autor:

gicuta

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac Rosenkranz

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2014

Ingrediente
400 gr faina, , 2 oua intregi, , 110 ml lapte, , 25 gr drojdie, , 3 linguri zahar de pus in lapte, , arome (zahar vanilat, esenta, coaja rasa de lamaie si portocala), , un praf de sare, , 130 gr unt, , 6 linguri de zahar pentru unt, , 10-12 linguri zahar pentru caramelizat, , nuca macinata

Dificultate: Medie Timp: 4h

11 voturi

Mod de preparare

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele si se amesteca bine. Se toarna laptele cu drojdia putin cate putin peste faina. Se framanta 10-15 minute Se caramelizeaza intr-o tava de tort sau cratita cele 10-12 linguri de zahar.



Se intinde aluatul pe masa de lucru infainata. Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara, de cca 1 cm grosime. Se unge cu untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca din belsug, si se preseaza usor cu sucitorul, pentru a adera la stratul de unt. Se ruleaza si se taie in 6-7 bucati. Se pun bucatile taiate in picioare peste caramel si se lasa spatii intre rulouri pentru ca isi vor mari volumul cat mai stau la dospit, adica inca 1 ora. Se coace cca 1 ora la 175 grade.



De retinut faptul ca dupa ce il scoatem din cuptor, imediat il rasturnam pe un platou, altfel caramelul se intareste si nu va mai putea fi scos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

sursa: http://gabrielacara.blogspot.com/2009/04/cozonac-rosenkrantz.html Pentru inceput am caramelizat

10 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr.o cratita si se caramelizeaza atentie sa nu se arda si se captuseste

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vivi Anne , 08 iunie 2015

    iti vine sa mananci poza.....

  • Fara foto

    pentru doamne si mame , 26 martie 2014

    COZONAC ROSENKRANZ

  • Fara foto

    Ilcu Gladiola , 26 martie 2014

    COZONAC ROSENKRANZ

    • Fara foto

      Claud Moa , 15 martie 2014

      Se lasa o ora,scrie mai sus unde este vorba de cum il asezam in forma.

    • Fara foto

      Carmen Boharas Aydemir , 15 martie 2014

      Nu se lasa deloc la dospit?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

11 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 110 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri zahar de pus in lapte
  • arome (zahar vanilat
  • esenta
  • coaja rasa de lamaie si portocala)
  • un praf de sare
  • 130 gr unt
  • 6 linguri de zahar pentru unt
  • 10-12 linguri zahar pentru caramelizat
  • nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Choux a la creme

Choux a la creme

Se fierbe laptele cu untul, zaharul si sarea. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca

4 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
PLACINTE CU GEM