autor:

Simona_Georgescu

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Ingrediente
250 ml lapte caldut, 2 linguri smantana, 1 lingura unt, 2 galbenusuri(de casa am avut eu), 5 linguri zahar, 1 praf de sare, 500 gr faina, 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita, pt umplutura:, 100 gr migdale, 200 gr nuci, 150 gr halva(din seminte de susan si migdale de la Lidl), 3 albusuri, 1 praf de sare, pt uns deasupra:, 1 galbenus, 2 linguri lapte, cateva ciupituri de zahar brut, pt decor: samburi de migdale

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu prosop de bucatarie, pana isi tripleaza volumul.

Pentru umplutura: rasnim nucile si migdalele, halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie. Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute cu un praf de sare. Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Intindem aluatul cu sucitorul, punem umplutura peste aluat, rulam si punem cozonacul intr-o tava de chec. Eu am folosit una mare din silicon. Lasam cozonacul sa mai creasca inca 15 minute la loc caldut. Amestecam galbenusul si laptele. Ungem cozonacul cu acest amestec, insiram cativa samburi de migdale, ii impingem putin cu degetul, sa se lipeasca bine, mai ungem inca odata cu galbenus amestecat cu lapte, presaram putin zahar brut deasupra si dam tava la cuptorul incins la 170 grade C, pt 20 minute.



Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor. Scoatem din forma cozonacul, il punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:)) Este minunat cu o cana de lapte...sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Placinta cu carne tocata si cascaval

Placinta cu carne tocata si cascaval

Incepem cu aluatul, deoarece acesta dupa ce il pregatim, trebuie sa stea la frigider timp

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Video: Sarmale in foi de varza - reteta transmisa din generatie in generatie

Video: Sarmale in foi de varza - reteta transmisa din generatie in generatie

Pentru ca este un preparat complex, s-ar putea sa va ajute si reteta filmata pe o gasiti la acest

1 vot    0 comentarii
8h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 ml lapte caldut
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura unt
  • 2 galbenusuri(de casa am avut eu)
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 500 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • pt umplutura:
  • 100 gr migdale
  • 200 gr nuci
  • 150 gr halva(din seminte de susan si migdale de la Lidl)
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • pt uns deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • cateva ciupituri de zahar brut
  • pt decor: samburi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura de Craciun