autor:

Ghia_AnyBeatrice

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Cozonac trandafir

Autor: Ghia_AnyBeatrice (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ghia_AnyBeatrice (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Ingrediente
1 kg faina, 1 cana zahar, 3 galbenusuri, 2 cuburi drojdie proaspata (2x25g), 2 plicuri zahar vanilat, 250g margarina, 500 ml lapte, esenta rom, coaja rasa de la o lamaie, ulei la ochi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se prepara un amestec cu toate ingredientele se lasa la dospit. se divide in mingiute egele de preferinta la masura tavi.

Se intinde fiecare mingiuta si se pune deasupra umplutura: un strat de nutella-ciocolata alba si normala, rahat dat prin zahar tos, praf de cacao (sau cum preferati).

Se ruleaza in interior si apoi se ruleza iar de la in cap, in asa fel incat sa iasa ca o conchilie de melc... se continua si cu celelalte mingiute.

Se unge tava cu unt si pudrata cu zahar, se pun conchiliile in forma de jur imprejur, se introduce in cuptorul incalzit bine si se controleaza aproape de final se unge cu un albus de ou batut cu zahar si se lasa cca 2 min.


Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cozonac-trandafir cu unt

Cozonac-trandafir cu unt

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
TORT CU FRISCA SI FRUCTE

TORT CU FRISCA SI FRUCTE

Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ghia Nedelcu AnyBeatrice , 04 ianuarie 2014

    eu le/am pus tot odata si am amestecat, iar margarina se pune pt a ingrasa aluatul si unii pt a forma o coca normala iar ulei se pune in cazul in care aluatul nu este suficient de moale iar apoi in tava pt a nu se lipi! succes....

  • Fara foto

    MikiZeno MikiZen , 04 ianuarie 2014

    Ar fi bun cred,daca ai spune si in ce ordine se adauga ingredientele pt coca,ca restul am inteles cum se face. Si margarina si ulei ? cum se adauga, cand si de ce ?

  • Ghia_AnyBeatrice

    Ghia_AnyBeatrice (Maestru bucatar) , 02 ianuarie 2014

    multumesc...

    • Mathe_Karoly

      Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2013

      felicitari.

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 28 decembrie 2013

      imi place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cana zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 cuburi drojdie proaspata (2x25g)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250g margarina
  • 500 ml lapte
  • esenta rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ulei la ochi

Raporteaza reteta

Ghia_AnyBeatrice (Maestru bucatar)

multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort camasa