autor:

licu pop

» » Prajituri

Cozonac cu urda ca la Bistrita

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Ingrediente
1,5 kg de faina alba, 900 gr urda dulce, o punga de stafide, 6-7 bucati de rahat, o sticla de apa minerala(1 litru), 3 pliculete zahar vanilinat, 8 oua, 60 gr de drojdie, sare, 150 gr de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina si se aseaza intr-un vas.Drojdia se dizolva in putina apa calduta cu zahar si se toarna in faina.Dupa ce a crescut maiaua adaugam 4 galbenusuri amestecate cu 2-3 linguri de zahar(trebuie sa fie topit zaharul) si incepem sa framantam adaugand treptat apa minerala.Framantam bine aluatul si-l lasam sa creasca(trebuie framantat minim 35 40 minute)
Umplutura:
Stafidele le punem la muiat cu vreo ora inainte.Urda o framantam cu zahar si 3 oua care au fost batute bine,dupa care mai adaugam zahar vanilinat.
Dupa ce aluatul a dospit il portionam il intindem pe un platou.Punem un strat de urda apoi rahatul taiat marunt si stafidele.Rulam cozonacul si-l punem intr-o tava rotunda unsa cu ulei.
intre timp pregatim focul la cuptor(de lemne) lasand cozonacul sa dospeasca in tavi,apoi il ungem cu galbenus si-l coacem la foc potrivit cam 40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu urda ca la Bistrita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii

  • Cornelia Medan , 21 decembrie 2013

    la multi ani va ureaza tata si sa fiti fericiti pina la adinci batrinete

  • Cornelia Medan , 21 decembrie 2013

    sunteti frumosi

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    5 stelute! De toate stii sa faci;si pt a coace ceva(mai ales cozonaci),in cuptorul cu lemne,trebuie sa fii f. experimentat.Nu este ceas,sa arate temperatura;imi amintesc ca mama si bunica,bagau putin mina in cuptor,sa vada cit e de fierbinte. Felicitari,Licu!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Inca o reteta, de la Licu Pop, de salvat !, eu asa am facut !.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Ce minunate sunt bucatele pregatite in cuptorul cu lemne! Pe aici prin sudul tarii cuptorul se incinge cu coceni de porumb, dar gustul cozonacului facut in cuptor nu se compara cu nimic. Cu urda cred ca e o minunatie! Felicitari si punctaj maxim!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Este pentru prima data cand vad o reteta cu un cozonac cu urda.Cred si sunt sigura ca este o bunatate.De toate stiti sa pregatiti draga domnule Licu.Bravo,aveti votul meu si nota 10 cu felicitari.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Licule ma dai gata. Pai si cozonac stii sa faci? Si inca ce cozonac!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Domnu´Licu,ce ati pregãtit aici se vede cã e fãcut cu pasiune si drag,tare as dori si eu un cozonac!!!*****

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      mama, mama ce pofta mi-ai facut de cozonac! La Bistrita se fac numai bunatati, trebuie neaparat sa ma duc si eu pe acasa pe la Bistrita! Oricum ai 5 ***** de la mine!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      O minunatie,trebue sa fie si foarte bun........ai votul meu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Liculeeeeeeeeeee, ma omori incet !!! O minunatie de colac facut afara in cuptor. Ti-as da 10 stelute dar nu sunt numai * * * * * Trebuie sa-i fac o vizita cumnatei mele la Bistrita !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Aromat , original si prezentat foarte elegant! Eu obisnuiesc sa pun un cartof fiert si zdrobit in urda ca sa absoarba apa din ea; vad ca al tau a iesit bine doar cu urda.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • ica (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Vin si eu! Pastreaza-mi si mie o felie

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      waw, ce bunatate...copt in cuptor !!!! parca-i simt aroma inbietoare...foarte bun *****

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Arata incredibil de bine! Nu am mai incercat asa ceva. Felicitari!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Felicitari, autentic ardelenesc copt pe vatra, in cuptor cu lemne. Felicitari, felicitari, felicitari! Imi amintesc de copilarie si de cuptorul de acasa, pe care mai tarziu l-au demolat, dar pe care si acum mi se intampla sa il mai visez.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg de faina alba
  • 900 gr urda dulce
  • o punga de stafide
  • 6-7 bucati de rahat
  • o sticla de apa minerala(1 litru)
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 8 oua
  • 60 gr de drojdie
  • sare
  • 150 gr de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

husni (Chef de cuisine)

5 stelute! De toate stii sa faci;si pt a coace ceva(mai ales cozonaci),in cuptorul cu lemne,trebuie sa fii f. experimentat.Nu este ceas,sa arate temperatura;imi amintesc ca mama si bunica,bagau putin mina in cuptor,sa vada cit e de fierbinte. Felicitari,Licu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
CHEC CU MERE