autor:

LUBITA

» » Retete de Craciun

Cozonac in straturi

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2015

Ingrediente
1kg faina de buna calitate, 1cubulet de drojdie, 10galbenusuri, 300g zahar pudra, 1cana cu lapte cald, 100g unt topit, 1lingurita rasa cu sare, coaja rasa de lamaie si portocala, Umplutura:, 50g nuca macinata, 1lingura cacao, 5cubulete de rahat, 50g fructe confiate, 50g fulgi de ciocolata, 50g martipan, 50g stafide

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se pune faina cernuta;intr-un bol se pune 4linguri de faina,se opareste cu putin lapte clocotit,se amesteca repede si foarte bine sa nu ramana cocoloase iar dupa ce s-a racit,se amesteca cu drojdia frecata cu 1lingura cu zahar,se acopera bolul si se lasa la dospit
Restul de zahar se pune in laptele ramas sa se topeasca ,galbenusurile frecate cu sare,aromele iar dupa ce drojdia si-a dublat volumul,se rastoarna totul in vasul cu faina(drojdie,galbenusuri si lapte)si se amesteca;dupa ce aluatul a devenit lipicios,se framanta adaugandu-se cate putin unt topit iar cand aluatul a devenit lucios si se desprinde usor de pa maini,se acopera si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curenti de aer
In acest timp se pun in boluri toate ingredientele de la umplutura,rahatul si martipanul taiate,nuca amestecata cu cacao si un plic de zahar vanilat iar fructele confiate taiate daca sunt mari
Intr-o oala ideala ar fi de lut dar eu nu am avut,unsa cu unt,se pune o bucata de aluat aplatizata,deasupra se pune una din umpluturi,se acopera cu alta bucata de aluat si tot asa pana se termina umplutura;nu este obligatoriu sa se termine si aluatul pentru ca daca este prea mult aluat,cozonacul il veti aduna din cuptor;trebuie sa fie lasat loc in oala sa creasca,deci se umple doar 3/4din vas.
Se lasa vasul la crescut,apoi se unge cu galbenus,se presara deasupra mac,susan sau ce seminte are fiecare apoi se lasa la cuptor la foc foarte mic 1h incercand cozonacul cu un bat de frigaruie
Optional,dupa ce s-a racit se scoate,se pune pe un platou,se toarna deasupra un sos de ciocolata alba topita cu putin unt si se presara mini bezele deasupra.
Cand am adus la masa acest cozonac,toata familia a spus waw!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac in straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cozonac pufos

Cozonac pufos

Se pune drojdia intr-o cana cu 2 lingurite zahar, 1 lingura faina si 1 ceasca de lapte caldut. Cana

4 voturi    1 comentariu
5h
Retete de Craciun
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop,

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina de buna calitate
  • 1cubulet de drojdie
  • 10galbenusuri
  • 300g zahar pudra
  • 1cana cu lapte cald
  • 100g unt topit
  • 1lingurita rasa cu sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • Umplutura:
  • 50g nuca macinata
  • 1lingura cacao
  • 5cubulete de rahat
  • 50g fructe confiate
  • 50g fulgi de ciocolata
  • 50g martipan
  • 50g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
COZONAC PUFOS