1. Se curata pestele de solzi, urechi si intestine.
2. Se indeparteaza capul si coada, iar apoi se portioneaza.
3. Bucatile de peste se spala bine si se lasa la scurs.
4. Se dau cu sare.
5. Intr-o farfurie putin adanca amestecam faina, malaiul si boiaua de ardei.
6. Se pune intr-o tigaie uleiul la incins.
7. Bucatile de peste se tavalesc prin amestecul format, se scutura de surplus si se introduc in uleiul incins.
8. Se lasa sa se prajeasca pe fiecare parte pana capata o nuanta aurie. In tigaie se intorc cel mai bine cu cleste de bucatarie.
9. In acest timp, cartofii spalati se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata fierti ii oprim, ii scurgem de apa si ii curatam de coaja.Se taie cubulete.
10. Pestele prajit il asezam pe o farfurie cu servetele de bucatarie, pentru a absoarbi surplusul de ulei.
11. Se pregateste un sos simplu din cateii de usturoi zdrobiti, sare si apa si se aseaza intr-o sosiera. Separat stoarcem lamaia si adaugam zeama in alta sosiera.
12. Pe o farfurie se aseaza 2-3 bucati de peste prajit si cartofii fierti taiati cubulete peste care adaugam 2 lingurite de smantana. Se presara patrunjel verde tocat pe deasupra.
La masa, fiecare isi potriveste mancarea cu mujdei si zeama de lamaie.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii