autor:

retete cryss

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cozonac pufos cu nuca

Autor: retete cryss (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: retete cryss (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2014

Ingrediente
1 kg de faina, 4 oua pentru aluat si un ou pentru uns cozonacii, 250 g zahar, drojdie cat o nuca, esenta vanilie, ulei, unt, lapte aproximativ 500ml, coaja lamaie, sare, zahar pudra, , Aceste ingrediente sunt necesare pentru 2 cozonaci!, , Crema de nuca:, nuca macinata, albus, zahar dupa gust, esenta de rom, stafide = stafidele se pun in esenta de rom cu o seara inainte

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 50 min

29 voturi

Mod de preparare

Punem faina intr-un castron incapator pt framantat. Se ia putina faina din castron si se pune intr-un vas, se opareste cu putin lapte (3-4 linguri), se lasa la racit. Adaugam drojdia pe care am amestecat-o cu jumatate de lingura de zahar si putin lapte, amestecam cu faina oparita si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. In acest timp se separa ouale: batem bine galbenusurile cu 4 varfuri de lingurita de sare si cu zaharul pana se obtine o pasta fina.



Cand a crescut maiaua amesatecam totul cu restul fainii, adaugam si ouale batute, laptele si esenta de vanilie. Framantam totul cu pumnii stransi bagam mainile din cand in cand in putin unt topit si putin ulei aproximativ o ora pana face aluatul niste basicute. Se acopera aluatul cu un prosopel curat si se da la caldura lasand la crescut timp de 1 ora jumate. In acest timp facem crema: amestecam nuca macinata cu albusul ramas eventual daca mai trebuie mai adugam un ou, zahar dupa gust si adaugam stafidele cu esenta de rom, tapeteam si tavile cu hartie de copt.



Cand aluatul a crescut se imparte in doua, intindem coca cam de 1 cm, maxim 2cm pe masa tapetata cu faina, ungem cu crema de nuca preparata, rulam si lasam cozonacii la crescut timp de 45 minute -o ora. Ungem cozonacii cu un ou si-i bagam la cuptor pana cand se rumenesc. Se scot si se ung iar cu ou si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Terezia_Zaha

    Terezia_Zaha (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2017

    va spun mai tarziu acuma o pregatesc

  • Corne Si Nelu Gherman , 29 noiembrie 2015

    Arata foarte bine!!!

  • Sînziana Costinaş , 12 noiembrie 2014

    super bun

    • Maria Mocanu , 12 noiembrie 2014

      Va multumim pt.aceste retetein general pt. noi cei departe de tara si datina ei !

    • Alexa , 10 mai 2014

      cantitatile ? cat unt ?

    • retete cryss

      retete cryss (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2014

      am framantat-o cam o ora

    • Chirimeaca Valentin , 18 aprilie 2014

      La final...

    • Ciornei Lenuta , 17 aprilie 2014

      asa se fac cozonacii dar depinde de cat timp ai framanti coca !

    • Kirkin Doina , 16 aprilie 2014

      super bun

    • Baciu Silviea , 16 aprilie 2014

      arata minunat...

    • Nunzia Lina , 15 aprilie 2014

      buuuuuuuuun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h 50 min

29 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 4 oua pentru aluat si un ou pentru uns cozonacii
  • 250 g zahar
  • drojdie cat o nuca
  • esenta vanilie
  • ulei
  • unt
  • lapte aproximativ 500ml
  • coaja lamaie
  • sare
  • zahar pudra
  • Aceste ingrediente sunt necesare pentru 2 cozonaci!
  • Crema de nuca:
  • nuca macinata
  • albus
  • zahar dupa gust
  • esenta de rom
  • stafide = stafidele se pun in esenta de rom cu o seara inainte

Raporteaza reteta

Retete
de retete cryss
Cornuri umplute cu ciocolata

Cornuri umplute cu ciocolata

Drojdia se amesteca cu 4 linguri zahar, 4 linguri faina si putin lape caldut, sa fie ca maiaua. Se

61 voturi    26 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

1.Se separa ouale (albusul de galbenus), la albus se adauga sarea, se bat bine cu mixerul sau telul

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Se dau prin razatoarele merele necuratate. Intr-un bol se amesteca merele impreuna cu: zaharul, faina,

4 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Terezia_Zaha (Chef de cuisine)

va spun mai tarziu acuma o pregatesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Ciorba de ied