autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu peste

Crap la cuptor cu mujdei

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2012

Ingrediente
Un crap (2.5 -3,00 kg), o radacina de patrunjel, un morcov, 1,5 cepe, 1 legatura de patrunjel verde, 6 cartofi mari, 1 ramura de rosmarin proaspat, sare de mare, ulei de masline, 8 felute de bacon, 1 radacina de parunjel, 1 lamaie, , pt mujdei:, 8-9 catei de usturoi (mari), sare de mare, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Crapul se spala si se cresteaza, se sareaza pe dinafara si pe dinauntru.

0,5 cepe se taie in bucati mari, cartofii se curata si se taie in rondele de 2-3 mm, 1,5 cepe se taie in fideluta, morcovul se taie in 4 buc, radacina de patrunjel se taie in 4 buc, patrunjelul verde se toaca mare.



Se cresteaza crapul pe fiecare parte si in fiecare crestatura se introduce o feliuta de Bacon. Se umple pestele cu patrunjelul, morcovul, cu 0.5 cepe taiate mari, patrunjel verde tocat, ramura de rosmari si 0,5 lamai taiete rondele, se stoarce zeama din 0,5 lamai peste peste.



Intr-o tava adanca se pune ulei de masline, se pun cartofii taiati rondele si 1.5 cepe taiate rondele, deasupra se pune crapul umplut si impanat cu Bacon se toarna ulei de masline. Se baga tava in cuptor preincalzit la 180 ° pe nivelul doi de jos al cuptorului se lasa aprox. 40 - 45 min, apoi se ridica temperatura la 250° ( de preferat Grill) se mai lasa 10-15 min la rumenit.



Mujdeiul:

8 -9 catei de usturoi, o lingurita rasa de sare de mare, 100 ml de ulei de masline se introduc in recipientul blenderului se amesteca cu blenderul 2-3 min. se mai adauga cativa stropi de apa calda se mai amesteca si se baga la frigider.



Se serveste cu legumele din umplutura, cu mujdei si cartofii di tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu mujdei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou in sos de rosii cu vin

Macrou in sos de rosii cu vin

.Mod de preparare: Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se

2 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Pangasius prajit cu mujdei si mamaliga la microunde

Pangasius prajit cu mujdei si mamaliga la microunde

Se curata usturoiul, se piseaza si se freaca cu putin ulei pana incepe sa ia forma unei maioneze.

17 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirzea Steliana Georgeta , 03 mai 2015

    minunat

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Un crap (2.5 -3,00 kg)
  • o radacina de patrunjel
  • un morcov
  • 1,5 cepe
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 6 cartofi mari
  • 1 ramura de rosmarin proaspat
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • 8 felute de bacon
  • 1 radacina de parunjel
  • 1 lamaie
  • pt mujdei:
  • 8-9 catei de usturoi (mari)
  • sare de mare
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

4 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu legume