autor:

retete cryss

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cozonac pufos cu nuca

Autor: retete cryss (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: retete cryss (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2014

Ingrediente
1 kg de faina, 4 oua pentru aluat si un ou pentru uns cozonacii, 250 g zahar, drojdie cat o nuca, esenta vanilie, ulei, unt, lapte aproximativ 500ml, coaja lamaie, sare, zahar pudra, , Aceste ingrediente sunt necesare pentru 2 cozonaci!, , Crema de nuca:, nuca macinata, albus, zahar dupa gust, esenta de rom, stafide = stafidele se pun in esenta de rom cu o seara inainte

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Punem faina intr-un castron incapator pt framantat. Se ia putina faina din castron si se pune intr-un vas, se opareste cu putin lapte (3-4 linguri), se lasa la racit. Adaugam drojdia pe care am amestecat-o cu jumatate de lingura de zahar si putin lapte, amestecam cu faina oparita si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. In acest timp se separa ouale: batem bine galbenusurile cu 4 varfuri de lingurita de sare si cu zaharul pana se obtine o pasta fina.



Cand a crescut maiaua amesatecam totul cu restul fainii, adaugam si ouale batute, laptele si esenta de vanilie. Framantam totul cu pumnii stransi bagam mainile din cand in cand in putin unt topit si putin ulei aproximativ o ora pana face aluatul niste basicute. Se acopera aluatul cu un prosopel curat si se da la caldura lasand la crescut timp de 1 ora jumate. In acest timp facem crema: amestecam nuca macinata cu albusul ramas eventual daca mai trebuie mai adugam un ou, zahar dupa gust si adaugam stafidele cu esenta de rom, tapeteam si tavile cu hartie de copt.



Cand aluatul a crescut se imparte in doua, intindem coca cam de 1 cm, maxim 2cm pe masa tapetata cu faina, ungem cu crema de nuca preparata, rulam si lasam cozonacii la crescut timp de 45 minute -o ora. Ungem cozonacii cu un ou si-i bagam la cuptor pana cand se rumenesc. Se scot si se ung iar cu ou si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Macrou la cuptor

Macrou la cuptor

Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza. Se asaza pestele intr-o tava unsa

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Bezele cu nuca de cocos

Bezele cu nuca de cocos

1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi. 2. Adaugam

6 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Terezia_Zaha

    Terezia_Zaha (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2017

    va spun mai tarziu acuma o pregatesc

  • Fara foto

    Corne Si Nelu Gherman , 29 noiembrie 2015

    Arata foarte bine!!!

  • Fara foto

    Sînziana Costinaş , 12 noiembrie 2014

    super bun

    • Fara foto

      Maria Mocanu , 12 noiembrie 2014

      Va multumim pt.aceste retetein general pt. noi cei departe de tara si datina ei !

    • Fara foto

      Alexa , 10 mai 2014

      cantitatile ? cat unt ?

    • retete cryss

      retete cryss (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2014

      am framantat-o cam o ora

    • Fara foto

      Chirimeaca Valentin , 18 aprilie 2014

      La final...

    • Fara foto

      Ciornei Lenuta , 17 aprilie 2014

      asa se fac cozonacii dar depinde de cat timp ai framanti coca !

    • Fara foto

      Kirkin Doina , 16 aprilie 2014

      super bun

    • Fara foto

      Baciu Silviea , 16 aprilie 2014

      arata minunat...

    • Fara foto

      Nunzia Lina , 15 aprilie 2014

      buuuuuuuuun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h 50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 4 oua pentru aluat si un ou pentru uns cozonacii
  • 250 g zahar
  • drojdie cat o nuca
  • esenta vanilie
  • ulei
  • unt
  • lapte aproximativ 500ml
  • coaja lamaie
  • sare
  • zahar pudra
  • Aceste ingrediente sunt necesare pentru 2 cozonaci!
  • Crema de nuca:
  • nuca macinata
  • albus
  • zahar dupa gust
  • esenta de rom
  • stafide = stafidele se pun in esenta de rom cu o seara inainte

Raporteaza reteta

Retete
de retete cryss
Cornuri umplute cu ciocolata

Cornuri umplute cu ciocolata

Drojdia se amesteca cu 4 linguri zahar, 4 linguri faina si putin lape caldut, sa fie ca maiaua. Se

50 voturi    26 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

1.Se separa ouale (albusul de galbenus), la albus se adauga sarea, se bat bine cu mixerul sau telul

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Se dau prin razatoarele merele necuratate. Intr-un bol se amesteca merele impreuna cu: zaharul, faina,

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Terezia_Zaha (Chef de cuisine)

va spun mai tarziu acuma o pregatesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Madras de miel cu orez si chutney de mere cu menta