Punem faina intr-un castron incapator pt framantat. Se ia putina faina din castron si se pune intr-un vas, se opareste cu putin lapte (3-4 linguri), se lasa la racit. Adaugam drojdia pe care am amestecat-o cu jumatate de lingura de zahar si putin lapte, amestecam cu faina oparita si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. In acest timp se separa ouale: batem bine galbenusurile cu 4 varfuri de lingurita de sare si cu zaharul pana se obtine o pasta fina.
Cand a crescut maiaua amesatecam totul cu restul fainii, adaugam si ouale batute, laptele si esenta de vanilie. Framantam totul cu pumnii stransi bagam mainile din cand in cand in putin unt topit si putin ulei aproximativ o ora pana face aluatul niste basicute. Se acopera aluatul cu un prosopel curat si se da la caldura lasand la crescut timp de 1 ora jumate. In acest timp facem crema: amestecam nuca macinata cu albusul ramas eventual daca mai trebuie mai adugam un ou, zahar dupa gust si adaugam stafidele cu esenta de rom, tapeteam si tavile cu hartie de copt.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua, intindem coca cam de 1 cm, maxim 2cm pe masa tapetata cu faina, ungem cu crema de nuca preparata, rulam si lasam cozonacii la crescut timp de 45 minute -o ora. Ungem cozonacii cu un ou si-i bagam la cuptor pana cand se rumenesc. Se scot si se ung iar cu ou si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii