autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu peste

Crap în crusta de nuci

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2014

Ingrediente
4 portii de crap (sau orice alt peste), o mana miez de nuca, 2 oua, 2 linguri cu pesmet, cimbru uscat, ulei pentru prajit, sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Bucatile de peste se spala ,se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare piper si cimbru.Intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale cu putina sare.Pe o alta farfurie amestecam pesmetul cu nucile maruntite(eu am folosit sucitorul).
Incingem ulei intr-un ceaun.Dam fiecare bucata de peste mai intai prin ou si apoi prin amestecul de pesmet/nuci.
Inainte de a face urmatorul pas fac o paranteza...............trebuie sa spun ca am folosit pentru prajire un ceaun si o cantitate mai mare de ulei astfel incat crusta de nuca sa nu se arda iar pestele a fiert ca sa zic asa in ulei.Uleiul trebuie bine incins astfel incat bucatile de peste sa nu se prinda.
Asaaaaaaa....................deci ,mergem mai departe cu prepararea.................se lasa la foc moderat iar cand bucatile de peste sunt frumos rumenite pe o parte se intoarc cu ajutorul unei spatule pe cealalta parte.Cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite pe ambele parti se scot pe un prosop absorbant iar apoi se aseaza frumos pe farfurie alaturi de o garnitura sau o salata.George a preferat o garnitura de ciuperci cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap în crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste prajit

Peste prajit

PestIi se curata de icre si de branhiI, se taie bucatele (capul il puteti folosii la ciorbe). Dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Peste cu ghimbir si sos caramel

Peste cu ghimbir si sos caramel

1. Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 portii de crap (sau orice alt peste)
  • o mana miez de nuca
  • 2 oua
  • 2 linguri cu pesmet
  • cimbru uscat
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Hamsii crocante