Ingrediente
400 gr faina, , 2 oua intregi, , 110 ml lapte, , 25 gr drojdie, , 3 linguri zahar de pus in lapte, , arome (zahar vanilat, esenta, coaja rasa de lamaie si portocala), , un praf de sare, , 130 gr unt, , 6 linguri de zahar pentru unt, , 10-12 linguri zahar pentru caramelizat, , nuca macinata
Dificultate: Medie | Timp: 4h
17 voturi
Mod de preparare
Se intinde aluatul pe masa de lucru infainata. Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara, de cca 1 cm grosime. Se unge cu untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca din belsug, si se preseaza usor cu sucitorul, pentru a adera la stratul de unt. Se ruleaza si se taie in 6-7 bucati. Se pun bucatile taiate in picioare peste caramel si se lasa spatii intre rulouri pentru ca isi vor mari volumul cat mai stau la dospit, adica inca 1 ora. Se coace cca 1 ora la 175 grade.
De retinut faptul ca dupa ce il scoatem din cuptor, imediat il rasturnam pe un platou, altfel caramelul se intareste si nu va mai putea fi scos.
Ilcu Gladiola , 26 martie 2014
COZONAC ROSENKRANZ
Claud Moa , 15 martie 2014
Se lasa o ora,scrie mai sus unde este vorba de cum il asezam in forma.
Carmen Boharas Aydemir , 15 martie 2014
Nu se lasa deloc la dospit?