cu lapte
  • ciocolata amaruie cu portocala
  • In plus: 1 galbenus pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

9 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza,

25 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Fursecuri spritate cu portocale