Crapul se spala si se cresteaza, se sareaza pe dinafara si pe dinauntru.
0,5 cepe se taie in bucati mari, cartofii se curata si se taie in rondele de 2-3 mm, 1,5 cepe se taie in fideluta, morcovul se taie in 4 buc, radacina de patrunjel se taie in 4 buc, patrunjelul verde se toaca mare.
Se cresteaza crapul pe fiecare parte si in fiecare crestatura se introduce o feliuta de Bacon. Se umple pestele cu patrunjelul, morcovul, cu 0.5 cepe taiate mari, patrunjel verde tocat, ramura de rosmari si 0,5 lamai taiete rondele, se stoarce zeama din 0,5 lamai peste peste.
Intr-o tava adanca se pune ulei de masline, se pun cartofii taiati rondele si 1.5 cepe taiate rondele, deasupra se pune crapul umplut si impanat cu Bacon se toarna ulei de masline. Se baga tava in cuptor preincalzit la 180 ° pe nivelul doi de jos al cuptorului se lasa aprox. 40 - 45 min, apoi se ridica temperatura la 250° ( de preferat Grill) se mai lasa 10-15 min la rumenit.
Mujdeiul:
8 -9 catei de usturoi, o lingurita rasa de sare de mare, 100 ml de ulei de masline se introduc in recipientul blenderului se amesteca cu blenderul 2-3 min. se mai adauga cativa stropi de apa calda se mai amesteca si se baga la frigider.
Se serveste cu legumele din umplutura, cu mujdei si cartofii di tava

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii