Se cerne faina si se aseaza intr-un vas.Drojdia se dizolva in putina apa calduta cu zahar si se toarna in faina.Dupa ce a crescut maiaua adaugam 4 galbenusuri amestecate cu 2-3 linguri de zahar(trebuie sa fie topit zaharul) si incepem sa framantam adaugand treptat apa minerala.Framantam bine aluatul si-l lasam sa creasca(trebuie framantat minim 35 40 minute)
Umplutura:
Stafidele le punem la muiat cu vreo ora inainte.Urda o framantam cu zahar si 3 oua care au fost batute bine,dupa care mai adaugam zahar vanilinat.
Dupa ce aluatul a dospit il portionam il intindem pe un platou.Punem un strat de urda apoi rahatul taiat marunt si stafidele.Rulam cozonacul si-l punem intr-o tava rotunda unsa cu ulei.
intre timp pregatim focul la cuptor(de lemne) lasand cozonacul sa dospeasca in tavi,apoi il ungem cu galbenus si-l coacem la foc potrivit cam 40 minute.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii